חזרה לביה"ס כאשר שנאת ישראל ברקע. מה עושים?

חזרה לביה"ס כאשר שנאת ישראל ברקע. מה עושים?

אני חיה על אי קטן בצפון סקוטלנד ולא חוו שנאת ישראל בכלל. (אבל הייתי בישראל בחודש האחרון ואולי לא הסתובבתי מספיק) לעומת זאת אני רואה מה קורה במקומות אחרים בסקוטלנד בעולם כולו ומזדעזעת.

הבת שלי חוזרת לביה"ס בעוד שבוע וחצי. עם מה היא צריכה להתמודד שם? האם אני צריכה לדבר עם המורה שלה? (אני לא מכירה את המורה) איזה כלים לתת לה להתמודד עם אמירות של ילדים? האם בכלל להגיד לה משהוא, אולי לא יקרה כלום?

מה דעתכם? מה אתם עושים?

בעלי כבר מצטער שרשמנו בביה"ס שהיא יהודיה (יש אפשרות לא לכתוב את הדת) אבל כל ילדי הכיתה שלה יודעים שהיא מישראל ומכירים אותי. אז מה זה חשוב.

שבת שלום

1me too1

New member
אני חושבת על זה הרבה.....

הילדון חוזר לבית הספר, הוא לא היהודי היחיד, גם לא הישראלי היחיד, ובכל זאת. הוא גם מדבר על ישראל, לא יודעת אם זה עולה בבית הספר.....
גם אני חוזרת לעבודה, בית ספר יהודי, בית כנסת.
אם להיות כנה, אני מפחדת.
מקווה שהגל הזה יעבור במהרה.

1me too1

New member
כל שנה בתחילת השנה אנחנו עוברים תדרוך

השנה עוד לא התחלנו, אז אין לי מושג.
&nbsp

alphadelta

New member
אכן מורכב.

אכן מעניין. אני לא ממש יודעת. אני מרגישה שלא נכון להסתיר מי אני ובעקבות כך מי אנחנו. מאחר וילדי גדולים יחסית ( 11 ו13) דיברנו איתם על כל הצדדים של הקונפליקט. שידעו. הסברנו כמה זה אמוציונלי לאנשים. משני הצדדים. אבל אין לי חשש לפגיעה נפשית או פיזית בהם או בנו מהסביבה. לא יודעת מה הייתי עושה אם היה חשש כזה. אבל מה שעולה לי לראש זה שלא הייתי רוצה לחיות במקום שבו עלי להסתיר חלק ממי שאני למען הבטחון שלי ושל משפחתי. האם המורה שלה פתוחה לשיחות? האם את מרגישה ששיחה כזו תתרום? מה היית רוצה להגיד למורה? לדעתי חשוב שבתך תדע שאם היא מרגישה לא נח או לא בטוח מכל בחינה ( לאו דווקא עקב המצב הנוכחי) יש מבוגרים בבית הספר איתם ניתן לשוחח. ואם היא בורכה במורה כזו , מה טוב. אם לא, אז למצוא מבוגר אחר בבית הספר. יועצת? מנהלת? אחות בית הספר?מה החוקים והכללים באיזור לגבי גזענות או כל אמירה ופגיעה על רקע דת או לאום? האם לומדים על זה בבית הספר או שיש סיפורים בנושא? אם את מרגישה שיש צורך לפתוח את הנושא של סובלנות לאחר בכיתה , הנה כמה סיפורים. Mrs. Katz and tush. שזה סיפור מאד אמריקאי מאת פטרישה פולקו http://www.amazon.com/Mrs-Katz-Tush-Picture-Yearling/dp/0440409365 "the most magnificent masque" מאת Ann Jungmanhttp://www.amazon.com/The-Most-Magnificent-Mosque-Jungman/dp/1845070852אשמח לשמוע עידכונים.

הבת שלי יודעת שהמבוגרים בביה"ס שם בשבילה.

זה ביה"ס מאוד חם ותומך וילדים יכולים גם לדבר עם מנהלת ביה"ס והדלת שלה גם פתוחה להורים. היו דיבורים על נושא של קבל האחר בביה"ס, אבל זה במסגרת תוכנית הלימודים ולא בגלל מיקרה שקרה.

את המורה שלה השנה אני לא מכירה. מכירה את הפנים שלה, אבל לא מעבר לזה. אף אחד לא ממש מכיר אותה (או שזאת דרכם של הבריטים להגיד "היא לא משהוא"
כנראה שכך)

רציתי לדבר עם המורה ולספר שהיינו בישראל הקיץ. חווינו הרבה דברים שאולי יעלו ע"י בוני בכיתה ושתיהיה מודעת לזה. מעבר לזה, שאני מודעת שיש הרבה כעס על ישראל, ויתכן שזה יעלה בכיתה, ואני מבקשת שהיא תהיה קשובה ותתן לבוני את התמיכה במידת הצורך. כמו כן במידה והסיכסוך הישראלי/פלסטיניק עולה, ויש ענין של הילדים בנושא, אני מוכנה לבוא ולהסביר קצת מה קורה שם. ואני תקוה שזה לא יקרה
אבל אם צריך, אני רוצה להיות זאת שמסבירה.
הילדים בכיתה של בוני יודעים שאנחנו מישראל, והייתי שם כמה פעמים לספר על החגים ועל ילדותי בקיבוץ.

אין לי עצה בשבילך, משתתפת בפחדים שלך

למרות שאני לא מרגישה בשינוי או בפחד, הבנות שלי מאוד מוחצנות ותמיד אוהבות לצעוק בקולי קולות שהן מישראל והן יהודיות.
אנחנו גרים בעיר מאוד נוצרית ולבנה, אבל לפני שבועיים בגן שעשועים פתאום ראיתי אישה מכונה מכף רגל ועד ראש, וברגע שדיברנו עיברית היא נעצה בנו מבטים מאוד לא נעימים ודיברה במהירות בערבית, והתרחקה עם הילדים שלה מהמקום (אולי היא פחדה ממני כמו שאני נבהלתי ממנה?!) וגילנו שיש מסגד ענק בקצה הרחוב שלנו, ויש כאן קהילה מוסלמית מאוד גדולה.

הדבר היחידי שעולה לי בראש זה להגיד לבוני שלמרות שהיא הייתה בקיץ בישראל, והיא יהודייה ואת מישראל, היא לא אחראית על מה שקורה בארץ, אין לה חלק בקבלת החלטות כמו לאלפי ישאלים ועזאתיים, ואנשים שלא educated בנושא מסויים מדברים הרבה פעמים מתוך פחד וכעס, וממחזרים מה שהם שמעו או קראו בכותרת בעיתון. אולי להגיד לה להתרחק מעימותים ולהודיע מיד לך ולמורה של אם מתנכלים לה.....
ואולי כדי לחכות לעצות של חכמות ומנוסות ממני

forglemmigej

New member

smaak

New member
לא הייתי עושה מזה עניין

כל עוד לא קרה כלום, ולא נאמר לה שום דבר, אין לדעתי סיבה לדבר עם המורה או לומר לה משהו.

תודה רבה.

אני שמחה לשמוע שהאירופאיות כותבות לא לעשות כלום אם אין בעיה.
אני תקוה שכך יהיה.

למעלה