חזרה לדרוזים

alli1ali

New member
חזרה לדרוזים

אני מצטער שאני עונה על השאלות בקצב איטי , אני כל השבוע בצבא ויוצא לי רק שישי שבת אינטרניט , מה לעשות , לא נשארו מחשבים ברמאללה !! לנושא שלנו , היו שתי שאלות, ראשונה מישהו אמר שהדת הדרוזית לפי מה שידוע לו נוסדה במאה ה 11 ע"י חליפה במצריים , אח שלי הדת הדרוזית נוסדה לפני 343 מליון שנה , תאמין לי ! ושאלה שניה הייתה לגבי הדת ומה שכתוב בה , אני ישמח לדבר על קצת מהדברים שאני מכיר מהדת הסודית , אבל אני לא ידבר שוטף , אני ישמח לענות לשאלות , תודה .

ברוך הבא עלי ../images/Emo70.gif

שמחה לארח אותך כאן. הצהרתך מעוררת בי עניין רב: האם יש עדויות כתובות לקיומה של הדת הדרוזית 343 מיליון שנה? והאם כתבים אלה מתייחסים למצב העניינים על הפלנטה לפני מיליוני שנים? האם יש מיתולוגיה דרוזית המתייחסת לאדם הראשון? יש לי עוד שאלות, אבל לא נכביד עליך בחופשתך הקצרה מהצבא

alli1ali

New member
דרוזים לפני 343 מליון

אהלן , אני שמח שנושא זה מעניין אותך ועוד כמה אנשים !! יש הרבה עדויות לקיומה של הדת לפני 343 , אני אתן כמה דוגמאות , לדרוזים יש נביא אחד שהוא הכי חשוב מבחינתם והוא נביא שועייב , והוא לפי החהדות יתרו חתנו של משה , חישוב קטן יכול להוכיח שיתרו היה עוד לפני הופעת הדרוזים ( לפי הדעה המחקרית ) . חוץ מזה בדת הדרוזית כתוב וזה חלק מהאמונה שהדרוזים הם הדת הראשונה עלי אדמות , והדרוזים שנמצאים היום הם החלק השורד מאותם הימים. , לשאילתך אם יש כתובים על מה היה לפני מליון שנה אני לא יכול להשיב כרגע כי אין לי את התשובה המדויקת , זו דת מאוד מסובכת וכדי להבין אותה צריך הרבה ידע והשכלה!! ולפי הדת הדרוזית , כלומר בייחס לאדם הראשון , כתוב שאלוהים ברא את העולם בשניה ולא צרך שבוע , כי הוא לא צריך לנוח, האדם הראשון הינו דרוזי ונשמתו דרוזית , ונשמתו עד היום מתגלגלת מגוף דרוזי אחד לאחר!!!

L e s t a t

New member
343 מיליון שנה?

אני לא חושב שהאנושות התקיימה לפני 343 מיליון שנה.. זה לא היה בערך אותו הזמן שהדינוזאורים נכחדו?

L e s t a t

New member
גם לא כל כך סביר

לא נראה לי שזה אפילו התקופה הפליאוליתית

הוי עלי יא חביב (אל)שעב

אהלן וסהלן ביכ (כמו שנאמר במכורתנו) היות והדת הדרוזית היא דת שצמחה מן האסלאם השיעי והיא מכילה גם אלמטים שכאלו כמו התקיה (רעיון הסתרה כדי למלט את נפשך מן המוות)....עכשיו הדת הדרוזית נוצרה על פי הח´ליפה הפאטמי א(ל)חכאם אתם מוספים באמיראללה (זוהר האל) אבל אלו שהפיצו את הדת הדרוזית היו אבו דרוז וחמזה (שני עוזריו של א(ל)חכאם) כול השלישיה הזאת נעלמה באיזה שלב ולכן ישנה האמונה שהם יתגלו בעוד אלף שנה (במיוחד א(ל)חכאם). עכשיו הם דרוזים נובע מן משמו של דרוז, אבל הדרוזים הם מעדיפים להקרא בנו מערוף או בנו ישראיל.... אם יצא למשהוא להיות בלוויה דרוזית הוא ילמד שהדרוזים גם קוברים אחרת את המתים שלהם, ישנו דמיון מסוים לשהאדה (עדות המוסלמית שכחתי את הנוסח עכשיו). עכשיו נשאלת השאלה היות נולדים הרבה ילדים דרוזים אל מול מוות נמוך של מבוגרים (אללה ירחמו)... אז ישנה טענה שהסינים (כן הסינים) הם מאגר הנשמות של הדרוזים והם דרוזים בלי ידיעתם....כמו ישנם כמה ספרי קודש לדרוזים שבהם הם מוכחים את שא(ל)חאכם באמיראללה הוא הנביא האמיתי... למידע נוסף אני ממליץ על ספרו של ד"ר ניסים דנה, הדרוזים ......

L e s t a t

New member
לא סביר שהדת קמה לפני 343 מליון שנה

הדינוזאורים נכחדו רק לפני 65 מיליון שנה...

אלי ו.

New member
נכון, אבל

הם היו דינוזאורים בני הדת הדרוזית
(מצטער, הרמת להנחתה, אז לא התאפקתי)

ייתכן שהכוונה היא

שהמהות הדרוזית היתה קיימת מיליוני שנים לפני שבוטאה. וייתכן גם שהעולם היה קיים הרבה יותר זמן מכפי שאנחנו סבורים - מבחני הפחמן הם בעייתיים אפילו בעיני הארכיאולוגים שמתארכים לפיהם.

L e s t a t

New member
נו?

וזה גם משהו שהרבה דתות טוענות, שהמהות שלהן הייתה קיימת שנים לפני שבוטאה... זה לא משהו שאפשר להוכיח.

alli1ali

New member
התנצלות על טעות !!

חברה , נא להרגע , אני מודה , טעיתי... לפי האמונה העולם נברא לפני 343 מליון שנה , בשניה אחת ולא בשבוע . אילו שהדת הדרוזית בעצם החלה בהופעתו של האדם הראשון , כך שלפי האמונה הדת היא הראשונה מכל הדתות.

alli1ali

New member
ברצוני להבהיר עוד דבר

מאוד חשוב , הדת הדרוזית לא יצאה מהאסלאם , לא יצאה מהאיסלאם , היא באה לפני האיסלאם , אלחאכם שאומרים שהא חליפה פאטימי , הוא בא במסגרת אלכשף ( ההתגלות ) הייתה התגלות 3 פעמים כל פעם בשם אחר , מי שהתגלה הוא אלוהים בעצם , בפעם האחרונה בשם אלחאכם באמר אללה שהוא נעלם במצרים . חוץ מזה מישהו יודע מה מספר הדרוזים בעולם!!! המלצה אישית על הספר של ד"ר ניסים דנה " הדרוזים " ספר מאוד טוב ומושקע , כתובים בו כל מיני דברים שנחשבים לסודיים ביותר מתוך הדת עצמה אגב ד"ר ניסים דנה פעם קיבל משיח´ אמין טריף ז"ל ( למי שלא יודע המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית שהלך לעולמו בשנת 92 , המנהיג האגדי ) "הבטחה" שאם תהיה פעם איזה שהיא אפשרות להכניס אנשים נוספים לדת ד"ר ניסים דנה הוא הראשון שיכנס.

alli1ali

New member
קשר ליהדות..

את האמת מבחינה דתית אני לא ממש יודע , אבל אפשר להגיד כך . ביהדות החזיר לא כשר , אותו דבר בדת הדרוזית... זה היה סתאם דוגמא לדבר משותף , ידוע שנביא שועיב ( יתר ) היה חתנו של משה , ועזר לו להוציא את בני ישראל ממצרים. יכול מאוד להיות שקיים קשר מבחינה דתית .

alli1ali

New member
מספרים...

את צודקת אי אפשר לדעת כמה יהודים יש בעולם בוודאות, אבל בקירוב אפשר .. אצל דרוזים זה ממש שונה.אומרים בקירוב שבעולם יש איזה מליון דרוזי , שמקומם בישראל בלבנון סוריה וירדן.. התפלאתי לשמוע ולראות שקיימים דרוזים בתוניסיה , במצריים , בארה"ב , בקנדה , בסין , בהודו , בבקיסתאן , בעיראק , בתורכיה , באיראן ..... ובמספרים גדולים מאוד . יש בידי דף החתום בידי שיח´ לבנוני מליוניר , שהשקיע כסף בלסובב את העולם ופשוט לחפש דרוזים , כותב שם שמות וכאלה .. וזה אגב בדיוק מצדיק את מה שכתוב בדת בהקשר למספרים , שאכן הדרוזים הם חלק מאוד גדול מהעולם . בהודו ראיתי דרוזים שיש להם דגלים עם צבעים , מסתובבים עם צבעים דרוזיים תלויים על החזה , אבל פשוט לא יודעים מה הם.... זה מה שהבנתי בהתחלה . אבל אח"כ הבנתי שמתוך סודיות הדת הם לא מדברים ולא מגלים שום דבר , בתי התפילה שלהם אפילו מתחת לאדמה!!!

למעלה