חזרה לאימונים אחרי ניתוח בקע

Misunderstood

New member
חזרה לאימונים אחרי ניתוח בקע

שלום לכולם, פעם ראשונה שאני כאן והתרשמתי שמדובר בפורום מכובד. שאלתי היא: אני בן 24 ומחלים כעת מניתוח בקע ("קילה"), דבר שגרם מן הסתם להפסקה של כל פעילות גופנית (עד הניתוח הייתי הולך למכון כושר 3-4 פעמים בשבוע). כיצד ניתן לחזור לאימונים אחרי כזה דבר? הרופא ציווה עלי 6 שבועות של התנזרות מוחלטת ממאמץ, אך מישהו יודע מה אח´כ "התהליך" הרצוי לחזרה לחדר כושר? אם גם יש כאן אנשים שהיה להם בקע וחזרו לאימונים - חבר´ה, נא חוו דעתכם.. אשמח כמובן לתשובה מפורטת יותר מאשר "בהדרגה". :) תודה מראש. נ.ב - הרשו לי לתת עצה בחינם לאלה שעדיין לא מודעים לחשיבותו של החימום ועבודה נכונה במכון כושר: 5 שנים אינטנסיביות במכון כושר והרמת משקלים כבדים לא גרמו למה שהרמה לא נכונה אחת של מכונת כביסה עשתה לי (כך קבלתי את "הבקע שלי"). תשמרו על עצמכם ...

Rיקש

New member
קילה...

תוכל אולי לספק קצת יותר פרטים על ה "בקע" כמו איך גילת שיש לך? איך ידעת (אחרי המכונת כביסה...) שעכשיו קיבלת? לאיזה רופא הלכת ומה היו התהליכים עד הניתוח? וכל דבר נוסף מעניין... תודה! Rיקש - שמפחד להתבקע!

Misunderstood

New member
אז ככה:

אני לא זוכר את ההגדרה המדויקת אבל זה נוצר מעודף לחץ על רצועות הדופן התחתונות של הבטן (משני צידי המפשעה). בעקרון מה שיגרום לכך זה הרמה של משקל עודף ו/ואו הרמה לא נכונה (וללא חימום נאות). הדרך הכי קלה לזהות את זה, במידה ולא הרגשת קריעה באחת בהרצועות, זה שנוצרת לך שם "ג´ולה" (לי היה בקע בדופן השמאלית ושם נוצרה מעין בליטה בקוטר של כדור פינג פונג). כאמור, אני לא בטוח שתמיד מרגישים את זה מיד (שחטפת בקע) אבל הבחור השני ששכב איתי בחדר במחלקה כירוגית, גם הרגיש את זה "על המקום" כשהרים שני נתק´שים כבדים בחיל הקשר. אפשר לחטוף את זה ולא לשים לב, לכן בצבא בודקים אותך בבדיקה הצהלית המפורסמת בה הרופא תופס את האשכים שלך ואומר "תסובב את הראש ותשתעל". מי שיזהה את זה על בטוח זה רופא כירוג. אגב, אני לא רופא ולא מומחה אבל לדעתי שווה ללכת לעשות את הבדיקה גם לכאלו שאין להם בקע כי שנה לפני הבקע עברתי בדיקה אצל כירוג שאמר לי, בין השאר, כי הדופן השמאלית שלי חלשה יחסית. כעבור שנה חטפתי שם בקע... עם בדיקה מוקדמת ניתן אולי לחזק את הדופן ע´י תרגילים כאלו או אחרים. זהו, הניתוח די פשוט, נפוץ בקרב ספורטאים ואתלטים, אבל ההחלמה מעצבנת.

Rיקש

New member
אוף!

קודם כל, אני יודע שכולם יקפצו עלי פה ויגידו לך להבדק ... אבל מה לעשות אני ורופאים/בתי חולים ולא מסתדרים! ממש לא מסתדרים. ומזל"ט טוב לי יש לי קילה. לא בדקתי אבל זה בדיוק מה שאתה מתאר, ג´ולה בצד שמאל שלפעמים יוצאת קצת אז אני "דוחף" אותה חזרה פנימה. ואת הג´ולה הזאת גיליתי כבר לפני...4 -5 שנים!, פשוט לא הטרידה אותי מעולם. עברתי גם את הליטוף אשכים בבקו"ם (לפני 3 שנים...) ולא אמרו לי כלום. אז הנחתי לעניין. ועכשיו לדבר המעניין, במהלך ה 4 -5 שנים האלו שיש לי את "הג´ולה" עברתי דירה 3 פעמים (שזה אומר שזה אני ואחי מעבירים את כל הבית לבד, משאות כבדים) אני מתאמן רציני כבר 3 שנים והג´ולה הזאת לא הפריעה לי... אז מה זה? יכול להיות שזו נטייה לבקע? שזה בדרך לבקע? או שזה בכלל לא זה!? איך זה הגיוני שכל החיים אני מתעסק עם דברים כבדים והכל בסדר איתי? !? אגב, למי צריך ללכת כדי לאבחן את זה סופית? קופת חולים? Rיקש. (שכנראה...מבוקע
)

דורון K

New member
עוד קצת מידע

בקע הוא תוצאה של חולשה,או קרע בדופן הבטן שעליו לוחצים המעיים,ולעיתים אף חודרים דרכו.בדופן הבטן קיימות מספר נקודות חלשות,שבהן עלול להתפתח בקע,אצל גברים אחת מנקודות אלו נמצאת בערך באמצע תעלת המפשעה,ומקורה עוד מהתקופה העוברית-פתח זה עלול להתרחב כתוצאה מלחץ תוך בטני המתפתח בעקבות פעילויות כמו הרמת משאות או פעילות ספורטיבית-המעיים עלולים לחדור דרך פתח זה. לדעתי אתה צריך להיבדק מכיוון שהתופעה עלולה להחמיר ואף להביא לחסימה שמלווה בכאבים חזקים(לא תוכל "לדחוף" פנימה) והניתוח יהיה יותר מסובך-עדיף לעשות ניתוח אם יש לך בקע כמה שיותר מהר.מנסיון שלי אני חיכיתי יותר מדי עד לניתוח(הייתי בספורט תחרותי בזמן הזה) ולכן זה החמיר אצלי וההתאוששות לקחה יותר זמן מהבקע. המלצה שלי-לך תיבדק מהר!!!!

Misunderstood

New member
דורון אתה יכול לענות לי על

השאלה המקורית? אני מבין שהיה לך ניתוח בקע וחזרת לאימונים. מה התהליך?

Misunderstood

New member
דורון אתה יכול לענות לי על

השאלה המקורית? "חזרה לאימונים אחרי ניתוח בקע".. תודה

דורון K

New member
אימונים

תשמע(או יותר נכון תקרא),אין יותר מדי ספקולציות-תן את ה-6 שבועות מנוחה שאמרו לך ולאחר מכן תתחיל פעילות אירובית מתונה כמו הליכה או שחייה,תראה איך זה הולך לך ואם לא כואב במקום הניתוח ואין שום בעיה אז תלך אחרי איזה שבועיים לחדר כושר-תתחיל עם משקלים קלים גם על מנת להרגיל את הגוף בחזרה לפעילות וגם על מנת לא ליצור לחץ תוך בטני גדול מדי,וב"הדרגה" אם הכל בסדר תעלה משקלים,ותזכור אם כואב-תפסיק את הפעילות הספורטיבית מיד!

דורון K

New member
אימונים

תשמע(או יותר נכון תקרא),אין יותר מדי ספקולציות-תן את ה-6 שבועות מנוחה שאמרו לך ולאחר מכן תתחיל פעילות אירובית מתונה כמו הליכה או שחייה,תראה איך זה הולך לך ואם לא כואב במקום הניתוח ואין שום בעיה אז תלך אחרי איזה שבועיים לחדר כושר-תתחיל עם משקלים קלים גם על מנת להרגיל את הגוף בחזרה לפעילות וגם על מנת לא ליצור לחץ תוך בטני גדול מדי,וב"הדרגה" אם הכל בסדר תעלה משקלים,ותזכור אם כואב-תפסיק את הפעילות הספורטיבית מיד! בהצלחה,והחלמה מהירה!

למעלה