חזה עוף

תותיני

New member
חזה עוף

יש לי כמות של חזה עוף פרוס מה אפשר לעשות אם זה תודה מראש
 

קישלורן

New member
יש כמה אופציות :

-להכין שניצלים ולהקפיא. -להכין את השניצלים עד שלב הטיגון ולהקפיא אחד אחד - נוח להפשרה וחוסך המון התעסקות בהמשך. -חזה עוף מוקפץ עם ירקות -חזה עוף צלוי עם תבלין לעוף זה כרגע מה שעולה לי הכי מהר לראש.
 
עוף בדבש ושום../images/Emo26.gif

פרגיות בדבש וסויה רכיבים: פרגיות/ רצועות חזה עוף 3 שיני שום כתושות 2 פלפלים חריפים קצוצים 1/4 כוס דבש 4 כפות סויה מעט שמן צמחי (לא זיית) אופן הכנה: את הפרגיות יש לחתוך לרצועות (1.5-2 ס"מ) בקערה לערבב את יתר המכיבים היטב, ולהוסיף את רצועות הפרגיות, להשרות מכוסה לכשעתיים. להבריש את הווק במעט (ממש קמצוץ) שמן , ולחמם היטב. להוסיף את כל תכולת הקערה (כולל הנוזלים,) ולערבב ולטגן למשך 4-5 דקות. להוציא את הנוזלים מהווק, ולהוסיף כפית שמן רגיל, לערבב ולטגן עד לקבלת צבע שחום יפה. להגיש בתוך טורטיות עם סלט כרוב וצנוניות או עם אורז- ואז יש לשמור את הנוזלים, ולהוסיף בסוף הטיגון.
 
עוף/פרגית בחציל ודבש../images/Emo26.gif

נשמע הזוי קצת אבל ממש טעים. אני עשיתי עם חזי עוף ויצא מעולה. פרגית בחציל ודבש רבע כוס פקאנים. שליש כוס דבש טהור. 3/4 חציל בינוני,תחתוך לקוביות,בקליפתו. 1 פרגית,חתוכה לקוביות,במשרה סויה. פלפל שחור 2 כפיות סויה. קורט מלח את החצילים ממליחים (להוצאת המרירות) ומטגנים קלות בווק,עד שמזהיבות. מוציאים את החצילים מהווק ומכניסים אליו את הפרגיות. מוסיפים פלפל מלח וצ'ילי ואת הפקאנים. מוסיפים את הדבש והסויה ומערבבים. מחזירים את החצילים המטוגנים לווק ומערבבים יחד עם הפרגיות והפקאנים. מזלפים מעט שמן שומשום מעל.
 
חזה עוף בטריאקי ופלפל שחור../images/Emo26.gif

חזה עוף בטריאקי ופלפל שחור רכיבים: חזה עוף שמן פלפל שחור (גרוס טרי) מלח 1/4 כוס רוטב טריאקי 2 כפיות דבש 1/2 1 כפיות סוכר אופן הכנה: חותכים את החזה עוף לצורה של סטייקים עבים + חתכים אלכסוניים לא עמוקים באחד הצדדים. מורחים מעט שמן, מפזרים מלח + די הרבה פלפל שחור (חובה - גרוס טרי). מחממים מחבת צלעות וכשהיא חמה מאוד מניחים את נתחי הבשר. הופכים כאשר הבשר מתרומם בקלות מהמחבת. בינתיים בסיר על אש נמוכה מחממים רוטב טריאקי מוסיפים כ 2 כפיות דבש + סוכר (עד שהרוטב מעט מתקתק). מגישים כשהחתכים כלפי מעלה ושופכים מעט רוטב על הבשר. הערות: הולך נהדר עם סלט חסה מסולסלת ורוקט + פלחי תפוחי אדמה קריספיים.
 
גיוונים לשניצלים../images/Emo26.gif

שניצל טיפים וגיוונים אוסף וריאציות לשניצל השריית הכשר במיץ לימון סחוט טבעי, ותיבול בפפריקה אדומה/פלפל לבן ומלח. שימוש בפירורי לחם אמיתיים ולא תערובות מוכנות. טיגון בשמן זית ציפוי בייגלה שומשום טחון/ שבבי שום / אבקת מרק / פטרוזיליה טחונה יבשה / שומשום לטבול בתערובת של ביצים וסויה, ואז בתערובת פירורי לחם, מלח, פלפל שחור, שום גבישי ושומשום תערובת מוכנה של פרג. שמן זית לטיגון. ניתן גם לעשות כיס ולמלא בפטריות ובצל, פירות יבשים וכד´. ציפוי בקמח מצה. מלח גס, פלפל גרוס, אבקת מרק, הרבבבבהההה שומשום ועשבי תיבול מיובשים (מיורן, בזיליקום וכד´). בשמן הטיגון להניח מס´ שיני שום בשביל הטעם, ולסלק לפני שישרפו. טבילה בביצה שעורבבה בקצת חרדל שניצל משודרג לאלה שלא אוכלים כשר - להניח על הבשר פרוסת נקניק מעושן, פרוסת גבינה צהובה טובה, למרוח מעט חרדל, אצבע דקה של מלפפון חמוץ, לגלגל ולסגור עם קיסם. לטבול בביצה ופירורי לחם (רצוי ביתיים) ולטגן ציפוי ביסלי גריל טחון, וטבילה בתערובת ביצה + סויה + חרדל + מרק עוף/בצל. וכמובן - כל סוג ביסלי אחר. פלפול והמלחה, טבילה בביצה + חרדל, וציפוי פירורי לחם + תבלין גריל + פלפל שחור + אבקת מרק בצל + אבקת שום + שומשום + פטרוזיליה קצוצה טריה. ציפוי פירורי לחם + מלח + פלל + כורכום + תבלין לגריל טבילה בביצה עם טבסקו ואורגנו מיובש טבילה בביצה עם הרבה חרדל, רסק עגבניות. גיוון הציפוי עם שקדים מולבנים. ציפוי בפירורי במבה....יאמי. השריית השניצלים בבלילת ביצים, מלח, פלפל, שום כתוש, סויה וחרדל ללילה שלם חימום שניצלים קפואים - רק בתנור, לעולם לא במיקרו! עדיף בטורבו, בחום 200 מעלות, על תבנית מתכת - 20-15 דקות. -
 
שניצלונים מבושלים עם ירקות../images/Emo26.gif

שניצלים מבושלים בירקות חותכים שניצלים לחתיכות לא ענקיות אבל לא קטנות, מצפים בקמח עם פפריקה ומלח ומטגנים שניה רק עד שמלבין. שומרים בצד. מטגנים 2 בצלים די גדולים חתוכים לקוביות, מוסיפים שום, מוסיפים גזר חתוך (אני חותכת אותו לחצי לרוחב ואז רבעים לאורך, 2-3 פלפלים צבעוניים-רצועות, 1-2 קישואים,מקפיצים קצת, מוסיפים שעועית ירוקה (אפשר גם צהובה), מכסים במיים כך שיהיה מקום גם לשניצלים (אבל לא יותר מדי כדי שלא יהיה דליל מדי), מרתיחים ומוסיפים את השניצלים. מבשלים כשעה.
 

קישלורן

New member
לידיעה ../images/Emo22.gif

השניצלים וגם השוקיים שמצופים בביסלי הם מאוד טעימים אבל אני ויתרתי על התענוג מפני שגיליתי שבביסלי יש מונוסודיום גלוטמט - את מי שזה גם מעניין. למה ? למה ? למה ? שמים את החומר הזה. שיוותרו עליו כדי שיהיה לנו ציפוי טעים ולא מזיק. דרך אגב: פרגיות זה פשוט מעדן לילדים. מה שלא עושים איתו - פשוט יוצא רך וכייף לאכול.
 
../images/Emo45.gif צודקת ב-1000% וכנ"ל גם

במבה- ממש לא באיר ולא משנה כמה ויטמינים יש
. בוטנים זה ממש לא טוב. עושה לחות, ליחה ואלרגני ביותר. באנגליה יש על כל מוצר שמכיל בוטנים ו/או אגוזים אזהרה בולטת. גם אבקת מרק כבר אין לי בבית... העיקר הבריאות
 
למעלה