חזק ונתחזק בעד-עמנו,ובעד ערי אלהינו

ע מ י ש

New member
חזק ונתחזק בעד-עמנו,ובעד ערי אלהינו

. יב חזק ונתחזק בעד-עמנו, ובעד ערי אלהינו; ויהוה, יעשה הטוב בעיניו. יג ויגש יואב, והעם אשר עמו, למלחמה, בארם; וינסו, מפניו. יד ובני עמון ראו, כי-נס ארם, וינסו מפני אבישי, ויבאו העיר; וישב יואב, מעל בני עמון, ויבא, ירושלם. טו וירא ארם, כי נגף לפני ישראל; ויאספו, יחד. טז וישלח הדדעזר, ויצא את-ארם אשר מעבר הנהר, ויבאו, חילם; ושובך שר-צבא הדדעזר, לפניהם. {ס} יז ויגד לדוד, ויאסף את-כל-ישראל ויעבר את-הירדן, ויבא, חלאמה; ויערכו ארם לקראת דוד, וילחמו עמו. יח וינס ארם, מפני ישראל, ויהרג דוד מארם שבע מאות רכב, וארבעים אלף פרשים; ואת שובך שר-צבאו הכה, וימת שם. יט ויראו כל-המלכים עבדי הדדעזר, כי נגפו לפני ישראל, וישלמו את-ישראל, ויעבדום; ויראו ארם, להושיע עוד את-בני עמון. {פ} כו ; וילכד, את-עיר המלוכה. כז וישלח יואב מלאכים, אל-דוד; ויאמר נלחמתי ברבה, גם-לכדתי את-עיר המים. כח ועתה, אסף את-יתר העם, וחנה על-העיר, ולכדה: פן-אלכד אני את-העיר, ונקרא שמי עליה. כט ויאסף דוד את-כל-העם, וילך רבתה; וילחם בה, וילכדה. ל ויקח את-עטרת-מלכם מעל ראשו ומשקלה ככר זהב, ואבן יקרה, ותהי, על-ראש דוד; ושלל העיר הוציא, הרבה מאד. לא ואת-העם אשר-בה הוציא, וישם במגרה ובחרצי הברזל ובמגזרת הברזל והעביר אותם במלכן (במלבן), וכן יעשה, לכל ערי בני-עמון; וישב דוד וכל-העם, ירושלם. {פ}

פלגיה

New member
תיארתי לעצמי

אבל סתם ציטוט של פסוק או פסוקים, הוא דבר די סתמי. (היה חסר לי בכותרת שלך "כנסו" עם איזה "דחוף" אחד או שנים
) יכולתך לכתוב "בעקבות אירועי עמונה נזכרתי בפסוקים", או "שמעתי ברדיו שאנשי עמונה אמרו חזק ונתחזק וכו', ונזכרתי במקור לפסוקים אלה" או משהו דומה. ושאלה - עד אתמול, ידעת שקיים מקום כזה שנקרא "עמונה"?

ע מ י ש

New member
הכותרת היא אחד הפסוקים היפים

ביותר שיש בתנך, אני לא הייתי יכול להמציא משהו יותר טוב. האמת היא שאני לא כל כך מתמצא בשמות של יישובים

יוסי ר1

Active member
עמיש, אני משוכנע שאתה צודק, צודק

אפילו יותר ממה שאתה חושב. מלחמת אחים היא כבר לא משהו שמעלעלים בדפי ספרי מלכים כדי להיזכר מה זה. זה אצלינו, כאן ועכשיו. את בית המקדש השלישי אנחנו הורסים במו ידינו, עוד לפני שהתחלנו לבנותו. אין עצוב מזה, בעוד יום שחור בו יהודים מכים זה את זה בטירוף. תסתכל על זה מכל צד של המיתרס, תראה אותו דבר.

ע מ י ש

New member
מדברי הנביא

א שִׁמְעוּ הַדָּבָר הַזֶּה, פָּרוֹת הַבָּשָׁן אֲשֶׁר בְּהַר שֹׁמְרוֹן, הָעֹשְׁקוֹת דַּלִּים, הָרֹצְצוֹת אֶבְיוֹנִים; הָאֹמְרֹת לַאֲדֹנֵיהֶם, הָבִיאָה וְנִשְׁתֶּה. ב נִשְׁבַּע אֲדֹנָי יְהוִה בְּקָדְשׁוֹ, כִּי הִנֵּה יָמִים בָּאִים עֲלֵיכֶם; וְנִשָּׂא אֶתְכֶם בְּצִנּוֹת, וְאַחֲרִיתְכֶן בְּסִירוֹת דּוּגָה. ג וּפְרָצִים תֵּצֶאנָה, אִשָּׁה נֶגְדָּהּ; וְהִשְׁלַכְתֶּנָה הַהַרְמוֹנָה, נְאֻם-יְהוָה. ד בֹּאוּ בֵית-אֵל וּפִשְׁעוּ, הַגִּלְגָּל הַרְבּוּ לִפְשֹׁעַ; וְהָבִיאוּ לַבֹּקֶר זִבְחֵיכֶם, לִשְׁלֹשֶׁת יָמִים מַעְשְׂרֹתֵיכֶם. ה וְקַטֵּר מֵחָמֵץ תּוֹדָה, וְקִרְאוּ נְדָבוֹת הַשְׁמִיעוּ: כִּי כֵן אֲהַבְתֶּם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה. ו וְגַם-אֲנִי נָתַתִּי לָכֶם נִקְיוֹן שִׁנַּיִם, בְּכָל-עָרֵיכֶם, וְחֹסֶר לֶחֶם, בְּכֹל מְקוֹמֹתֵיכֶם; וְלֹא-שַׁבְתֶּם עָדַי, נְאֻם-יְהוָה. ז וְגַם אָנֹכִי מָנַעְתִּי מִכֶּם אֶת-הַגֶּשֶׁם, בְּעוֹד שְׁלֹשָׁה חֳדָשִׁים לַקָּצִיר, וְהִמְטַרְתִּי עַל-עִיר אֶחָת, וְעַל-עִיר אַחַת לֹא אַמְטִיר; חֶלְקָה אַחַת תִּמָּטֵר, וְחֶלְקָה אֲשֶׁר-לֹא-תַמְטִיר עָלֶיהָ תִּיבָשׁ. ח וְנָעוּ שְׁתַּיִם שָׁלֹשׁ עָרִים אֶל-עִיר אַחַת, לִשְׁתּוֹת מַיִם--וְלֹא יִשְׂבָּעוּ; וְלֹא-שַׁבְתֶּם עָדַי, נְאֻם-יְהוָה. ט הִכֵּיתִי אֶתְכֶם, בַּשִּׁדָּפוֹן וּבַיֵּרָקוֹן--הַרְבּוֹת גַּנּוֹתֵיכֶם וְכַרְמֵיכֶם וּתְאֵנֵיכֶם וְזֵיתֵיכֶם, יֹאכַל הַגָּזָם; וְלֹא-שַׁבְתֶּם עָדַי, נְאֻם-יְהוָה. {ס}

פלגיה

New member
תתחיל עם ציטוטים, אפשר להגיע לכל

דבר שאתה רוצה. אני מעדיפה את "עוד אבנך ונבנית בתולת ישראל.."

ע מ י ש

New member
מה שנכון נכון...

הפוך בה והפוך בה והכל בה. בכלל עמוס הוא ספר מדהים, האמת שאני הכי אוהב את החלק האחרון.

פלגיה

New member
יש הרבה ספרים מדהימים

זה נראה שהנביאים היו משוררים והשתמשו בשפה ובדימויים כדי להעביר את המסר שלהם. ובאמת מתוך ספר עמוס עולה התמונה של "בולס שקמים בגת" המחובר לטבע.

יוסי ר1

Active member
בליסת שקמים

בליסת שקמים היא חריצת חריץ בפרי בעודו בוסר על העץ על מנת להחיש את התפתחותו. עמוס הנביא היה נוקד בתקוע , ובוקר ובולס שקמים. היתכן שהוא בלס שקמים בעיר גת כהכנסה צדדית?

פלגיה

New member
תודה רבה על הקישור

מתוך ההנחה שלי שאתה הכותב - האם אפשר להעתיק את המאמר למאמרי הפורום?

למעלה