taloosh123
New member
חזה עוף שלם בתיבלון מזרחי
המתכון הבא מכיל חזות עוף שלמים (לא שניצל) גם בזמן האפיה ארוך (יחסית) בתנור מתקבל נתח עסיסי וטעים. פורסים אותו דק והוא מהווה פסטרמה מושלמת. 2 חזות עוף שלמים (4 חלקים סה"כ - לא דקים לשניצל) נקיים מעצמות ומשומן עודף. להשריה: 1 כף שמן זית 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית זרעי כוסברה טחונים 2 כפיות פפריקה מתוקה מלח ופלפל מכניסים את העוף לתערובת התבלינים ודואגים שהוא יכוסה היטב בתבלינים משאירים כך כשעה במקרר- מידי פעם מערבבים. מחממים תנור לחום של 200 מעלות מניחים את העוף בתבנית ומכסים אופים סגור כ25 דקות פותחים את הכיסוי ומברישים את העוף במעט שמן ופפריקה מחזירים את העוף למצב גריל לעוד 10 דקות כשהעוף מוכן מוציאים מהתנור ומכסים שוב משאירים אותו להתקרר ורק אז פורסים בתאבון
המתכון הבא מכיל חזות עוף שלמים (לא שניצל) גם בזמן האפיה ארוך (יחסית) בתנור מתקבל נתח עסיסי וטעים. פורסים אותו דק והוא מהווה פסטרמה מושלמת. 2 חזות עוף שלמים (4 חלקים סה"כ - לא דקים לשניצל) נקיים מעצמות ומשומן עודף. להשריה: 1 כף שמן זית 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית זרעי כוסברה טחונים 2 כפיות פפריקה מתוקה מלח ופלפל מכניסים את העוף לתערובת התבלינים ודואגים שהוא יכוסה היטב בתבלינים משאירים כך כשעה במקרר- מידי פעם מערבבים. מחממים תנור לחום של 200 מעלות מניחים את העוף בתבנית ומכסים אופים סגור כ25 דקות פותחים את הכיסוי ומברישים את העוף במעט שמן ופפריקה מחזירים את העוף למצב גריל לעוד 10 דקות כשהעוף מוכן מוציאים מהתנור ומכסים שוב משאירים אותו להתקרר ורק אז פורסים בתאבון