חזרה לכושר לאחר הפסקה ארוכה

mazita

New member
חזרה לכושר לאחר הפסקה ארוכה

שלום בנות.
מקווה שתקבלו מישהי חדשה לקבוצה:)
לפני שנתיים עקב פציעה הפסקתי לרוץ ובכלל לעסוק בפעילות גופנית, מאז גם ילדתי ולא היה לי זמן לחזור לכושר.
עכשיו אני מתחילה לחזור לאט לאט לריצות בתקווה אפילו לקחת חלק בכמה מירוצים השנה של 10 ק"מ..
הבעיה שאני מוצאת את עצמי דיי הרוגה וכואבת אחרי אימונים שאני עושה (ממש לא קורעת את עצמי). אם פעם הגוף שלי התאושש מהר היום לוקח לו לפחות יומיים וזה דיי עוצר לי את ההתקדמות.
אשמח לטיפים ותגובות בנושא.. ומה מומלץ לי לעשות מהנקודה הזאת

תודה!!

tom696

New member
לאט ובזהירות

הגוף שלנו משתנה כל הזמן ומה שהתאים לנו פעם לא מתאים לנו היום.

מומלץ לעשות הכל בהדרגתיות ובמידה ואם זה כואב לך להוריד קצב ו/או נפח ולהבין שיקח זמן לגוף לחזור למה שהוא היה. אפשר לשלב הליכות בין מקטעי הריצה.

אולי שווה להוסיף מתיחות ו/או תרגילי חיזוק שיתמכו בגוף.

2 פקטורים נוספים שקשורים להתאוששות זה שינה (קשה עם ילדים קטנים אבל ברור שמשפיע) ותזונה. תזונה נכונה (יש דיון מלפני כמה ימים פה) עוזרת לגוף לקבל את מה שהוא צריך כדי להתאושש.

ברוכה הבאה ובהצלחה.

ברוכה הבאה

מה שתם אמרה... קחי את הזמן ובסבלנות ובעדינות. לא יודעת מתי היתה הלידה, אבל בגדול - לוקח זמן להתאושש. חוסר שינה גם הוא משפיע מאד על התאוששות.
מה עוד השתנה מאז? אולי חסר ברזל או משהו טריוויאלי כזה?
אם תהי סבלנית, תגלי די מהר שאת יכולה גם להפתיע את עצמך.

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
אכן קשה לחזור...

החזרה לפעילות אחרי הפסקה ארוכה - תמיד קשה.
הלידה, ואפילו יותר מזה - ההריון, משנים את הגוף שלנו. ואני לא מדברת ברמה של המשקל, אלא ברמה של המפרקים, הרצועות שמתגמשות ושרירי הליבה. וכשאת רצה במצב כזה - הגוף יכול למצוא את עצמו משקיע הרבה יותר אנרגיה בריצה - לא רק בהתקדמות קדימה אלא גם בייצוב ופיצוי.
כל אלו בהחלט יכולים להשפיע על החזרה ועל התחושות אחריה.

לא תיארת כמה זמן מאז החזרה - כמה ימים? כמה שבועות?
מנסיון - תחושות כפי שאת מתארת הן נורמליות וטבעיות לחלוטין בשבועות הראשונים, הגוף צריך להסתגל מחדש לשינוי בדפוסי הפעילות.
מעבר לזה התאוששות של 24-48 שעות בין אימון לאימון גם היא טבעית ונורמלית בהתחלה.

אם את מרגישה שזה חריג, או אם כבר עברו כמה שבועות, יש כמה דברים ששווה לבדוק: חסרים תזונתיים (בדיקות דם), תפריט ותזונה סביב האימונים (הכי טוב עם תזונאי/ת, אבל כמובן שאפשר גם לקרוא הרבה חומר ולבדוק אם את אוכלת מספיק/נכון).

בכל מקרה אחרי לידה אני ממליצה לשלב תרגילי חיזוק מוכווני ריצה (חיזוק שרירי ליבה ושרירים מייצבים). למעשה אני בכלל ממליצה לכל הרצים שלי, ובפרט לנשים לשלב תרגילים שכאלו בשגרה.

בהצלחה וברוכה הבאה

ramit4

New member
הכי נכון זה להתחיל בהדרגתיות

זה לא יעבוד אם תעמיסי על עצמך על ההתחלה, כי אז הגוף ירגיש בעומס ובקושי וייפגע...
אם את מרגישה הרוגה אחרי אימונים, אז תורידי קצת ואז תראי איך את מרגישה.
החזרה לשגרה מבאסת. היה לי את זה אחרי הלידה והאמת שאני עד עכשיו מרגישה שאני לא מאה אחוז שהייתי קודם.... אבל אלו החיים :/
מסכימה עם מי שהמליצה לך לעשות בדיקות דם ולראות חסרים. לפעמין חסר ויטמינים וכאלו שגורמים לגוף ככה להתעייף מהר. אני לוקחת מולטי ויטמין מינרל כדי לאזן את כל העניין הזה בגוף, כי זה משלב כל מיני ויטמינים שצריך. זה עוזר לי קצת עם החוסר אנרגיה של הגוף שאחרי האימון.. תעשי גם כן בדיקות ותראי מה ימליצו לך.
בהצלחה!

למעלה