חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה

נמש11

New member
חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה

לפני שבוע וחצי חזרתי לעבודה במשרה מלאה ומיום ליום אני יותר ויותר מדוכאת. קשה לי והקטנצ'יק מאוד חסר לי. אני מרגישה נקרעת בין העבודה לאמהות ואם הדבר היה תלוי בי הייתי נשארת בבית אבל... צריך להביא משכורת הביתה... הלוואי והייתי מוצאת משהו שאפשר לעשות מהבית וגם להרוויח בו. בטח יש כאן עוד באותה סירה... אני ממש לא מסוגלת להתרכז בעבודה היום....

אפרת12

New member
איך שאני מבינה אותך...

אני זוכרת את עצמי כשחזרתי לעבודה - אמנם במשך היום לא ממש היה לי קשה, אבל בבוקר כשהייתי צריכה לעזוב אותו, ובערב, כשחזרתי ולא נשאר לי איתו כמעט זמן חוץ מהנקה, אמבטיה, עוד הנקה ולישון (וכמובן - 5 פעמים בלילה הנקה ולישון...), הרגשתי רע-רע-רע. זו לא דרך לגדל ילדים... אין לי תשובה ל"מה אפשר לעשות". אני הפסקתי לעבוד (זו לא היתה הסיבה היחידה). אולי תנסי להתייעץ בםורום עבודה מהבית

../images/Emo140.gif שלום לך

אולי הגיע הזמן לשנות את החתימה? לדעתי התל"מ כבר מזמן עבר והקרמבו כבר יש לו שם לא?

נמש11

New member
יש פורום כזה?

לא ראיתי אותו. דווקא בבוקר לא מאוד קשה לי אלא במשך היום, במיוחד אחרי שהחזירו אותי בעבודה לא לתפקיד שלי אלא לאיזה תפקיד משעמם ומגוחך. בערב עד שאני חוזרת הוא כבר עייף ומרוח ולא נשאר הרבה זמן איכות איתו. הלוואי והייתי יכולה לא לעבוד או למצוא משהו במשרה חלקית. שוברת את הראש על מה יהיה כשאצטרך לשים אותו בפעוטון - כרגע הוא לפחות עם אמא שלי אז המצפון שלי יותר שקט...

sael

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifנצל"ש לקיטור בעניין העבודה

אני עובדת במקום הנוכחי כמעט שנה (בסוף החודש הזה תהיה שנה). בכל שנה במשכורת של אוגוסט (שנכנסת היום) נותנים פה בונוס בסדר גודל של 500-1000 ש"ח. ציפיתי לקבל לפחות את ה-500 ש"ח (בגלל שאני יחסית חדשה אז סביר להניח שיתנו את הסכום הנמוך יותר). היום בדקתי את המשכורת וגיליתי שלא נכנס לי אפילו שקל!!! ממש מעליב ומכעיס אבל הציעו לי לא לשאול כלום את המנהלת כי זה סתם ירגיז אותה. אז בינתיים אני מתבשלת לי פה עם עצבים וממש מרגישה נפגעת כי באמת אני חושבת שמגיע לי.

נמש11

New member
כן, ביחס שנותנים לפעמים פשוט מדכא

אני נעדרתי חצי שנה בגלל שמירת היריון וחופשת לידה והעבירו לתפקיד שהוא כסתח אחד גדול ועוד מצפים שאני אהיה מרוצה כאילו עשו לי טובה או משהו... אולי בשביל עבודה שהייתי מרגישה שתורמת לי משהו הייתי מוכנה להקריב את ההורות שלי אבל בשביל מה שאני עושה עכשיו? המציאות הזאת כל כך מתסכלת. לפעמים הייתי מעדיפה לעבור לאיזה מקום קטן ושכוח אל ושכוח מודרניזציה ופשוט לחיות את החיים הפשוטים. ככל שהעולם מתקדם הכל נהיה מורכב יותר. מי צריך את זה?

נונינקה

New member
אפשר גם להצטרף לקיטור?

אני עובדת במקום מסואב שבו כולם מלקקים לכולם. הקידום על פי מקורבות והמקצועיות בקאנטים ועוד במקום שאמון על זכויות הציבור ומשרת קהל. יש לי בוסית ד&&8ית, עילגת בדיבורה שמרצה כל דבר שזז, רק לא את הצוות שלה. כל מי ששומע את הקיטורים שלנו, חושב שאנחנו מבזמבזות את הזמן ועוד אחרי כל כך הרבה שנות לימודים (תואר ראשון ושני) שלא באות לידי ביטוי בכלל, לא בתפקיד ולא בשכר. על המשכורת אני בכלל לא רוצה לדבר, כי זה הכי פחות מפריע לי (חצי משרה). מפריע לי שאני לא מסוגלת להוציא את הכל, גם אם זה אומר לקבל בעיטה ושבכל יום אני חוזרת הביתה מתוסכלת, עצבנית ורושפת. בן הזוג טוען שעלי ללכת משם, אבל אנחנו זקוקים לכסף. למי פונים? עם מי מדברים? כמובן כולם חושבים כמוני, אבל אף אחד לא מעז. כולם יודעים שהבוסית שלי טובה להנהלב וגרועה לעובדים מאד מאד. אוווווווווווווף

את בטוחה שזה לא דמי הבראה?

אצלנו היה נהוג לצרף אותם למשכורת יולי (שמקבלים בתחילת אוגוסט). גם אצל בעלי זה כך.

isidora

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש - סוף

והנה זה מתקרב הרגע שדחיתי ודחיתי ודחיתי - עד שאי אפשר יותר... בחודש הבא, 31.8.05 מאיה תלך לפעוטון שנה וארבעה חודשים שלנו ביחד עומדות להסתיים
כשהיתה בת שלושה חודשים לא היתה שאלה בכלל - אני נשארת בבית עד גיל חצי שנה (לשמחתי זה התאפשר כלכלית ועל כך אני מודה לאיש שלי שאחרי שנים של לימודים קשים גם עובד קשה בשבילנו ומאפשר לנו כל כך הרבה
) כשהיתה בת חצי שנה התחלנו להתעניין בפעוטונים בסביבה וזה הרגיש לי כל כך לא נכון... זה צרם לי וזה כאב לי וזה היה נראה לי בלתי אפשרי להשאיר תינוקת כזאת קטנה בלי אמא - נשארתי בבית, הלכתי עם ה
. הבטחתי לה ולו ולעצמי שהצורך שלי להשאר קרובה אליה לא יעבור את הגבול. שזה לא יבוא על חשבונה. אני יודעת שחברת ילדים חשובה כל כך ומשמעותית להתפתחות שלה. הגיע הזמן להפרד (כמה דראמה) אני שולחת לגן ילדה גדולה (זה גן מגיל 3 חודשים עד גיל שנתיים - בקבוצות) ילדה הולכת, מתקשרת, מבינה הכל. ילדה נפלאה, באמת (אני לא משוחדת, נשבעת) אני יודעת שיהיה לה טוב וגם לי. אני יודעת שיהיה לה קשה ולי אולי אפילו יותר
קשה לי לחשוב על זה, קשה לי להפרד, קשה לי להפוך מאמא במשרה-הכי-מלאה-שיכולה-להיות לאמא-בין-16:00-ל-21:00. קשה
אני מתחילה להתכונן... ולא, אין לי פואנטה
ו
למי שהגיעה עד כאן.

גלשני

New member
נורא קשה../images/Emo10.gif

זוכרת את ההתלבטות שלך לפני כמעט שנה ואת שיחת הטלפון בינינו, שמחה שהחלטת את ההחלטה הכל כך נכונה הזאת ונשמע שהרווח של שתיכן היה עצום. בהצלחה!

EMAEMA

New member
היי איסידורה

אפש לשאול אותך איך היה התהליך של חיפוש עבודה אחרי זמן רב שבו היית בבית ???

isidora

New member
הי EMAEMA

אפשר לשאול, אבל לא תהיה לי תשובה... במהלך התקופה שבה הייתי בבית החלטתי לחזור ללמוד ואני מתחילה תואר שני באוקטובר (תקשורת). כרגע עובדת במשרה חלקית מהבית עבור אח שלי (בתחום הגרפיקה) ומחפשת עבודה לשנה"ל הבאה כעוזרת מחקר (אם מישהי יודעת על משהו באוניברסיטת חיפה - אני אשמח לשמוע
)

jesenia

New member
"צריך להביא משכורת הביתה": כמה?

שבי מול דף ריק, שימי עט ביד וחשבי כמה כסף אתם צריכים שתרוויחי. קחי בחשבון שבד"כ כשלא עובדים יש הוצאות שעולות (בד"כ טלפון, חשמל) והוצאות שיורדות (בד"כ נסיעות, ביגוד, מטפלת, מזון מוכן) זה יכול לעזור להתחיל להגדיר את הפתרון שמתאים לך - אולי חצי משרה (ואולי במקום אחר)?

EMAEMA

New member
../images/Emo140.gifהיי נמש

אני יכולה להציג לך את הצד השני של המטבע אני כבר שנה בבית מאז שילדתי נכון שהיו לזה יתרונות אבל יש גם חסרונות רבים מאוד לכך שהייתי בבית היום אחרי שנה אני מחפשת עבודה ..העבודה לא ממש מחכה לי ....אחרי ששנה לא עבדתי , אחרי שהתרגלתי להיות בבית וכו' , את חושבת שזה קל??? תהיי בטוחה שבכל מצב שלא נבחר יהיו לנו רגשות אשמה וקושי ..הכל בגלל שאנחנו אימהות , אז את עובדת רק שבוע וחצי תתני לעצמך זמן להתרגל ואני בטוחה שבקרוב את תתרגלי ואפילו תהיי מרוצה כי יש הרבה יתרונות בלצאת לעבוד , להתלבש ולראות אנשים ולהתקדם עם עצמך...

נמש11

New member
יש יתרונות אבל...

ברור שיש יתרונות בלצאת לעבוד. זה נחמד להתלבש בבוקר. לדבר עם אנשים מבוגרים וכו' וכו', אבל זה שמרה מלאה גוזל כל כך הרבה זמן איכות זה החלק שקשה לי. אני רואה את בת דודה שלי עם הילדים שלה והיא בקושי איתם. השבוע הבן שלה חדד יומולדת והיא חזרה באותו יום הביתה אחרי 12 בלילה מהמשרד... לא כך אני רואב את עצמי כאימא, ומצד שני - המציאות לא מותירה יותר מידי אופציות....

למעלה