חזה עוף רב שימושי- מתכון 1

taloosh123

New member
חזה עוף רב שימושי- מתכון 1

במתכונים (חזה עוף רב שימושי) אני עושה שימוש באותו חזה העוף הכוונה פה היא לחזה עוף אמיתי-פרפר (לא שניצל) מבושל ומושרה במרינדה. במקרה אחד נעשה שימוש בחזה העוף החם כחלק ממוקפץ במקרה השני- אותו החזה , ישמש אותנו קר בסלט. בצורה הזו הכנתי ארוחת ערב וארוחת צהרים ליום למחרת ללא מאמץ בכלל. להכנת העוף: מנקים את חזה העוף השלם משומן ועצמות שמים בסיר ובו מים בטמפ` החדר מביאים את המים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות עד שרואים שהעוף כולו הלבין (מנקים קצף בעזרת כף עם מצטבר בשולים) מוציאים לקערה ומוסיפים את חומרי המרינדה: 1 כף סויה 1 כפית שמן סומסום חצי כפית שבבי צ`ילי חצי כפית ג`ינג`ר מגורד מעט מלח ופלפל משרים את העוף במרינדה- עד שהוא מתקרר לטמפ` החדר פורסים לנתחים בעובי 1.5 ס"מ (העוף מעט ורדרד? -זה הרי תלוי בגודל הנתח- נותנים לו צריבה נוספת לכמה שניות במחבת) ועכשיו אפשר לקחת אותו לכיוון שרוצים: ירקות מוקפצים עם נתחי עוף מאדים בצל אחד לבן חתוך לקוביות ומוסיפים לפי הסדר הבא: 1/2 חציל חתוך לקוביות 1 גמבה חתוכה לרצועות 1/2 כרוב קטן פרוס דק חופן שעועית ירוקה קצוצה 1/2 חבילת פטריות שמפיניון מקפיצים יחד ומוסיפים: 1 כף סויה ו1 כף טריאקי. מגישים את הירקות ואת נתחי העוף מעל בתאבון! תבדקו גם את המתכון "חזה עוף רב שימושי- מתכון 2" עכשיו בבלוג שלי!
 
למעלה