חוששת מהעתיד

Ayeletjz

New member
חוששת מהעתיד

אני בת 37. רוב ימי חיי סובלת מכאבי בטן משתקים אך מעולם לא איבחנו לי אנדו, רק ייחסו למעי רגיז. להריון הראשון שלי נכנסתי ללא בעיות וילדתי בניתוח קיסרי חירום לפני כשנה וחצי.
לפני 5 חודשים לערך הפסקתי לקחת גלולות (אסרו להיכנס להריון שנה לאחר הקיסרי) ולא נכנסת להריון. כאבי הבטן מחריפים והמחזור בלתי נסבל. התחלתי לחשוש מאנדו והלכתי לרופא שאחרי סדרת שאלות העלה את השאלה "שמעת על אנדומטריוזיס". כן, שמעתי. יודעת. הוא לא ראה כלום באולטרסאונד (אמר שזה ידוע שקשה לראות זאת) והבדיקה שלו כאבה לי נורא. אמר שכנראה שאין לי ונכנסתי מהר להריון בפעם הקודמת מה שלא אופייני למחלה. עם זאת סייג ואמר שיש מקרים שאחרי ניתוח קיסרי המחלה הופיעה. הציע שאמשיך לנסות להיכנס להריון 4 חודשים ואם לא אצליח שנתקדם משם. האם ייתכן באמת שלא ייראה משהו שאולי כן קיים? למישהי קרה שהתפרץ אחרי ניתוח קיסרי? מה הייתן עושות במקומי? לא רוצה לבזבז זמן...

aa02

New member
למיטב ידיעתי...

לאור העובדה כי קשה לאבחן אנדו׳ באולטרסאונד (אלא אם קיימות אנדומטריומות) נדרש ניסיון ומומחיות שלא קיימת אצל כל רופא. אם את חוששת שיש לך אנדו׳ אני מציעה לך לפנות למומחה אנדו׳ ולהתקדם משם.
אגב, יש נשים שסובלות מאנדו׳ אך אין להם קושי להיכנס להריון כך שאני לא בטוחה שמה שאמר לך הרופא נכון בהקשר של כניסה להריון.

simba1231

New member
רופאים מדברים מלא שטויות לפעמים...

מרופא אחד שמעתי שבד"כ נשים עם אנדו הן יותר מבוגרות ממני ומרוםאה אחרת שמעתי שבד"כ הן יותר צעירות, אחרי שנשברתי מהתשובות של קופ"ח והלכתי למיון באמצע הלילה הספקתי לשמוע גם בבית חולים מהמון רופאים שהתסמינים שלי לא מסתדרים להם עם אף אבחנה גניקולוגית.... ואגב לגבי מה שאמר לך הרופא שלך, נקלטתי להריון ראשון תוך שלושה חודשים בספונטניות וקלילות ולצערי פחות משנה אחרי שהוא הפסיק להתפתח ונפל עברתי ניתוח שאבחן אנדומטריוזיס דרגה 4. לםעמים המחלה הזאת פוגעת בפוריות לפעמים פחות, ולפעמים רק צריך לתת לה זמן לעשות את הנזקים שלה ובעיות הפוריות יגיעו...
לשאלה שלך, הייתי ניגשת להתייעץ גם עם מומחה פוריות וגם עם מומחה אנדומטריוזיס (נראה לי שעדיף קודם למומחה אנדו), אגב ההמלצה אחרי גיל 35 היא לפנות למומחה פוריות כבר אחרי חצי שנה של נסיונות להרות. רופאי נשים שלא מתמחים בשני התחומים האלו יכולים לפספס המון (לא תמיד, יש גם רופאים מעולים אבל לצערי יותר מידי מהם נורא בטוחים בעצמם ועם המון ביטחון עצמי פשוט טועים).

Ayeletjz

New member
תודה על תגובתך אך אני מנסה להבין

האם מומחה אנדו יכול לראות משהו באולטרסאונד שרופא אחר לא יראה או שבכל מקרה זה יצרוך ניתוח?

simba1231

New member
היי

מומחה אנדו יבצע בדיקה גניקולוגית (הוא יכול להפנות גם לבדיקה של סמן שנקרא ca125, שגם יכול לרמז על אנדומטריוזיס). מניחה שהוא לא יראה משהו שלא ראו קודם באולטרסאונד, אבל הוא ידע להעריך לפי מה שתתארי בשילוב עם בדיקה ידנית מה המצב שלך ועל מה להמליץ (גם בהקשר של פוריות וגם בהקשר של איכות חיים שלך). שווה לשמוע מה יש לו להגיד, גם אם הוא יחשוב שיש סבירות שאת סובלת מאנדומטריוזיס ולא ימליץ על ניתוח (או שאת תבחרי לא ללכת בכיוון הזה) כדאי לדעת את זה למקרה שתזדקקי לטיפולי פוריות.
ואחרי שאמרתי את כל זה, מקווה שכל מה שאמרתי לא יהיה רלוונטי לתשעה חודשים הקרובים :)

לואי84

New member
מומחה לאנדו'

לפעמים יוכל לזהות נגעים במישוש שרופא אחר יפספס. בנוסף, במרפאה בתל השומר למשל, יש מומחית לאולטרסאונד לפעמים רואה דברים שאחרים לא... עם כל זה, עדיין יכול להיות שלא יראו כלום וזה לא אומר שאין אנדו'. כמו שכבר נאמר, מאד קשה לראות משהו אלא אם יש ציסטה. בכל מקרה, אבחנה סופית היא רק בלפרוסקופיה ועד עד הכל זה השערה (גם אם סבירה ביותר)

כפי שכבר אמרו, אפשר להכנס בקלות להריון גם עם אנדו'. אין ממש חוקים.
מה שכן, אם יש אנדו', אז בהחלט לא כדאי לנסות במשך חודשים ללא כל הגבלה. וכדאי מאד ללכת רק לרופא פיריון שיש לו ניסיון עם אנדומטריוזיס ויודע להתאים את הטיפולים למצב.

במצלחה

למעלה