חזה הודו עם תוספות

חזה הודו עם תוספות../images/Emo238.gif

חזה הודו עם תוספות חומרים: 200 גר חזה הודו 1 גמבה אדומה 1 פלפל חריף 3 בצל ירוק 1.סלרי שורש ועלים 2 גזר מגורר מלח 1 כף דבש 1/2 כף רוטב סויה לימון שמן זית אופן ההכנה: משמנים פיירקס במעט שמן זית מניחים בתבנית את חתיכות החזה הודו וממליחים.(מעט כי רוטב הסויה מלוח) חותכים את הפלפל החריף לטבעות דקות ואת הגמבה למקלות דקים. ומניחים על חתיכות ההודו. פורסים דק את הבצל ,רק את החלק הלבן ,גבעול סלרי חתוך לטבעות ומניחים על ההודו. מערבבים את הדבש +סויה+כמה טיפות לימון ושופכים את התערובת על ההודו. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך 3 שעות לפחות. (אני השארתי לילה שלם,כך הטעמים נספגו) לרוטב: בתוך סיר משומן מטגנים את הגזר המגורר עד שמזהיב.מוסיפים כמות קטנה של מים ונותנים לו להתבשל על אש קטנה. בסיר נוסף מרתיחים מים +כף מרק עוף + עלי דפנה+ פלפל שחור +שורש הסלרי חתוך לחתיכות קטנות. כשזה מוכן מוציאים את חתיכות הסלרי ,מכניסים אותן לבלנדר עד שהופכות לעיסה. את התבנית עם חתיכות ההודו מוציאים מהמקרר וישנן 2 דרכים לבשל אותן: 1.לטגן כל חתיכה בנפרד 2.להכניס את התבנית עם תכולתה לתוך תנור שחומם מראש ל-170 מעלות,עד שזה מוכן. בתוך צלחת הגשה מניחים כף מתערובת הגזר,כף מתערובת הסלרי ,חתיכת חודו ועל הכל מטפטפים כמה טיפות שמן זית. נלקח מתוך הבלוג של -הפתעות החיים http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=...
 
למעלה