חזרה לטיפולים

tay2205

New member
חזרה לטיפולים

הי
חדשה פה. ילדתי לפני 3.5 חודשים את בנינו הראשון לאחר 3.5 שנים של ניסיונות, (6 הזרעות, 10 IVFים ו 3 מוקפאים... )
אנחנו בני 36, שייכים למח' 'הלא מוסברים'
אנחנו רוצים עוד ילדים (בשאיפה עוד שניים) ובשל גילי המתקדם רוצים להתחיל בקרוב לעבוד על השני.
קיוויתי שהשני יגיע באופן טבעי, אבל הרופא נשים שלי (שהוא רופא פוריות וטיפל בי בחלק מהתקופה ולכן מכיר את ההיסטוריה שלנו) אמר שהוא היה חוזר לטיפולים ישר כשהילד יהיה בן חצי שנה מבלי לתת זמן לניסיונות בבית.
אני מתלבטת אם לשמוע לעצתו או לתת זמן לעבודה בבית....?
אני מודעת לגילי המתקדם ולאפשרות שגם הילד השני יבוא רק אחרי כמה שנים, מצד שני המחשבה על חזרה לטיפולים וכל מה שכרוך בזה עושה לי רע.
רציתי לשאול מס' שאלות:
1. אנחנו שייכים לכללית. האם הקופה תאפשר לנו לחזור ישר ל IVF או שהיא תדרוש חצי שנה ניסיונות בבית, הזרעות וכו' כמו בהריון הראשון?
2. תוך כמה זמן מהפסקת הנקה המחזור חוזר?
3. אני יודעת שההתלבטות היא מאוד אינדווידואלית, אבל אשמח לשמוע מניסיונכן ומה אתן עשיתן?

תודה

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
1. מתחילים במה שהצליח, בודאי כשמדובר בלא מוסברים (אם למשל היתה בעיית זרע, יבקשו בדיקת זרע ואם הוא השתפר מאד יכולים לבקש לנסות לעשות משהו לפני הפריות, אבל זה בערך המקרה היחיד שלא מאשרים אוטומטית).
2. עניין ההנקה משתנה מאחת לשניה וגם מהסמיכות ללידה, לרוב חודש, אבל לעתים מיד אחרי לידה יכול לקחת קצת יותר כי קרוב לודאי שרמות הפרולקטין עדיין גבוהות.
3. זו דילמה די גדולה, אני ילדתי את בתי הבכורה בגיל 30, ושאלתי את הרופא מתי לחזור והוא אמר לא לחכות יותר משנתיים וזה בהתבסס על העובדה שרציתי שני ילדים ושנדרש IVF. בפועל חזרתי אחרי שנתיים וחצי (בגלל הנקה). ולקח לי כמעט 3 שנים להכנס להריון שוב עם מספרים מאד דומים למה שציינת - 10 הפריות ו4 מוקפאים. אבל בסופו של דבר הגיעו תאומות בגיל 36.
&nbsp
לא הייתי מנסה טבעי במצבך כי חבל על הזמן.
הייתי מניקה עד גיל חצי שנה ואז מפסיקה (חצי שנה כבר מתחילים מוצקים ולכן בתחושה שלי יותר בטוח לעבור אז לתחליפים - סיפור רמדיה לעולם לא יצא לי מהראש). סביר שאחרי חצי שנה ברגע שתפסיקי המחזור יגיע תוך חודש ואז תתחילי.
שיהיה בהצלחה

למעלה