חזה עוף בחלב קוקוס

אמרלדה

Active member
שימי במחבת כמעט חצי בקבוק של רוטב צ'ילי מתוק

חממי עד לרתיחה, הכניסי חזות עוף חתוכים לשניצל אבל לא מדוקקים,
כמה דקות מצד אחד, הפכי, כמה דקות מצד אחר.
חריף, למי שאוהב, כי בצ'ילי המתוק בכל זאת יש צ'ילי, מעולה ממש למנה קייצית מהירה וקלה, ובלי רגשות אשם.
את יכולה להכניס לתוכו כף אחת חלב קוקוס אם את רוצה. ימתן מעט את החריפות.
 

אמרלדה

Active member
רק צ'ילי מתוק

בלי שום תיבול נוסף.
יוצא חריף. צריך ליד זה אורז או תפו"א או משהו.
נפלא בטעמו.
אנחנו אכלנו ככה. אפשר להוסיף כף או שתיים חלב קוקוס כדי שיהיה ורוד וימתן את החריפות.
 

michalgad1

New member
מתכון של פירגה

לא ניסיתי אבל המתכונים שלה בטוחים.
חזה עוף חלב קוקוס צ'ילי סילאן ועוד

פורסם בתאריך 3 ביולי 2008 @ 10:54
מופיע בקטגוריות: מתכונים מחזה עוף ופרגיות, עופות


חזה עוף חלב קוקוס צ'ילי סילאן ועוד
שילבתי באווירה שונה וקצת אחרת מספר טעמים והכנתי חזה נחמד לבני ביתי.

מתכון+תמונה:פירגה
המצרכים ל-4 מנות:
4 חתיכות חזה לא שמנות ולא דפוקות. שיהיו יפים וישרים .
2 כפיות סילאן
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
כף רוטב טריאקי
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל מוסיפים לפני ההגשה ואחרי טעימה
1/2 קופסה שזה 200 מ"ל חלב קוקוס (ואם קניתם בטעות מי קוקוס,אז גם בסדר)
100 גרם ערמונים מבושלים באריזת ואקום או מקופסה (ללא נוזלים)

אופן ההכנה:
משרים לשעה את החזות בביצה טרופה עם 2 שיני שום קצוצות (בלי תיבול)
מוציאים את החזות מהביצה ומטגנים במחבת עם טיפונת שמן מספר שניות בלבד מ-2 הצדדים שיקבלו גוון לבן ומיד שולפים לצלחת.
שמים במחבת:
את הסילאן,הסויה,הצ'ילי,טריאקי,מרק עוף,חלב קוקוס ואת הערמונים
מרתיחים בערבוב ומוסיפים מיד את החזות
זה השלב לטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
מבשלים 2 דקות לריכוך החזה ומגישים.
תהנו




© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

אמרלדה

Active member
יש מתכון שהבן שלי הביא מתאילנד

לא תאמיני כמה הוא מסובך:
לוקחים סוטאז' רחב, שופכים לתוכו את חלב הקוקוס, מרתיחים, מתבלים במל"פ, פלפל ובמה שאת אוהבת, ומכניסים פנימה את חזות העוף, פרוסים כמו לשניצל אבל לא מדוקקים. מכסים, מבשלים כמה דקות, והופכים לעוד כמה דקות.
לעתים קרובות הוא היה מוסיף לזה גם צ'ילי חריף או מתוק.
ולעתים היה מבשל את זה בתוך הצ'ילי המתוק בלי חלב קוקוס.
מעדן בכל האפשרויות.
 

אמרלדה

Active member
הולך, רק לא יודעת איך הוא עם רוטב צ'ילי

אם אין רוטב צ'ילי, הולך מצוין.
 

נוגה44

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

תוכלי לכתוב לי במדויק במה לתבל בנוסף לקרי
כי אני לא מכירה את התבלין
 

חנהפ

Active member
אמנם המתכון שאני מצרפת עשוי מפרגיות,אבל

נראה לי שאפשר להמיר לחזה עוף ורק להפחית את משך הבישול

פרגיות במרינדת סויה ג'ינג'ר וחלב קוקוס
רכיבים:
למרינדה:
1/2 קופסת שימורים קרם קוקוס
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כוס רוטב סויה (עירבבתי קיקומן ואוסם)
2 כפות שמן שומשום
4 כפות דבש
1/2 כפית פש"ג
מעט רוזמרין מיובש


אופן הכנה:
יום קודם להכין את המרינדה.
להשרות קילו נתחי פרגיות נקיות ללילה.
לטגן על אש קטנה להשחמה.
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_5660.html[/URL]
 

חנהפ

Active member
חזה עוף ברוטב סאטה

רכיבים
500 גר' פרוסות דקות של חזה עוף
לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ דק
1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן צמחי
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 שן שום כתושה
2 כפות אבקת קארי
2 כפות סוכר חום
חלב קוקוס
אופן ההכנה:
להזהיב בשמן את הבצל
להוסיף את שאר החומרים, להרתיח, לתקן טעמים אם צריך
לקרר
למרוח ברוטב את פרוסות חזה העוף. לכסות ולהשאיר כמה שעות עד לילה במקרר.
במחבת עם ציפוי מונע הדבקה מחוממת היטב, לטגן את פרוסות העוף טיגון קצר משני הצדדים
ולהגיש
אפשר לשפד את נתחי העוף ולצלות על מנגל
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search/label/%D7%97%D7%96%D7%94[/URL]
 
למעלה