חזרה לטיפולים

Orental1

New member
חזרה לטיפולים

אני לא בטוחה שתוכלו לענות לי אבל אנסה, אשמח לכול עזרה!
אשמח לדעת על התהליך של החזרה לטיפולים לאחר לידה.
אני חודשים בודדים אחרי לידה ובגלל הזמן שלקח לנו להיקלט אנחנו חושבים על חזרה לטיפולים.
האם יש זמן המתנה מלידה וחזרה לטיפולים? איך בדיוק חוזרים לזה? מה צריך לעשות?

עונה מהניסיון שלי

הבת שלי בת 5 חודשים אחרי טיפול ivf + pgd ועוד כשהיתי בהריון חשבתי כבר על הילד/ה הבאה. אבל כמובן שחיכיתי ללידה, וכמה חודשים להתאוששות שלי ולתת
לגוף להתאושש וכמובן שהמחזור יחזור.
&nbsp
לא יודעת איזו לידה היתה לך, שלי היתה קיסרית אז ההמלצה בכל מקרה לחכות 6-9 חודשים מהלידה לפני הקלטות. כשהילדה היתה בת 3 חוד התחלתי להזיז תהליכים בירוקרטיים - יעוץ גנטי חוזר (בגלל ה pgd אבל מציעה לעשות כי גיליתי שנוספה בדיקה גנטית חדשה ועשיתי אותה), קבלת אישור קופח לטיפולים ועכשיו הייתי אצל רופא פיריון שעשה לי בדיקת פאפ ונתן הפניה לכל הבדיקות.
&nbsp
הכוונה שלי היא בגיל חצי שנה לחזור לטיפולים, אז מתישהו לפני חודש קבעתי תור ב ivf לקבלת פרוטוקול אחרי פסח (אני טופלתי וחוזרת לטיפול באיכילוב).
&nbsp
כשהמחזור חזר (אחרי 4 חודשים) חזרתי לקחת תוספים - חומצה פולית, ויטמין די, אומגה 3 ו- q10. השבוע חזרתי לדיקור להכין את הגוף וקיבלתי גם צמחי מרפא מהמדקרת. חזרתי גם להליכות וחזרתי לאכול סלק.
&nbsp
אני כבר לא מניקה, אני לא יודעת אם את מניקה או לא והאם ניתן לעשות טיפולים בהנקה, את צריכה גם לחשוב על זה.
&nbsp
בכל מקרה את כל ההכנות (של הגוף, של בדיקות וקביעת תור) את יכולה להתחיל לעשות ואז כשתרצי באמת להתחיל הכל כבר יהיה מוכן לך מבחינת הבירוקרטיה והכנת הגוף.

כמובן שכחתי לסיים ב׳בהצלחה!!׳

Orental1

New member
תודה!!! מעודד! הייתי בטוחה

שחייבים לחכות שנה של נסיונות בשביל לחזור לטיפולים.
תודה!! בהצלחה גם לך!

אההה לגבי זה אני לא יודעת

אני מניחה שאם עשיתם טיפולים אז ישר מתחילים טיפולים בלי שנה של ניסיונות אבל לא יודעת בוודאות. אני חוזרת לטיפולים בגלל ה pgd , אין ברירה אחרת לא מנסה אפילו להכנס טבעי.
&nbsp
שווה בנתיים לנסות טבעי, ניסים קורים

נתנאלה2

New member
אין צורך להתחיל מהתחלה

ממשיכים מהנקודה האחרונה בה הרית, קרי הזרעה או IVF
מה שכן, תצטרכי לחזור על הבדיקות ולקבל אישור חדש לטיפולים.

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
לגבי החזרה כפי שכתבו לך זה תלוי במספר גורמים, קודם כל האם היתה לידה בקיסרי או רגילה.
אחרי קיסרי ממליצים לחכות שנה, כדי להפחית את החשש לקרע ברחם. במקרים בהם הגיל מבוגר יש רופאים שיסכימו לחזור גם קצת קודם.
בכל מקרה אם לא מדובר בקיסרי אין מגבלה מיוחדת למועד החזרה, אבל חשוב לדאוג למלא את המאגרים המרוקנים כדי להגיע להריון בצורה טובה, זה יפחת את הסיכוי להפלות ובעיות אחרות, זה אומר לחזור לקחת ויטמינים (כמו פרנטל, וגם פוליק אסיד). זה אומר לאכול טוב ולישון טוב, לא תמיד קל כשיש תינוק חדש, אבל צריך להסתכל על זה כמו טיפול רפואי, חשוב להגיע חזקה ובמיטבך להריון הבא.
&nbsp
כמובן לא צריך להתחיל מהשלבים הראשונים של הטיפולים - מתחילים במה שהצליח. (אם זו הזרעה אז הזרעה, אם זו הפריה אז הפריה).
שיהיה בהצלחה

אנצל את השרשור ואשאל...

אני מניקה חלקית כבר 4 חודשים, המחזור לא מראה סימני חזרה, לפני כן מעולם לא היו איתו בעיות. יש לי מוקפאים. ניתן יהיה לחזור לטיפולים גם בלי המחזור או שזה תנאי ? תודה

נתנאלה2

New member
הכל תלוי במצב ההורמונלי של הגוף

לרוב במצב שלא מקבלים מחזור, ישנו שיבוש הורמונלי, ההורמונים:אסטרוגן ופרוגסטרון גבוהים, ויתכן גם FSH גבוה,
במצב כזה, לא גדל זקיק ולא מתרחש ביוץ ולכן לכאורה, לא יכול להווצר הריון.
דבר ראשון מציעה לך לבדוק את המצב ההורמונלי.
על מנת לסדר את המצב ההורמונלי, נהוג לקבל גלולות למניעת הריון כפרוברה ודומיו, שלמעשה גורמות לריסטרט בהיפופזה ולאחר הפסקתם,
המחזור מגיע.
נהוג לבצע החזרת מוקפאים לאחר ביוץ ולכן חשוב להביאו .

למעלה