חו"ד מפסיכיאטר אזרחי

DLS2

New member
חו"ד מפסיכיאטר אזרחי

שלום, אני מלש"ב ואני ממש לא מוכן מבחינה נפשית להתגייס. אני מעוניין ללכת לקב"ן בכדי להסיר מלבי את האבן הגדולה הזאת שנקראית 'צה"ל'.. הבנתי שצריך להיעזר בחוות דעת מפסיכיאטר אזרחי. הבעיה היא שהקופ"ח שלי (לאומית ) לא מציעים שירותי פסיכיאטריה ואין לי הרבה כסף לאחד פרטי. האם אני יכול לבקש עזרה בקופ"ח אחרת (לדוגמא, כללית)? יש אלטרנטיבה אחרת? חשוב לי לאמר שאיני מעוניין בתהליך טיפולי ארוך, (סיבות אישיות), אלא בחו"ד. תודה על הסבלנות.

timmyy

New member
הי

פנה לרופא המשפחה.. קופת החולים חייבת להפנותך לאבחון מסובסד, לא משנה באיזה קופח אתה

DLS2

New member
אממ

פניתי לפני בערך שלוש שבועות לרופאת משפחה, היא הפנתה אותי לעובדת סוציאלית מטעם הרווחה. הלכתי לפגישה הראשונה עם העובדת סוציאלית, ויצאתי באמצע הפגישה כשהיא אמרה לי שצריך לטפל בי לפני-כן ושזה לא דבר פשוט להביא לי חוות דעת, מה-גם שדעה של פסיכיאטר ושל עובדת סוציאלית אלו שני דברים שונים. מאז לא עשיתי כלום בנידון... אני לא רוצה בשום טיפול אלא רק בחוות דעת שתעזור לי בבקשה שלי אל מול הקב"ן. עוד מישהו בבקשה יכול לעזור?

timmyy

New member
אממ

אין לי מושג מה אמרת לעובדת סוציאלית ולמה לא רצית להמשיך איתה, אבל שתדע שגם חוות דעת ממנה "שווה" המון, (אל תשכח גם שקבן יהיה בדרכ עובד סוציאלי). זכותך לקבל חוות דעת נוספת, ולפנות לפסיכיאטר. זה שאולי הוא לא ירצה לתת חוות דעת שתואמת את ציפיותך, זה כבר משהו אחר. ואם פסיכיאטר פרטי זה המוצא היחידי אז תעשה מאמץ, ותשקיע את הכמה מאות שקלים לכך, זה לא ביג דיל, ולטווח ארוך זה יותר זול מאשר להיכנס לצבא ולהתעסק בזה. אם אתה לפני צו ראשון, אז תוכל לבקש (גם ללא חוות דעת) שיחה עם פסיכולוג, ואם תגיד את הדברים הנכונים, דרכך החוצה די קצרה..

chained kid

New member
לפני שאתה עושה משהו תקרא

אתה מודע לכך שזה יסגור בפניך המון אפשרויות עבודה , רשיון, וגם (!) אפשרות ללמוד באוניברסיטה. עכשיו אני לא אומרת את זה סתם. חברה שלי אמרה לקב"ן בדיוק מה שאתה אומר, שהיא לא בשלה עדיין להתגייס ודברים כאלה. ועכשיו היא מתחרטת על כל רגע. אני חושבת שצריך קודם כל לבדוק לפני ששוללים. תמיד אפשר לצאת... וחוץ מזה כשחברים שלך יתגייסו ויתחילו לדבר רק על צבא וזה אתה תרגיש בחוץ ומשועמם. אל תשכח שיש את כל החיים לעבוד אז צריך לנצל למשהו אחר את הזמן הזה.

4mor4

New member
שטויות,שטויות ושוב שטויות...

זה ממש לא נכון כל הסיפורי לילה ולילה על שיציאה מהצבא סוגרת דלתות. הכל סתם הנפצות. אתה מוזמן להכנס לאתר הזה ולקרוא הכל: http://www.target21.jeeran.com/index1.html יכול להיות שחברה שלך הרגישה שהיא וויתרה לעצמה ולא ניסתה ולכן היא מצטערת על זה. לגבי הפטור לפני הגיוס אני גם אישית לא הייתי ממליצה לך, לדעתי שווה לך לנסות כי כל עוד אתה באופן אישי לא נמצא בתוך המערכת אתה לא יודע עליה כלום, למרות שאני נגד הצבא כי הם לא יודעים להתנהג לבני אדם. ובאמת תמיד תמיד אפשר לצאת! גם אם לא טוב לך אל תהסס ותצא. אם הקופת חולים לא מאפשרת לך לראות פסיכיאטר אתה יכול להגיע למיון בית חולים, קצת לשחק את ההצגה, להגיד שם שאתה בדכאון קשה מאוד בגלל הגיוס לצבא ואתה לא מרגיש טוב ושם תראה פסיכיאטר שייתן לך חוו"ד. ולגבי מה chained kid אמרה על החברים זה לא קשור לכלום! הוא לא צריך להתגייס לצבא כדי שיהיה לו על מה לדבר עם חברים! הוא צריך להתגייס כי הוא באמת רוצה לתרום לצבא! למדינה אפשר לתרום באלפי דרכים ולאו דווקא צבא שהורס את הבנאדם, משפיל והורס את החיים והבריאות.... בהצלחה!

DLS2

New member
מסכים איתך

אני יודע בוודאות מוחלטת שאם אתגייס יהיה לי פשוט רע (זה בכלל לא יהיה פשוט)... ואני חי קודם כל למען עצמי ואח"כ למען אחרים (וזה אומר גם אם לא יהיה לי על מה לדבר עם שאר בני גילי).. אשמח לדעת עוד על האפשרות של המיון בבית חולים (איפה, מה, כמה, למה)... הם לא יכולים לשלוח אותי ישירות לאשפוז כפוי וכדומה אם אראה סימני חרדה מוגזמים? תודה לך וכמובן לשאר התגובות. ד.א אני אחרי צו ראשון. אני מתגייס בחודש 3 (מרץ).

למעלה