חזנים שנספו בשואה

החזן קופולוביץ

בעיר בנדין היה חזן ידוע קופולוביץ הבת שלו התחתנה בגטו בנדין. לפני כ 25 שנה נמצאו באושוויץ מזוודה עם תמונות. מוזיאון השואה בוושינגטון רכש את כל התמונות (1600) והתחיל לעשות מחקר ביחד עם מכון פריץ באוור במינכן. היו כ 150 תמונות של משפחת קופולוביץ ובינהם מחתונה של הבת של החזן. אחות של הכלה שרדה את השואה והתגוררה בירושלים, החוקרים באו לראייין אותה ואחר שבוע נפטרה. התברר שהעמידו את החזן קופולוביץ ליד בור ואמרו לו שיגיד קדיש על עצמו וירו בו. לפני 11 שנה (כבר סיפרתי זאת) הגיעו צוות מהמוזיאון בוושינגטון עם CD עם התמונות כדי להציג על מחשבים לפני ניצולים, אולי מישהו יזהה בני משפחה. לאחר מבצע זה הם השאירו את ה CD כדי שאני ימשיך להציג. השבוע מישהו מבני ברק פנה אלי (הוא הנין של הרב של בנדין הרב לוין) הוא מחפש חומר וסיפר לי שהוא גם הנין של הרבי מגור. שלחתי לו תמונה (המצורפת) מייד הוא ענה לי שבתמונה הרבי מסוכושוב ומשפחת קופולוביץ. מאוד התרגשתי בגלל שכבר זוהה עוד שם. כל התמונות מוצגות בסאונה באושוויץ וגם בתוך "אלבום אושוויץ" שיצא לא ממזמן.

שלווה789

New member
העמידו את החזן קופולוביץ ליד בור ואמרו לו |נר

ציטוט:"התברר שהעמידו את החזן קופולוביץ ליד בור ואמרו לו שיגיד קדיש על עצמו וירו בו...." אני מזועזעת ....כל פעם מחדש ... למרות כל מה שאני יודעת, שמעתי ,תיעדתי, קראתי...חקרתי ... ביקרתי...אם בניי לפני גיוסם לצבא ...במספר מחנות השמדה... מה שסופר על החזן קופולוביץ... קורע את ליבי ונשמתי...
דמעות זולגות מעיניי על המקלדת... עד כמה אכזריים הם היו ... כמה רוע ...יכולים בני אדם להכיל...כמה.... וולטיר כתב באחד מכתביו... "מקור הרע תמיד יוסיף להיות... ת ה ו ם.... ללא חקר...." אכן לעולם ...לעולם...לא נבין... "ת ה ו ם.... ללא חקר..." תהומות אפלים... מרים, קשים, איומים ומזעזעים... לא נשכח לא נסלח לעולמי עד...

למעלה