חזרה ליחידה לאחר שיחרור בעקבות סרטן

yoyo1192

New member
חזרה ליחידה לאחר שיחרור בעקבות סרטן

אני די חדש פה, שמי דרור ברק.
בתאריך ה 26.4.13 , לאחר שירות של כשנתיים וחודשיים ביחידה מסווגת של משרד הביטחון, אובחנתי כחולה בסרטן האשכים. כמובן שבעקבות אבחון המחלה והטיפולים שוחררתי מצהל עם פרופיל 21 רפואי. היום לאחר ארבעה מחזורי כימותרפיה ושני ניתוחים אני בריא ונקי מסרטן. לאחר המסע הארוך הזה שעברתי ברצוני לחזור ליחידה בה שירתי בין אם כמתנדב או המוחזר שירות. אני באמת שנחוש לחזור ולתרום ביחידה שלי, והייתי מעוניין לדעת מה אני צריך לעשות כדי לחזור? מה הסיכויים שאני יוכל לחזור ליחידה שלי? איך אני יכול לעשות את זה הכי מהר? ואם זה שיש לי כבר יחידה קולטת מזרז את כל ההליך???

תודה רבה לעוזרים!

Run for a Fall

New member
היי

יש לפנות למדור מתנדבים (טלפון:03-738-7157), להסביר להם את המצב והם ידאגו לפתוח לך תיק. אתה תידרש להעביר להם מסמכים רפואיים שמוכיחים שאתה כבר כשיר לשירות ואז יזמנו אותך לוועדה רפואית שתקבע אם אתה כשיר להתנדבות או לא. השיבוץ הוא השלב האחרון.

מבחינת פרופיל 21 רפואי אין הבדל בין "מתנדב" ל"מוחזר שירות" - אם יאשרו לך את ההתנדבות תקבל פרופיל 25 ותשלים את הזמן שנותר לך לשירות (לדוגמה, אם עשית שנתיים - תחזור להשלים עוד שנה).

כמובן שאם יש כבר יחידה שמעוניינת לקלוט אותך זה מזרז את התהליך מאוד (לי לקחו כמה חודשים טובים עד שמצאו לי תפקיד) - אבל חשוב לוודא שהשירות ביחידה מתאים לך מבחינה בריאותית (ואת זה יקבע רופא תא מתנדבים שיעבור על התיק שלך). המגמה היא בדר"כ להחזיר את החייל ליחידה הקודמת אם זה מתאפשר מבחינה רפואית (כמו שאתה רוצה).

אני רואה גם שיתרת השירות שלך קצרה יחסית (10 חודשים) אז זה בהחלט מאוד יעזור אם יש כבר יחידה שמוכנה לקלוט אותך מראש עם יתרת שירות קצרה יחסית (הרבה יחידות מתנערות מזה).

שוב מדגיש שהכל תלוי בקבלת האישור הרפואי להתנדבות מרופא תא מתנדבים - ולכן כדאי להתחיל בתהליך כמה שיותר מהר ולראות אם אתה כשיר מבחינתם.

שיהיה בהצלחה ורק בריאות.

נ ו ע ה 12

New member
היי דרור :)

קודם כל טוב לשמוע שהמחלה מאחוריך, מאחלת לך המון בריאות בהמשך.

לגבי סיכויים ולחזור וכל זה - זה עניין רפואי נטו ואין לנו דרך לדעת מה יוחלט... לדעתי יש סיכוי לא קטן, אבל אני לא יכולה להבטיח לך משהו.

לגבי חזרה ליחידה - במידה ותאושר לחזור לשירות כמתנדב, ולא יהיו לך פטורים שיסתרו את חזרתך ליחידה בה שירתת, תוכל לחזור אליה. אני גם מאמינה שאם באמת לא תהיה מניעה רפואית, העובדה שיש לך כבר יחידה יכולה לקצר את התהליך.

תתקשר לתא מוחזרי שירות ותתחיל בתהליך.
זה המספר - 03-737-9500, אני מניחה שהם בהדממת סוכות אז אחרי החג.

למעלה