השאלון
http://internal.psychology.illinois.edu/~rcfraley/measures/h&s.html
התרגום לעברית:
כעת יוצגו לפניך שלושה תיאורים של תחושות בסיסיות שיש לאנשים בהקשר למערכות יחסים משמעותיות שלהם עם אנשים אחרים. נבקש ממך לקרוא תחילת את שלושת התיאורים ואז להחליט איזה מהם מבטא במידה הטובה ביותר את תחושותיך שלך ביחסים קרובים. בחר בתיאור אחד בלבד מהשלושה והקף בעיגול את הסיפרה שלידו.
(לצורך הבהרה, המילה 'קרבה' שמופיעה בתיאורים מתייחסת לקרבה רגשית ולא לקרבה פיסית. כמו כן, אם אין לך בן/בת זוג כיום, בשאלות בהן קיימת התייחסות לבן זוג – נסה/י להיזכר בתחושות שהיו לך בעבר בקשרים רומנטיים).
1. במידה מסוימת לא נוח לי להתקרב לאנשים אחרים. קשה לי לבטוח בהם באופן מוחלט וקשה לי להרשות לעצמי להיות תלוי/ה בהם. אני נעשה מעט מתוח/ה כשמישהו נעשה קרוב אלי יורת מידי, ולעיתים קרובות בן/ת זוגי רוצה שאהיה קרוב אליו/ה יותר ממה שמתאים לי.
2. אני מוצא/ת שקל לי יחסית להתקרב לאנשים אחרים, אני מרגיש/ה בנוח להיות תלוי/ה בהם ולתת להם להיות תלויים בי. אינני עסוק/ה בדאגה שאנטש על ידי מישהו אחר, או שמישהו עימו אני בקשר יתקרב אלי יורת ממה שיהיה לי נוח.
3. אני מוצא/ת שאנשים אחרים אינם נוטים ליצור עימי קשר קרוב כמו זה שהייתי מעוניין/ת בו. לעיתים קרובות אני דואג/ת שמא בן/ת זוגי לא אוהב/ת אותי באמת, או שלא ירצה להישאר איתי. כשאני בקשר עם מישהו/י אני לעיתים רוצה להתאחד לחלוטין עם אותו אדם ושאיפה זו עלולה להרחיק אותו ממני.