חוששת

ddd300990

New member
חוששת

אם הבן שלי שתה מבקבוק מיץ של ילדה אחרת שהיה לה פצע ליד השן האם זה מסוכן? אני לא יודעת מהמצב בריאותה של הילדה אבל אני חוששת שהפצע דימם כששתתה ונכנס דם לבקבוק והבן שלי שתה ישר אחריה...

ATFAdmin

New member
מגעי יומיום לא יכולים להעביר HIV.

לא חיבוק, לא נשיקה, לא שתייה מכלי משותף, לא, לא ולא.
&nbsp
על מנת להדבק ב-HIV נדרש מגע ממושך וישיר בין נוזל מדבק (דם, נוזל הזרע, הפרשות הנרתיק וחלב אם) ורקמה רירית סופגת (קצה הפין, לחלוחית העין, מנהרות האף והלוע, פי הטבעת והנרתיק) - או החדרה ישירה למחזור הדם. אם הנגיף נחשף לאוויר, הוא מת תוך זמן קצר מאד. גם בבליעה, הוא מת תוך זמן קצר מאד. בשורה התחתונה, כל עוד הבן שלך יקפיד (בבגרותו, כמובן) על שימוש קבוע בקונדום בכל חדירה ובדיקה תקופתית מרגע שיהיה פעיל מינית, הוא יהיה מוגן.

ddd300990

New member
המשך

תודה על התשובה, אבל השאלה שלי היא במידה ונכנס דם למיץ והבן שלי שתה מזה ובלע דם, אין סכנה?

ATFAdmin

New member
לא, הוא גם לא יכול להדבק מ-

עקיצות יתוש, דריכה על מזרק ישן בים, כוויה ממדוזה, רוח הקודש או כל מיתוס אחר. ממליץ לך לפתוח את אתר הוועד למלחמה באיידס (הקישור פה למעלה בפורום, או שתחפשי בגוגל, אנחנו התוצאה הראשונה) ולראות בעצמך מה הן דרכי ההדבקה *היחידות*.
&nbsp
מגעי יומיום *אינם* מדבקים ב-HIV. אף פעם.

ddd300990

New member
שאלה אחרונה...

הסתכלתי באתר של הוועד ולפי מה שכתוב ניתן להידבק מדם אם הוא בא במגע עם איזורים ריריים סופגים והפה הוא אחד מהם. תוכל להסביר לי למה המקרה הזה הוא לא כזה?

למעלה