חזרה לעבודה אחרי הפלה

SADone1

New member
חזרה לעבודה אחרי הפלה

אז עברתי גרידה בשבוע שעבר, והאמת שמאוד רציתי לחזור לעבודה ובכלל לחזור כמה שיותר מהר לשגרה המשעממת שאני הכי אוהבת.
הגרידה היתה אחרי שבוע 22 מה שאומר שמגיעה לי חופשת לידה, ואם אני רוצה לקצר אותה אז אני מחוייבת להשאר בבית לפחות 3 שבועות, וכמובן יש את כל הצד הבירוקרטי מול ביטוח לאומי.
אני יודעת שאני אמורה ל"שמוח" שיש לי את ה"חופש" הזה במתנה, אבל זה רק עושה לי רע להיות בבית, וחזרה לעבודה תחזיר אותי למסלול מהר יותר.
עוד מישהי עברה את זה ורצתה לחזור לעבודה לפני תום 3 השבועות ונתקלה בבעיה? זה באמת כזה בעייתי? ביטוח לאומי אמרו לי שאם אחזור לפני הזמן אז יהיה לי חוב. מוזר...

שירהד1

Member
מנהל
פשוט מדהים אותי חוסר הרגישות הזה מצד הרשויות..

לגבי הבעיה הבירוקרטית איננה יודעת לסייע לך, משום שאני עצמאית ולעצמאיות אין שום תנאים סוציאליים...ובנוסף, הגרידות שעברתי היו בשלב מוקדם יותר.
אני כן יכולה לומר לך שאת לא אמורה כעת "לשמוח" מכלום, ושאני מאוד מתחברת למה שכתבת לגבי החשיבות לנפש מבחינת החזרה לעבודה.
גם אותי החזרה לעבודה היצילה מבחינה נפשית.
לפי מה שהבנתי את יכולה לחזור לעבודה בתום 3 שבועות. האם הבנתי נכון? זה כן אפשרי מבחינת הביטוח הלאומי? כמה זמן עוד נותר לך? אני רוצה לחשוב ביחד איתך איך כדאי להעביר את הזמן עד שיתאפשר לך לחזור לעבודה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

SADone1

New member
תודה שירהד1

מחייבים אותי לשבת בבית מינימום 3 שבועות מהלידה/הפלה. אם אני חוזרת לפני יהיה לי חוב לביטוח לאומי. זה מה שביטוח לאומי אמרו לי כשהתקשרתי לברר. לא הבנתי מה קשור חוב. ואם אני רוצה לחזור לעבודה כבר אחרי שבוע? מסתבר שלא מאפשרים את זה ע"פ חוק.
אני אמורה לחזור עוד שבוע וחצי אבל ביטוח לאומי אמרו לי שקודם אני אמורה להגיש טפסי תביעה לדמי לידה ואז הם יגידו לי באיזה תאריך אני יכולה לחזור.
בחיי שאני לא מבינה את ההתנהלות הזו. גם ככה התקופה הזו לא קלה ועוד להתעסק עם הבירוקרטיה המעצבנת הזו.
מצד אחד באמת תודה על ה"חופש" הזה שהם מחייבים אותי לקחת, אבל לא כולן בנויות לזה וצריכים לתת לנו את האופציה לבחור אם להשתמש בו. זו דעתי.

שירהד1

Member
מנהל
כן, אני מבינה...

אני לא יודעת מה סוג העבודה שלך והאם את חייבת להיות במקום העבודה כדי להיכנס ל"מוד" של עבודה. במידה והנוכחות במקום העבודה היא אינה חיונית, את יכולה אולי לעשות דברים שקשורים לעבודה מהבית- דברים שקשורים לחשיבה קדימה, לתכנון, לחשיבה על פרוייקטים שכבר מתבצעים, קריאת מאמרים רלוונטיים, קריאת חומר עיוני, כתיבת דברים הקשורים בעבודה בעצמך...
שוב- מאוד קשה לי להציע הצעות ספציפיות, כי אינני יודעת מה סוג העבודה, אבל זה הכיוון שחשבתי עליו- פשוט כדי לאפשר למוח שלך לחשוב על משהו אחר חוץ מאשר על המצב האישי הקשה.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

וואו

אני בהלם מהאטימות.
אני משערת שהחוק נועד להגן על מי שילדה (לידה שמחה) כך שלא ילחצו אותה לחזור לעבודה מוקדם ממה שהיא מעוניינת, אבל בחיי שאני לא מבינה את חוסר הגמישות וחוסר הנכונות לסייע לך לחזור לשגרה הברוכה בלו"ז שמתאים לך.

כדאי לבדוק מול בטל"א

אם יש אופציה לחתום ויתור על חופשת החופשת הלידה וכנראה שהחוב שהם מדברים ליו הוא בגין תשלום דמי לידה שהועבר לך כנראה ? אם כן
אולי יש דרך להחזיר להם את הכסף ?

SADone1

New member
עדיין לא הועבר לי כלום וגם לא שלחתי להם טפסים

שונאת התנהלות מול ביטוח לאומי.

מקווה שהעבודה שלי תוכל להתעסק עם זה וזה ירד ממני.

pezach2

New member
שבוע וחצי ארוך

אני 8 שבועות אחרי לידה שקטה של תאומים בשבוע 27, גם אחרי פסיקה הלכתית לפטסייד. היה מורכב. לא היתה לי שום בעיה בנתיים עם תביעה לביטוח לאומי והאתר שלהם מאד ידידותי,יש אפשרות לבחור בויתור על חופשת לידה. ואם אין לך ברירה אלא לחכות עוד שבוע ארוך, אשמח לשתף מה אני עושה ואולי תוכלי לקחת משהו מזה-
אמנם התגובה שלי הפוכה לחלוטין משלך ואני רק רוצה את כל 18 השבועות של חופשת לידה של תאומים. אני פשוט עושה דברים שאני אוהבת ואין אף פעם פניות לכך, נרשמתי לשיעורי ריקוד, עושה ספורט, יוצאת לקפה עם חברות שמזמן לא פגשתי וכיף לשבת שוב יחד, קניתי קנווסים גדולים ומציירת לעצמי, מסתובבת בקניונים וחנויות (גם בלי לקנות) פשוט לראות מה יש, והכל בסייל.. כמובן פגישות עם עו"סית להמשך עיבוד ולישת הרגשות..
יש לנו חופשה זוגית מתוכננת, ועוד הרבה מאד דברים שאני רוצה להספיק וזה פשוט הזמן שלי,
מאחלת לך הרבה טוב ושתצליחי לשמוח שוב בקרוב

SADone1

New member
משתתפת מאוד בצערך

ומקווה שקצת התאוששת נפשית למרות כל הקושי והכאב.
מוזר לי להיות בחופשת לידה בלי תינוק.
אני מניחה שאם הייתי עוברת לידה שקטה היה לי הרבה יותר קשה ואולי הייתי לוקחת את כל החופשה. אני יודעת שחזרה לשגרה תחזיר אותי למסלול וכמו שאני מכירה את עצמי כנראה הייתי מורחת את ה 3 חודשים איכשהו בבית....
בינתיים שלחתי את הבקשה לדמי לידה דרך האתר וציינתי בפניהם שאני מעוניינת לקצר ל 3 שבועות. עכשיו צריכה לחכות שיגידו לי מתי אני אמורה לחזור לעבודה.

pezach2

New member
תודה

עדיין מתאוששת, את יודעת זה בא בגלים...
טוב שאת יודעת מה יחזיר אותך למסלול, וזה כל כך חשוב לשפיות. כי לפעמים גם לא יודעים מה רוצים בתקופה הזאת...

למעלה