חזרה לכושר

חזרה לכושר

שלום בנות,
לפני כשנה התחלתי להכנס לכושר באמצעות ריצה שמילאה בי כוח אין סופי והגעתי עד מרחק של 8 ק"מ
לצערי רצתי תקופה עם נעל שחוקה והתוצאה לא איחרה לבוא - דלקת בקרסול. אני סוחבת את הפציעה למעלה מחצי שנה.
הלכתי לאורתופד שהמליץ על רפלקסולוגיה. הייתי בחמישה טיפולים, במקביל אני מורחת טראומיל ובולעת כרודי כורכום (לא באופן סדיר).
הכאב פחת אך הוא מלווה אותי מהרגע שאני מתעוררת עד הרגע שאני הולכת לישון. משום מה דווקא בסנדלי פלטפורמה, עקבים מתונים וסנדלי השורש שלי אני מרגישה הכי טוב.
אני ממש מיואשת - עליתי את כל המשקל שירדתי וכל התזונה השתבשה לי. כמובן שאמרו לי שאם אני אוריד במשקל זה יעזור מאוד ואף ישפר את הדלקת.
אני מ א ו ד רוצה לחזור לרוץ (זאת האופציה היחדיה כיום שמותאמת לאורח חיי עם בנות קטנות). אשמח אם מישהי תוכל לשתף אותי מנסיונה.
האורתופד אמר שכדאי לי לקנות נעל טובה שתשמש לי כמדרסים. עדיין לא רכשתי אחת ממש ממש טובה מפאת ההוצאה. (החלום שלי: מיזונו).
כיום יש לי נעלי ניו בלאנס. לא הכי מרוצה, אבל הן סבירות להליכה.
חשבתי להתחיל בהליכות. מה אתן אומרות?!?!?! אני ממש על סף יאוש.

גמר חתימה טובה לכולן

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
נשמע מאוד מתסכל

זה נשמע ממש מתסכל - בדיוק כשאת נכנסת לשגרה, מגלה את האושר שבריצה, נהנית מהתוצאות - מגיעה הפציעה. ועוד השבתה ארוכה כל כך. זה באמת מסתכל! ומי כמונו כאן מבינות אותך ומזדהות איתך

&nbsp
אני במקומך הייתי שוקלת להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט טוב.
לקבל אבחנה ולא פחות חשוב - המלצות והנחיות לשיקום שיאפשרו לך לחזור לרוץ ללא פציעה.
&nbsp
בנוסף - מצטרפת כמובן להמלצה על נעל ריצה טובה. כדאי גם לקנות בחנות עם מסילה ומוכרים מקצועיים שיידעו להתאים לך לפי סגנון הריצה שלך את הנעל המתאימה. ואגב - אפשר למצוא בחנויות יבואן נעלים מהעונה שעברה (חדשות ויפות - אבל דגם של שנה שעברה) בהנחות גדולות מאוד.
&nbsp
לגבי הליכה - אם זה לא מחריף לך את הכאב והדלקת - בטח! נשמע לי רעיון מצויין. גם אני עשיתי את זה כשהייתי מושבתת מריצה. זה לא כמו ריצה - אבל יותר טוב מכלום...
&nbsp
בהצלחה ושוב - ברוכה הבאה
מוזמנת להשאר איתנו כאן ולספר איך הולך ומה קורה עם הדלקת (מקווה שתיעלם סוף סוף כלעומת שבאה).

האם אפשר להגיע לפזיותרפיסט ספורט דרך הכללית?

ניסיתי בעבר לבדוק דרך הכללית ולא ידעו לאן להפנות אותי....

נסי לקבל הפנייה לפיזיותרפיה כללית

וכשאת מדברת עם המכון לבקש מישהו שמתמחה בספורטאים.
לא הבנתי למה החלום שלך זה מיזונו. כל ה"מותגים" הם די באותה רמה, ודווקא ניו באלאנס ידועות בתור נעליים מאד תומכות לרגליים בעייתיות. אולי דגם אחר באותו רף מחירים יתאים לך? אולי את יכולה למצוא את מה שמתאים לך בחנויות עודפים? אין קשר ישיר בין מחיר הנעל לאיכותה.
ברור שכדאי להתחיל בהליכות וגם בחיזוקים. מה לגבי אופניים? יש לך אפשרות?
&nbsp
כמובן שלא אסתור את האורתופד שלך, אבל אם יש לך דלקת אולי כדאי לטפל בה בכדורים נוגדי דלקת? נשמע שזה כבר הפך לכרוני ולכן כדאי לשלב פיזיותרפיה. אולי תחזרי אליו ותגידי שרפלקסולוגיה לא עזר לך? ואולי לאורתופד אחר?

למעלה