חזרה לארץ

ד ס8

New member
חזרה לארץ

שלום לכולם,
אני מתכוון לחזור לארץ אחרי מעל 7 שנים בחול ויש לי כמה שאלות ברשותכם,

ברגע שאני כבר בארץ, עד מתי אפשר או צריך להצהיר שאני תושב חוזר?

האם ניתן להתחיל לעבוד בארץ לפני כל התהליך של התושב החוזר? על תקן מה, תייר?

בקשר לביטוח בריאות הבנתי שאפשר לקבל החזר על הקנס שצריכים לשלם, מישהו יודע איך זה עובד?

למישהו יצא לעשות קורס מקצועי בסיוע משרד הקליטה ויכול לפרט איך זה עובד ומה היקף המימון?

תודה

ד ס8

New member
ועוד שאלה בקשר לאשרת שהייה

מה קורה עם האשרת שהייה הקבועה שיש לי בחול ברגע שאני תושב חוזר?
מה קורה ברגע שאני עושה חידוש דרכון למשל? אני אצטרך להוציא אשרה חדשה בחול?
מישהו נתקל במצב כזה?

תודה

פגי1

New member
ד80

תהליך תושב חוזר,רצוי בהקדם כדי להתחיל ספירה לבטוח בריאות,ועוד,לא חושבת שיש זמן קובע?אם אתה יחיד ,תושב חוזר
באתר משרד הקליטה
אשרת תייר-אין אפשרות עבודה,ואפילו אסור,אלא אם כן תמצא מישהו שיעסיק אותך באופן לא חוקי?
אין אפשרות להחזר הקנס,בוטל ב-ספטמבר 2012 והיה זמני בלבד,ישנם פתרונות שונים,דפדף בפורום
קורסים מקצועיים-אפשריים אם באותו זמן יש תקציב?לא לפני שתעבור את כל התהליך,ומעמדך יאושר,עלות הקורס בין6-7 אלף שקלים
בדרכ ,הקורסים עולים יותר,וההשלמה עליך
השנה הוסיפו הקלה ,לעדוד עליה,תוך 3-חודשים אפשרות להודיע אם נשארים בארץ או לא?קרא באתר משרד הקליטה

שלום

אענה על מה שאני יודעת, בקשר לעבודה בארץ לפני סיום התהליך, לא הבנתי למה, אתה מתכנן לעבוד קצת ולחזור לחו"ל או שאתה חושש שהתהליך יעקב לך את העבודה?
אנחנו חזרנו לארץ עם עבודה, ובעלי לקח אולי שבוע חופש ואז התחיל לעבוד. התהליך הוא ענין של כמה ימים, עוד לפני שחזרנו ארצה מילאנו את השאלון באתר של משרד הקליטה ובו הם כבר מתחילים את התהליך ובודקים זכאויות שלנו. כשהגענו נפגשנו במשרד הקליטה עם הפקידה ששלחה מה שצריך לביטוח לאומי ותוך כמה ימים קיבלנו אישור מביטוח לאומי שאנחנו תושבים חוזרים. לא כזה סיפור. ומצד שני אין לי תשובה לשאלתך אם אפשר לעבוד על תקן תייר.

בקשר לביטוח בריאות, כמו שאמרה קודמתי, אין את ההחזר יותר.

בקשר לקורס המקצועי, לא עשיתי כי התחרטתי ברגע האחרון, אבל מכירה את התהליך. הם מכסים עד ל7000שח מעלות הקורס, ואתה צריך להביא להם מסמכים שמראים איפה הקורס (מקום מוסמך), מה שעות הקורס ובאילו תאריכים הקורס. הם בודקים ומאשרים (לפעמים אין תקציב אז הם יגידו לך מראש). גם בשביל לשמוע על זה פרטים, התקשרתי לפקידה במשרד הקליטה אחרי שידעתי לאיזה קורס אני רוצה ללכת והיא הסבירה לי מה בדיוק צריך להביא לה.

לשאלתך על הסטטוס שלך בחו"ל, מה הסטטוס שלך? אתה על ויזה? אם אתה מחדש דרכון אתה צריך ללכת עם שני הדרכונים, בלי קשר לאיפה אתה חי (גם כשגרנו בארה"ב והיינו על ויזה אז הסתובבנו עם הדרכון החדש והדרכון הישן שבו יש את הויזה..).

כמו שהמליצו, תכנס לאתר של משרד הקליטה, וגם אם לא תמצא שם את כל התשובות לשאלות שלך, יש בצד טלפון והם תמיד עונים באדיבות.

ד ס8

New member
תודה,

עכשיו אני מבין שהתהליך הוא קצר, היה לי חשש שזה יעקב את תחילת העבודה.

בקשר לביטוח בריאות, ממה שראיתי בפורום אפשר לעשות ביטוח פרטי בעלות של כדולר ליום עד לסיום תקופת ההמתנה, יש אפשרויות נוספות?

תודה על מידע בקשר לקורס המקצועי, אני אצור איתם קשר טלפוני לברור מעמיק יותר.

נראה לי מוזר שצריך להסתובב עם 2 הדרכונים, נראה לי אני אנסה בהמשך להעביר את הויזה לדרכון המחודש, במידה וזה אפשרי. לא קריטי, סתם עיניין של נוחות.

המון תודה לכם.

מסתובבים עם שני דרכונים

עד שפג תוקף הויזה ואז מחדשים בדרכון החדש

בקשר לביטוח הבריאות, יש לכל קופת חולים היום ביטוח "דרכונאים" ככה קוראים לו, פשוט תעשה סקר שוק לראות מי מהביטוחים הוא הזול ביותר.

בהצלחה

למעלה