חזרה לארץ בקייץ

אמה25

New member
חזרה לארץ בקייץ

אז הגיע הזמן ואחרי חמש שנים אנחנו חוזרים.
אני רוצה לשאול מנסיונכם :
מה כדאי להביא במכולה?
קנינו ספרים צעצועים וכו... אבל אשמח לשמוע מה חסר לכם כשהגעתם לארץ?
בנוסף אשמח לקבל טיפים על התאקלמות ילדים. אנחנו חוזרים עם בני שלוש ושבע.
איך לשלב אותם חברתית? ובכלל על ההתמודדות עם המעבר.
תודה

ivgy1980

New member
הצעה

להביא כל מה שאפשר במסגרת המכולה. מרבית מוצרי הצריכה יקרים יותר בארץ.
הילדים בגיל הזה יתסדרו יופי. כך זה היה לפני 20 שנה.
ההתמודדות שלהם היא מהסתכלות עליכם.

ברוכים הבאים

אתם יודעים לאן אתם חוזרים?
ומאיפה אתם חוזרים? (יש הבדל מהותי במחירים בין ארה"ב לאירופה..)
אז עד שאקבל על זה תשובות, אענה מנסיוני על ההתאלמות של הילדים.
לבן השלוש לא אמורה להיות בעיה גדולה מידי (הם מדברים עברית?) זה גיל שכל זמן שהמשפחה מסביבו הוא אמור לקבל את זה בקלות.
בן השבע (כיתה ב'?) יהיה קצת יותר חדש. למרות שמנסיוני הדל, הילדים הישראלים מאד חברתיים ופתוחים, וגם ה"חדשים" משתלבים מאד מהר בכיתה.
אני דיברתי איתם על החזרה במהלך כל השנה, והעברתי להם רק אנרגיות חיוביות בסיפורים על הארץ, הם הגיעו לארץ נרגשים, התחילו את השנה בשמחה ולא היו בעיות מיוחדות.
כמו שכבר אמרו, הם שיקוף שלכם.
מתי אתם מגיעים בקיץ? לקראת סוף הקיץ לפני פתיחת שנת הלימודים יש בדרך כלל מפגש כיתתי, תבקשי לדבר עם היועצת של בית ספר (לפני תחילת הלימודים) שגם הבן יפגוש אותה, תסבירי לה מי אתם ומאיפה באתם ומה הרבה שלו בעברית. תבררי אם מגיע לו שיעורי תושב חוזר (אני יודעת בוודאות שזה תקף לתושב חוזר ותיק, אבל עוד לא ביררתי לגבי לא ותיק, תקראי באתר של משרד הקליטה בטוח כתוב שם). אלו שיעורים פרטיים לחיזוק השפה.
ותלכו לפארק של השכונה, זאת הדרך הכי טובה לפגוש ילדים מאותו הגיל לפני תחילת שנת הלימודים.
בהצלחה

אמה25

New member
חוזרים באמצע יולי

הילדים מדברים עברית (עם מבטא שאני לא שומעת אבל ההורים אומרים שיש).
חשבתי לשלוח את הגדול לקייטנה כדי להשתלב...זה רעיון טוב או אולי זה יותר מידי עומס?
תודה על העיצה על המפגש הכיתתי, לא חשבתי על זה...
הוא יכנס לכיתה ב' - חשבתי שמפגשים הם לפני כיתה א'.

אנחנו חוזרים מארה"ב לאיזור המרכז.

אנחנו לא שלחנו לשום קיטנה

כי זה לא יעזור אם הם ישתלבו בקבוצה של הקיטנה. הרעיון שישתלבו בבית ספר.
מנסיון, אל דאגה, הוא ישתלב מאד מהר למרות שזאת כיתה ב'. הילדים פתוחים לילדים חדשים (הרי עוברים גם בתוך ישראל הרבה).
גם הילדים שלי דיברו עברית עם מבטא קל, אני חושבת שזה עבר (אבל גם אני לא הרגשתי אותו אז אין לי מושג אם הוא עבר או לא..).
אצלנו מתברר שיש מפגש לקראת כל שנה, כדי להוריד את סף ההתרגשות מתחילת השנה. מה שחשוב הוא שברגע שהבית ספר נפתח לקראת תחילת שנת הלימודים, תגיעי למזכירות, תציגי את עצמך, תסבירי שאתם "עולים חדשים", תבקשי שיחה עם היועצת, אצלנו היתה שיחה עם היועצת עם כל ילד (ואמא), תבקשי שיחה עם המורה שלו, בקיצור תכיני עד כמה שאת יכולה את השטח.(לי היה חשוב להסביר למורות שאמנם הילדים דוברים עברית אבל הם לא מבינים כל מה שאומרים להם, ולכן ברגע שהיא תראה מבט מזוגג כדי שתחפש מילים נרדפות כדי להסביר את כוונתה...).

למעלה