חזון יוחנן.

0Pandemonium0

New member
חזון יוחנן.

"and his number is Six hundred threescore and six."​
מכירים? מכירים. קראתי את הציטוט הזה היום ופתאום משהו תפס את העין שלי, והוא השלשה three hundred threescore. three hundred הוא שש מאות. threescore הוא שישים. three hundred threescore הם או שש מאות ועוד שישים (660), או שש מאות כפול שישים (36,000). שמעתם פעם על פרשנות כזו? פרשנות שאומרת שיש שם כפל בין המספרים האלה? למה רק לפני ה-six בסוף יש את ו' החיבור, את ההוספה, את ה"ועוד"? למה לא Six hundred and threescore and six? אני יודע שאומרים שזה המספר של נירון קיסר, ולכן זה 666, אבל אף-אחד לא יודע בודאות של מי המספר הזה, נכון? זה ניחוש על-סמך גימטריה, שגם היא שגויה לטעמי. 666 הוא בגימטריה "נרון קסר", ולא נירון קיסר כמו שכותבים היום. נכון שדיברתי עם טוני והוא אמר שהגיוני שהשמיטו אותיות כאלה בתקופה ההיא, אבל עדיין... כשאני מסתכל על six hundred threescore... four ten... two threescore... לי זה נשמע כמו כפל. ארבעים, מאה עשרים, ושש מאות שישים. Six hundred threescore and six נשמע לי כמו שש מאות כפול שישים, ושש. מישהו מכיר פרשנות כזו, או שזה רק אני?

MetalSinagouge

New member
OMG המספר שלי זוכה להתעניינות../images/Emo6.gif

זה קצת
אבל מישהו אולי שמע משהו על זה שאותו יוחנן היה בולע פטריות הזייה כפייתי? (ז"א נתקלתי בעובדה הזו במקום כלשהו, כנראה בספר, אבל אני לא זוכר בדיוק, או שזה היה באילומינאטוס). 1+1=2 2=11 36,000=9 2+36000= 11,9,2001 OMGZ!!!

סקיפי

New member
הוא השטן.

שמעתי על כל מיני שיטות לספירה - באותיות לטיניות, עם דילוגים מכל מיני סוגים ומה לא. ככה שזה מתאים גם להיטלר. ולסטאלין. ולכל מי שרק תרצו.. אבל חזון יוחנן הוא ביוונית במקור, לא? אולי כתוב שם אחרת?

0Pandemonium0

New member
אז זהו, שזה הדבר היחידי שאני לא

יודע. בפורום אחר אמרו לי שחזון יוחנן נכתב בעברית, אבל זה ממש לא נשמע לי הגיוני. טוני אמר ארמית, שנשמע יותר הגיוני. אולי גם יוונית, לכי תדעי מתי זה נכתב. אני רוצה לדעת איך זה כתוב במקור.

Y. Welis

New member
זה לפחות מה ששרד

לפי מבנה השפה משערים ש-4 הבשורות נכתבו במקור בעברית (שפתם של ראשוני הנוצרים) ותורגמו בהמשך. אבל לא ברור מה עם חזון יוחנן, שהוא אחד החיבורים היותר מאוחרים שנכנסו לברית החדשה - יותר ממאה שנים לאחר הבשורות - ושנכתב ככל הנראה בקפריסין.

MetalSinagouge

New member
לא הבנת מילה ממה שאמרתי?

או שלא הבנת- מילה ממה שאמרתי? אה אה? אה? אה? אגב, יש איזה שהם אירועים בפורום שצפויים להתרחש בקרוב?
אירוח על מיתולוגיה כלשהי? מממ?

mbinh

New member
אני חושב שאוכל לעזור

אני אפתור את הבעיה חזון יוחנן נכתב ביוונית. שם כתוב 666 ללא פעולת כפל אלה עם אות חיבור ו'. בקשר לפרשנות נירון,שמו האמתי היה טיביריוס טיבריוס קלאודיוס דרוסוס נירון גרמניקוס והיה קיסר נוסף עם שם דומה והוא טיבריוס קלודיוס נירון. אולם טיבריוס קלאודיוס דרוסוס נירון גרמניקוס לא נולד עם השם הזה אלא עם השם הבא לוקיוס דומיטיוס אהנוברבוס. כך שפרשנות נירון מוטעת. אני אישית חושב שהברית החדשה היא קובץ סיפורים שאסור לקחת מהם מידע הם מעוותים לא נכונים ומכילים טיפשות ושקרים גסים.

mbinh

New member
תיקון שגיאה(הקלדה מהירה מהשטן).

שמו היה טיבריוס קלאודיוס דרוסוס נירון גרמניקוס ולא טיבריוס טיבריוס קלאודיוס דרוסוס נירון גרמניקוס

למעלה