חזון ומבט לעתיד

דניאלוג

New member
חזון ומבט לעתיד

האם יש לכם רעיונות נוספים מעבר לחלום,כתבה של עיתונאי על עוד 10 שנים,יש לי מתאמנת שקשה לה לחשוב על מה יהיה בעוד שנה/עשר שנים...זה אפילו מאוד מלחיץ אותה

tlingit

New member
../images/Emo101.gif אוסף כיווני מחשבה אפשריים

הנה קישורים לכמה הצעות שעלו במשך הזמן לנושא העבודה על חזון בכל קישור הצבעתי על ההצעות שנראו לי שונות או נוספות לאלה שמנית: בקישור הזה הצעות 2 ו-3 של דרור ורדי וההצעה של דורון בללי בקישור להלן צביקה38 הפנה את הדיון לנושא פיתוח הדמיון כדי לאפשר את העבודה על החזון ובהודעה הזו ענתוצאות הפנתה את תשומת הלב שלנו לשני כיווני עבודה (אנליטי ויצירתי) על פי נטיות המתאמן בתקווה שהמחשבות והכיוונים שהאירו הכותבים יסייעו לך

ליפט

New member
הי דניאלוג

לא נכנסתי לקישורים שהציעה מנהלת הפורום, אז התנצלותי מראש אם אני ממחזרת. ראשית אין ספק שבנאדם שלא מרשה לעצמו לדמיין, לחלום, לפנטז על עתידו, אומר לא מעט על עצמו. לפני שהייתי מתקדמת לחזון הייתי מבררת את המחסומים. ואם בכל זאת בחזון עסקינן, אולי כדאי שתביאי את זה ממקום פחות מאיים ובקשי ממני לספר לך על משהו שהיא מכירה הכרות אישית או לא ושהאופן בו הוא חי את חייו קוסם לה. נסו יחד לברר מה יש שם, מה יש בו. איך היא היתה מרגישה שם. אם ניתן היה בלחית כפתור להחליף בינהם, האם היתה מאושרת? יכול להיות שהיא פוחדת שאם היא תצהיר על רצונה זה ידרוש ממנה מחויבות מידית? משהו שהיא לא בשלה לתבוע מעצמה. יש כאן לטעמי הרבה מאוד למידה לעשות לפני שממסגרים את תמונת החזון. בהצלחה

PbD

New member
סוגי אינטראקציה ולמידה

תודה על השאלה - דניאלוג ול-tlingit על ההפניות. הכתיבה של ענתתוצאות על אנליטי מול יצירתי הזכיר לי את המודל של שלושה סוגי למידה - ויזואלי, קינסתטי ושמיעתי. המדובר במודל שלפיו אנשים קולטים ולומדים בדרכים שונות - כאשר הם מתחלקים: - ויזואליים - משתמשים בעיקר בראיה, זקוקים לסמלים ודיאגרמות. - שמיעתי - עיקר הקליטה נעשה בשמיעה, זקוקים להמללה. - קינסתטיים - עיקר הקליטה נעשה בתנועה ובעשיה. ולכן, תרגיל שיש בו כתיבה מתאים רק לאחד מהסוגים הללו. לויזואליים - הייתי מציע לצייר או לעצום עיניים ולדמיין איך ייראה העתיד שלהם. לשמיעתיים - לספר במילים שלהם את העתיד, לנאום את הנאום בטקס בעוד עשר שנים או שנה. לקינסתטיים - להציג את הטקס שבו הם חוגגים בעוד עשר שנים. חיפשתי חומר בנושא ברשת ומצאתי קישור אחד באנגלית המיועד למאמני NLP ומתאר את שלושת הסוגים, מספק מבחן עצמי קצר ומתאר אינטראקציות בין בני זוג לפי הטיפוסים.

צביקה38

New member
עתידנות-החיים בשנת 2050

זה הספר החדש שלי היוצא בעוד כשבועיים לחנויות.אני מניח שזה מספיק זמן ויש שם המון רעיונות והצעות לחיים. כשהספר ייצא אשמח להביא ממנו חלקים גם לכאן. בשורות טובות צביקה ברגמן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אולי צריך לבדוק קודם מה מפחיד

כשאתה אומר שזה מפחיד אותה לחשוב על העתיד, המחשבה שעולה לי היא שאולי כדאי לברר מה מפחיד שם, או בדרך לשם. נדמה לי שעלול להיות קשה להסתכל לעתיד מעבר לענן של חששות. אני לא יודעת כמובן עד כמה זה רלוונטי לך, הרעיון שעולה לי הוא לנסות לברר משהו על תחושת החשש או הפחד, לתאר אותה, לתת לה צורה, לדבר איתה. ענבל.

למעלה