...חוששת מאוד מנזק לכבד...

...חוששת מאוד מנזק לכבד...

יוצא שאני שותה בקבוק יין לבן יבש בשבוע... לאחרונה עברתי תקופה קשה..אבל וכו' וכן פרידה.. וקרה ששתיתי כל 3 ימים בערך בקבוק יין לבן וכו'... הייתי רוצה להפסיק.. האם טכנית אני נחשבת אלכוהוליסטית... לאחרונה אני די אנמית ועייפה ורגישה לקור (ביולי?!....) ...חוששת מאוד מנזק לכבד האם ייתכן נזק גם לטווח ארוך...כגון שחמת?... אגב ניתן לאמר שהזיקה שלי לאלכוהול החלה לפני 10 שנים בלימודים בחו"ל...שם נהגו להוציא אותנו ...הסטודנטים לערבי שתייה וכו'... שכללו שתיית שתייה חריפה (וויסקי וכו'..) אודה מאוד על תגובה

shanhen

New member
נזק לכבד

נזק פיזיולוגי והתמכרות לא בהכרח הולכים ביחד. יש נזק פיזיולוגי מאלכוהול גם ללא התמכרות. לעניין ההתמכרות - אחד המשתנים לאבחון תופעת התמכרות היא ההסלמה. כלומר, החרפה בצריכה. זה יכול להתבטא בצמצום תדירות השתייה, בעלייה בכמות או בעלייה בעוצמת החומר (ריכוז אלכוהול גבוה יותר). העובדה שמנורמת שתייה אחת עברת לאחרת, חריפה יותר, צריכה להדליק אצלך נורה אדומה. בקצב הזה "תרשי" לעצמך להחריף יותר ויותר את השתייה. נקודה נוספת קשורה ל"תרוץ" שבשתייה. כפי שציינת, השתייה לא החריפה בשל טעמה המיוחד אלא בשל נסיבות אישיות שאינן קשורות לאלכוהול. משמע, את משתמשת באלכוהול כדי לפתור או להקל על מצוקות אישיות. זה שימוש מסוכן, בעיקר למי שבעברו יש סיפורי שתייה לרוב. בסיכום - את לפי תיאורך לא אלכוהוליסטית, אבל בהחלט בסיכון גבוה וחייבת יותר מאחרים להקפיד על השימוש שאת עושה באלכוהול. גם כדי לבחון עצמך וגם כדי לתת לגוף שלך הזדמנות לחזור לעצמו - קחי פסק זמן מן השתייה. קבעי לעצמך תקופה של הנזרות ובדקי איך את עומדת בכך. לעניין הנזק לכבד - שתייה מרובה של אלכוהול פוגעת ללא ספק בכבד. אלא, שכמו בכל מחלה, בני האדם שונים האחד מהשני, והפגיעה משתנה לא רק בהתאם לריכוז האנזימים הרלוונטיים בכבד אלא גם בהתאם למשתנים נוספים. למשל, נשים נפגעות יותר מגברים משתיית אלכוהול, רזים נפגעים מהר יותר וכד'. לפיכך, רצוי וראוי לערוך בדיקה של תפקודי כבד ולספר לרופא על השימוש שלך אלכוהול. יתכן ולמיחושים שלך אין כל קשר לשתייה ויתכן ובהחלט שכן. בדיקה רפואית יכולה לתת לך תשובות מתאימות. כשמדובר על הגוף שלך - לא כדאי להזניח. אז יש לך הרבה עבודה, בהצלחה.

-אלו בדיקות ספיציפיות לבקש מהרופא?|

ראשית המון תודה על התגובה. שאלה ממוקדת - אלו בדיקות ספציפיות עליי לבקש מהרופא בנוסף לתפקודי כבד וכליות (GOT GPT....) האם גם מיפוי כבד ליתר ביטחון או אולטרסאונד.. לתשומת ליבך - דודתי נפטרה לפני חודשיים משחמת כבד שהחלה כתוצאה מ'כבד שומני' (ושהפכה לסרטן בסוף...) כאשר מ ע -ו- ל- ם לא נגעה באלכוהול ולא היה פה קשר בכלל לכך.. והבדיחה שטרם מותה בדיקות תפקודי הכבד שלה יצאו בסדר !!!!! משמע לא איבחנו אינדיקציה לאסון שבא... ועל כן שאלתי בנ"ל (שחלילה איך אפשר לדעת?!........)

shanhen

New member
בדיקות

את רשימת הבדיקות כדאי לקבל מרופא המשפחה. קטונתי מלדעת בתחומים אלו. לעניין שחמת הכבד. מדובר במחלה הנגרמת מהפרעות בתפקודי כבד. האלכוהול הוא אחד ההפרעות. יש אנשים רבים הסובלים משחמת כבד על רקע זיהום, צהבת חמורה ועוד. שבת שלום, נחום

למעלה