חזה אוויר בלחץ, מספר שאלות

עמיחי נ

New member
חזה אוויר בלחץ, מספר שאלות

אתמול(שישי) בבוקר עשיתי משמרת והגענו להחייאה. הצוות במקום(שני רגילים +אט"ן) כבר עשה עיסויים,שם טובוס ועשה NA בגלל כמות האוויר שהצטברה בתוך הגופה. הבטן של החולה היתה מנופחת לגמרי בגלל האוויר,החזה היה קצת מורם ואפילו העפעפים היו מלאים באוויר... אחרי שעשו לחולה טרוקר השתחרר קצת מהלחץ אבל בסופו של דבר הרופא קבע מוות במקום.. השאלה שלי היא: איך האוויר מהחזה הגיע לעפעפים? זה נפוץ במקרים כאלו?

יום.

New member
לא יהיה יותר פשוט

לשאול את הפרמדיק שהיית איתו את השאלה הזאת? הוא היה שם הוא יודע בדיוק מה המקרה ואני בטוחה שהוא יוכל לענות לך תשובה עניינית. או שהפרמדקים של דן עדיין חושבים שאלוהים הוא סגן שלהם?

עמיחי נ

New member
היה שם הרבה בלאגן אז לא הספקתי לשאו

לשאול*... ויעבור עוד זמן עד שאני יגיע לתחנה....פסיכומטרי :(

nikonit

New member
תחזור לדוד טחן... ../images/Emo8.gif

נפוץ או לא ממש אין לי מושג. מופיע בסימנים של חזה אוויר בלחץ? - כן! אחד מהם הוא "אמפיזמה תת-עורית" - נפחת תת-עורית, הצטברות אוויר מתחת לעור. עכשיו תשאל את עצמך איפה לעזאזל אפשר לראות את זה? נכון. בעפעפיים. בסך הכל עור זה כמעט הדבר היחיד שיש שם. אני לא יודעת בוודאות, נשמע לי הגיוני שבגלל הלחץ הגדול בבית החזה, האוויר "מחפש" לאן לצאת, והגודל שלו מאפשר לו להתפשט גם בין שכבות העור. והסתייגות חשובה - כל מה שכתוב לעיל הוא מתוך הנחה שאכן סיבת המוות היתה חזה אוויר בלחץ. מכיוון שעשו NA וטרוקר, זה נשמע סביר. סימנים נוספים לח"א בלחץ (tension pneumothorax) - מנגנון פגיעה (ע"פ סיפור מקרה), ציאנוזיס, אם החולה עדיין בהכרה - חרדה, אם עדיין נושם - נשימה מהירה, דופק מהיר, ל"ד נמוך, אם אין איבוד דם יתכן שתזהה גודש ורידי צוואר, ולעתים רחוקות אולי אפילו תצליח להבחין בסטיית קנה לצד הבריא (אבל ממש ממש לעתים רחוקות). בטן מנופחת יכולה להיות גם מסיבות אחרות, תלוי מתי היא התנפחה (לפני או אחרי ההחייאה...) וכפי שיום כתבה - יש דברים שעדיף לשאול את הפראמדיק בשטח, הוא יכול לגלות לך מה היה לפני שהגעת.

Rockamora

New member
../images/Emo2.gif מגניב! [הטנשן פניאומטורקס]

[לא המוות. מן הסתם.] מה גרם לפציעה בבית החזקה שגרמה לחאב"ל? [חזה אויר בלחץ]

למעלה