חזון אישי

merrira

New member
חזון אישי

אני עוקבת בקביעות אחרי הפורום ואני ממש נהנית מהתכנים פה... אני מנחת סדנאות ואני מחפשת תרגילים לקבוצה של 10 סטודנטים. התרגיל צריך להמחיש להם חזון אישי מהו.. חשבתי על כמה אפשרויות אשמח אם תחוו דעתכם: 1.עיצוב כרטיס ביקור 2.שביל חיים - מיקום אירועים בעתיד/עבר 3.מה עיתונאי היה כותב על החיים שלהם בעוד 10 שנים? אציין כי מסגרת הזמן לתרגיל מהסוג הזה + דיון היא שעה.. אשמח לכמה שיותר רעיונות וחוות דעתכם על אלו

חזון אישי

ערב טוב לך, קראתי בעיון את הרעיונות שהבאת והם נראים לי מצויניים. רציתי להאיר רק שמנסיוני פעילות שביל החיים -מיקום אירועים בעתיד-עבר-דורש מיומנויות רבה להערכתי אפילו ידע ברמה פסיכולוגית.כדאי להמליץ בהקשר זה גם על הספר לכל אדם יש שביל של ד"ר ארנייה יפה ינאי. ניתן להביא מאמרים בנושא חזון מתוך ירחון סטטוס כמצע לדיון.אופצייה נוספת היא לשלב גם סרט הדרכה שניתן להשאיל מלייכט. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עוד רעיון

עוד דבר שעובד יפה על חזון הוא לתאר את המקום בו אתה עובד בעוד 10 שנים. להתחיל מאיך הוא נראה, מרוהט וכו', ורק בסוף להגיע למה אתה עושה שם. אני יכולה לפרט יותר אם זה מעניין. ענבל. www.DoCoaching.com

merrira

New member
פירוט על הרעיון

נשמע בהחלט מעניין..אשמח אם תפרטי יותר. תודה רבה על העזרה

ענבל כהן חמו

מנהל
בשמחה. הנה יותר

בעוד 5/10 שנים... תאר איפה אתה נמצא. איך נראה המבנה, הכנס פנימה - איך הוא מרוהט, מה אתה רואה על הקירות, הריהוט, הפרטים מסביב. איזה ספרים יש שם? האם שומעים מוזיקה? מה רואים מהחלון? איך נראה השולחן שלך, איזה ניירות יש עליו? מה מופיע על מסך המחשב? הטלפון מצלצל - מי בצד השני, על מה מדברים? אנשים נכנסים לחדר - מי הם? איך הם נראים, מה אתם עושים? בסוף לשאול - מי אתה, מה אתה עושה שם? מהנסיון, זה מאפשר ראייה של משהו עתידי, גם אם הוא עדיין לא ברור ומוגדר, ומאפשר את המרחב לעצב את החזון הזה, בלי תבנית. ענבל www.DoCoaching.com

danasn

New member
מכשול קטן בתרגיל הזה..

איני מאמנת ואני מקווה שתגובתי תתקבל בסובלנות.. התרגיל שענבל הציעה נראה לי קצת בעייתי, מכיוון שהוא מניח שהאדם יעבוד בתוך בניין, במשרד, עם שולחן עבודה, מחשב, ניירות, ספרים, טלפון... יש אינסוף עבודות ועיסוקים שאינם כוללים פרטים אלו, ואולי לא כדאי להגביל את הדימיון מראש.

ענבל כהן חמו

מנהל
גמישות...

במהלך האימון לא שופכים את כל השאלות על המאומן - כמו שראית, מתחילים בשאלה - איפה אתה רואה את עצמך. אם האדם רואה את עצמו על אי, מתנדב באפריקה, עוסק בנגרות, או כל אפשרות אחרת, ממשיכים משם ובונים את השאלות המתאימות. וקצת סקרנות: איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

למעלה