חזון העיר

• פותח הנושא dmo2
  • פורסם בתאריך

dmo2

New member
חזון העיר

לאחרונה גובש חזון העיר ל-2020 וחולק לושבים בפורמט מהודר. התהליך של בנית חזון נעשה אמנם בהשתתפות מאות מתושבי רעננה וכן ציבור נוסף של עובדי העיריה,התוצאה אינה משקפת את הטירחה והכסף שהושקעו בחזון , מאחר ורוב סעיפי החזון מקבעים את הקיים ללא ראיה עתידית . אין התיחסות בחזון לגודל העיר,להרכב האוכלוסיה הרצוי ולפתרון נושאים תשתיתיים כמו תחבורה וחניה,דיור לזוגות צעירים,שידרוג איכות הדיור והחיים של אוכלוסיות חלשות וכד'.אין גם התיחסות לשאלה של הגדלת סמכויות העיריה ועצמאותה בנושאים שונים והקטנת התלות במוסדות הממשלתיים. העבודה על חזון העיר אינה לשנת 2020 מאחר וקשה לחזות תהליכים מדיניים,חברתיים וטכנולוגיים לזמן רחוק. חשוב לפתח את הנושא ולהחליט על אסטרטגיה על בסיס תחזיות להתפתחות העיר ועקרונות עליהם צריכים לשמור בצורה עקבית בשנים הבאות.

תודה ידידי, התוכל להיות ספציפי?

כלומר, לתת סעיף או שניים כדוגמא? אני מודה שהמסמך נחת על שולחני אולם מאחר והוא כתוב בפונט בלתי קריא ואני רגישה באופן מיוחד לשאלות הסתגננות (המשפטים הראשונים של כל סעיף מתחילים כאילו מהאמצע), דחיתי את הקריאה לרגע נינוח יותר.

dmo2

New member
חזון העיר

לחנה היקרה, יש שיר מילים מילים מילים... חזון העיר הינו דבר חשוב,אך צריך להתיחס אליו בצורה רצינית ומקצועית.התחושה שלי שהעבודה נעשתה חפיף למרות שהשתתפו בה מאות תושבים.פשוט מה שנאמר בדיונים לא מצא ביטוי בחזון. מצד אחד הכריז ראש העיר כי הוא רוצה לשמר את צביון המושבה של העיר,מצד שני העיר מזדקנת ועל מנת להוזיל עלויות דיור לצעירים צריך להוזיל את מרכיב הקרקע והבניה ע'י בנית מגדלים רבי קומות בשטח מצפון לויצמן עם 2.5-3 חדרים לרכישה או שכירות.נושא זה אני מבין גם הועלה בכנס מנהיגות סביבתית ע'י השר גדעון עזרא ובצדק.

אכן, גדעון עזרא דיבר על כך

ואני הייתי מבין אלו שמחאו לו כפיים. אני תומכת בבנייה גבוהה ברעננה, חושבת שמגבלת 6 הקומות היא אבסורד (למעט בחשיבה האנכרוניסטית של כמה דינוזאורים פוליטיים מימי המושבה, שנכחדו פוליטית ממילא), בייחוד במציאות של מיעוט עתודות קרקע. בניה צמודת קרקע ונמוכה באה ישירות על חשבון השטחים הירוקים ואיכות הסביבה שלנו. טוב, אבל דעתי בנדון ידוע ומוכרת לכל דיכפין.

ATAF151

New member
לא להקים דירות עם 2.5-3 חדרים

היום כמעט אף זוג צעיר לא רוצה לרכוש דירה של 2.5-3 חדרים משום שהוא יודע שתוך זמן לא מאוד ארוך הוא ירצה להוליד ילדים. ולכן זה בסדר לבנות מגדלים, אבל שרובם יהיו עם לא פחות מ 4 חדרים. בניה לשכירות מתאימה רק לתל אביב, שם יש צעירים שרוצים לחוות חיי הוללות בימי רווקותם. ברעננה אין לזה צורך, רעננה לא תתחרה בתל אביב מבחינת בילויים לצעירים. רעננה צריכה להיות אטרקטיבית עבור זוגות צעירים ולא עבור יוצאי צבא שמחפשים להתהולל.

dmo2

New member
דיור לזוגות צעירים

היי ATAF לצערנו הרב עלויות הקרקע והבניה מביאות לכך שדירות 4 חדרים יעלו מינימום 200,000 $ שזוגות צעירים מתקשים לממנם גם עם עזרת ההורים.לכן צריכים לחזור לכך שבשנים הראשונות יגורו ב-3 חדרים בקניה או בשכירות.תלכי לראות מי אלה שרכשו דירות בלב הפארק ותביני שמדובר בעיקר ממשפחות של העשערונים העליונים.אבל זו שאלה תיאורטית כי כרגע אין בכלל בניה לזוגות צעירים.

ATAF151

New member
הזוגות הצעירים של היום לא רוצים 3 חדרים

הם מעדיפים לגור בעיר אחרת, מאשר לקנות 2.5-3 חדרים.

ארזS

New member
אני דווקא חושב שהם רוצים 4 ו-5 חדרים.

ואם אפשר וילה - מה טוב ומה נעים... שישאלו את הורים וסביהם איך היה לגור בדירות של חדר וחצי עם שירותים ומקלחות משותפים לשתי משפחות. ואינני מדבר על ימי הביניים אלא על ההורים שלי אחרי נישואיהם לפני כ-50 שנה, וזה לא היה מזמן...

ATAF151

New member
אז אולי תבנה דירות של חדר וחצי?

היו ימים שאבותינו הסתפקו במגורים במערות ללא מים זורמים וחשמל, והיו משפחות שעד לפני כ 20 שנה שלחו את ילדיהם לגור בבית הילדים. היום לשמחתינו זה לא המצב, והזוגות הצעירים מעדיפים דירות של 4 חדרים והם גם רוצים שירותים ומקלחות שלא משותפים עם השכנים. ואין סיבה להילחם בתופעה הזו.

dmo2

New member
בית משפט מחוזי ברעננה?

פורסם מכתבו של ראש העיר הפונה לשר המשפטים בהצעה להקים את בית המשפט המחוזי הנוסף ברעננה.איני מבין איך מתישבת תפיסת שמירת צביון העיר כמושבה עם הצעת הפיכת העיר למטרופוליטן של שרותים ממלכתיים כמו בית משפט.האם נפתרו בעיות התנועה העוברת בעיר? האם יש שטחים ציבוריים עודפים? גם באזור התעשיה זה יהיה רלבנטי רק אחרי השלמת הקמת המיחלפים שיפתרו בעיות התנועה העוברת בעיר.

ATAF151

New member
אכן אין צורך בבית משפט מחוזי

אפשר לחשוב כמה מתושבי רעננה נזקקים לשרותיו של בית משפט מחוזי.

אני חולקת על שניכם, בגדול

כל המצעים בבחירות בסבבים האחרונים כללו הבאת משרד ממשלתי לעיר, רצוי לאחוזה. זה יהיה מפתח מאוד משמעותית לצמיחה כלכלית-מסחרית בעיר והגדלת תעבורת הצרכנים. צאו רגע מהקונספציה צרת האופקים של "תושבי רעננה לא צריכים". תושבי רעננה צריכים הכרה לעיר כמקום מושב של רשות ממשלתית, וצריכים את המבקרים שיגיעו איתה.

Mapno

New member
../images/Emo45.gif

להכניס בית משפט מחוזי בתוך העיר יפגע בתושבים ובעיקר בשכנים יותר מאשר יעזור להם. בשולי העיר הסיפור אולי קצת שונה (ע"ע בתי המשפט בפ"ת לעומת כ"ס)

dmo2

New member
חזון העיר

שני הנושאים דיור לזוגות צעירים והפניה להקמת בית משפט מחוזי בעיר,מצביעים על העדר חזון לעיר שיתחשב במגבלותיה ורצון התושבים. לכן יש חשיבות לחזון ואסטרטגיה בהתפתחות העיר,דבר שלא נעשה עד כה.

dmo2

New member
בית השפט המחוזי

כיון שיש אצלי את המצעים של ביילסקי וגם של חופרי לא מצאתי איזכור להבאת משרד ממשלתי לרעננה.בשעתו היה משרד החקלאות וגם הוא נסגר.אני חושב שזו טעות חמורה לאור בעית התנועה העוברת ברעננה.בית משפט מחוזי מביא בעיקר עברינים ומשרדי עו'ד ולא מוסיף שום דבר לכלכלת העיר,עדיף להקצות שטח לחברות הייטק,מה עוד שאין שטח בעיר למקמו.אודה לך אם תצטטי מתוך המצעים את הטכסט על הבאת משרד ממשלתי,יכול להיות שאיני קורא טוב.

../images/Emo32.gif זו פעם שלישית שאתה פותח הודעה ראשית

להודעה שהיה עליך לשרשר בתגובה לדיון שפתחת. אנא, ככל שאני נמנעת ממחיקות - לא תמיד יש לי את הזמן והסבלנות לתת שירותי שירשור החוזרים על עצמם, למי שמלכתחילה יכלו להכניס את ההודעה למקומה הראוי. היום זה יום כזה. אני שוב משרשרת, לפנים משורת הדין, ומבקשת שבהמשך תיכנס להודעה אליה אתה מגיב ותלחץ על "תגובה". ובא לציון גואל. הרבה
על שיתוף הפעולה. חנה.

למעלה