חוששתני ששכחתי להודיע כאן על תוכנית השבוע במועדון. ובכן:

מיכי 10

Member
חוששתני ששכחתי להודיע כאן על תוכנית השבוע במועדון. ובכן:

חברים יקרים,

ביום שלישי השבוע, 22 בדצמבר, יקרין לנו דורון את הסרט התעודי המרגש ועטור הפרסים "ויהי חושך, ויהי אור" עם כתוביות באספרנטו (הסרט בבימויו של מנחם פיליפ, שאישר את ההקרנה והתרגום לאספרנטו).

הסרט מביא את סיפורם של כמה אחים שעזבו את העולם החרדי.

נבקש להגיע מעט לפני הזמן, כדי לא להפריע למהלך הקרנת הסרט, ויתכן שנישאר מעט יותר מאוחר מהרגיל.

דורון מבקש להוסיף, כי מי שרוצה להתכונן ולראות את הסרט קודם, כדי שבמהלך המועדון יהיה לו קל יותר להתרכז בכתוביות האספרנטו, וללמוד מהן טוב יותר, יכול לראותו כאן:

https://vimeo.com/86590302

להתראות במועדון,
אלדד ומיכל.

מיכי 10

Member
Programo por la marda kunveno de nia klubo, 22.12.15.

Karaj geamikoj,

Venontan mardon, la 22-an de decembro, Doron projekcios en la Klubo la emociigan, premiitan dokumentan filmon "Estu lumo" de Menaĥem Phillip, kun subtekstoj en Esperanto.

La filmo temas pri kelkaj gefratoj, kiuj forlasis la ultra-ortodoksan mondon.

Bonvolu veni iomete antaŭ la tempo, por ne ĝeni la projekcion de la filmo.

Ĝis la revido en la klubo,
Miĥal kaj Eldad

מיכי 10

Member
המלצה חמה

נעניתי להצעה לראות את הסרט, כדי שאוכל באמת להתרכז בכתוביות באספרנטו ביום שלישי במועדון
.
עזבתי הכל, התגברתי על בעיות טכניות במחשב שלי, וצפיתי בסרט.
אעפ"י שראיתי אותו כבר כמה וכמה פעמים - גם באספרנטו וגם בעברית - הוא מרגש אותי עד דמעות בכל פעם מחדש.

מתחת לסרטון מצאתי תקציר, ואעתיק אותו לכאן:

"הסרט עוקב אחר סיפורו של מנחם פיליפ, זמר חסידי מהמוכרים והנערצים בעולם החרדי, שבגיל 32 ולאחר התלבטויות רבות מחליט לצאת בשאלה. ההחלטה גוררת אחריה נידוי מצד משפחתו, מאבק קשה על זכויותיו כאב לחמשת ילדיו ואבדן מוחלט של הקריירה. לאחר זמן קצר ארבעה מתוך עשרת אחיו יוצאים בשאלה גם הם והמשפחה מתפצלת... כל אחד מהאחים היוצאים בשאלה מתמודד בדרכו עם התהליך, אך כשאחותו הקטנה של מני מתמוטטת, הוא נחלץ לעזרתה ומבסס מעמדו כציר המרכזי והתומך שסביבו מתלכדים שאר האחים. הסרט מתעד לאורך שנים, ברגישות ובאינטימיות נדירה, רגעים כואבים של ההתמודדות עם הקרע והנידוי, לצד התהוותה של משפחה חילונית חדשה. בימוי ותסריט: מני פיליפ ונעם ראובני עריכה: מני פיליפ הפקה: יורם עברי ודיויד נוי - סינמקס הפקות בע"מ צילום: מני פיליפ, נעם ראובני, לי פיליפ ויולי חדד © 2007"

[אגב, מקווה שתספיקו לקרוא את כל ההודעות. לי יש בעיות עם אתר תפוז בשעה האחרונה. בקושי הצלחתי להיכנס לכאן בכל פעם מחדש].

DoronModan

New member
תודה על ההמלצה - אני מסכים איתך בהחלט

כמו שקראתי על הכריכה של ה-DVD, אחת הביקורות בזמנו, נראה לי בגלי צה"ל אמרה: "עיניים יבשות אינן אופציה"
ראיתי אותו כבר המון פעמים הן בזמן תרגום הכתוביות, ומאז, אבל לפחות שנתיים לא צפיתי בו ואני מחכה כבר לצפייה של מחר.
זו גם דרך מקורית ללמוד אספרנטו. כי כידוע שומעים עברית וקוראים אספרטו.

DoronModan

New member
לא להאמין, אבל

במשך השנים תרגמתי 6 סרטים לאספרנטו.
3 תעודיים, כמו זה
ו-3 עלילתיים באורך מלא.

שא12

New member
שאפו - Ĉu eblas scii la nomojn de la filmoj?

זו דרך טובה לשיפור השליטה בשפה

DoronModan

New member
Jen ili

Kanalo Blaŭmilĥ
Piednoto
Frostintaj tagoj - סרט מתח לא ידוע אבל מעולה: ימים קפואים

kaj
La sep bendoj de Jona Volaĥ
Vipassana-departamento
Estu lumo

למעלה