חזרה ללימודים...

• פותח הנושא 1927
  • פורסם בתאריך

1927

New member
חזרה ללימודים...

שלום רב! בני בן 5 חודשים וקצת, יונק מלא. עד עכשיו הוא היה איתי בבית וינק מתי שבא לו, לפעמים כל שעה... אחרי סוכות אני חוזרת ללימודים ולכן אני אשים אותו אצל מטפלת. יש לי 2 שאלות: 1. איך אני יודעת כמה חלב שאוב להשאיר למטפלת? הרי איתי הוא יונק מתי שבא לו... וחוץ מזה, זה לא טראומטי לתינוק פתאום להפרד מאמא שלו לכ"כ הרבה זמן? ולא לינוק כ"כ הרבה זמן? 2. חשבתי אולי להתחיל לתת לו ירקות ופירות, וככה לחסוך שאיבה... האם זה מוקדם מדי להתחיל? הוא מתעניין באוכל, מסתכל ורוצה לגעת, אבל אני לא יודעת אם זה רצון לאכול או סתם עוד דבר מעניין לשחק בו... תודה רבה על התשובות הנהדרות! יום טוב וחג סוכות שמח!

חזרה ללימודים

1927 שלום, על מנת לדעת כמה חלב להשאיר את יכולה להשתמש בנוסחא הבאה: משקל התינוק כפול 130-160 (טווחי מינימום/מקסימום) ואת התוצאה לחלק למס' ההנקות ביממה (יממה = 24 שע'). התוצאה תיתן לך מושג יחסי בנוגע למה הכמות שהתינוק שלך זקוק לה בהאכלה אחת. מתוך כמות יחסית זו- את יכולה להתארגן בהתאם, וכבר מעכשיו להתחיל ליצור בנק חלב אצלך במקפיא, מומלץ לשמור את החלב במנות יחסית קטנות, של 50 מ"ל, או מה שנקרא "מודולרי"... כך המטפלת יכולה להפשיר מנה אחת, ואם ישנו צורך- להפשיר מנה נוספת, וזאת להבדיל ממצב שבו מפשירים מראש כמות גדולה ובסוף לא משתמשים בהכל ואז עלול להיווצר מצב שבו חלב יישפך. היעדרותך והתינוק: דומה המצב לחזרה לעבודה. נשים רבות חוזרות לעבודה ומותירות את תינוקן היונק בידי מטפלת. בהנחה שבחרת במטפלת אשר אמינה עלייך ונותנת לך תחושה חמה ואת סומכת עלייה- אז נכון, שהיא לא יכולה להחליף אותך כי אמא יש רק אחת, אבל היא יכולה "להחליף" אותך באופן זמני בשעות שאת נעדרת, ותינוקות מסתגלים לכך, גם אם לפעמים זהיכול לקחת קצת זמן. אני מניחה שהמטפלת תעשה כמיטב יכולתה על מנת להנעים לתינוק את זמנו איתה. אם התינוק אינו מורגל ביניקה מבקבוק- הוא עשוי לסרב לקבל בקבוק, ובמצב כזה המטפלת יכולה לתת לו את החלב בכוסית קטנה. לגבי מזונות מוצקים- מומלץ לדחות את הצגתם לפחות עד גיל חצי שנה. נמצא כי הצגת מוצקים לפני- תורמת משמעותית להתפתחות אלרגיות. בהצלחה! ענת ארד, לה לצ'ה.

למעלה