חזרה לעבודה בקרוב... התייעצויות...

חזרה לעבודה בקרוב... התייעצויות...

הקטנים בני חמישה חודשים. אני מנסה לגבש ״אסטרטגיה״ איך להתנהל בחזרה לעבודה. אני אצטרך להגיע מוקדם כדי לצאת מספיק מוקדם ולשחרר את המטפלת, ככה שמדובר ביציאה באזור שש ורבע- שש וחצי. כרגע הקטנטונת יונקת כל ארוחה (למעט ארוחת מוצקים אחת) והקטנטן יונק בבוקר כשהוא רגוע ואני מלאה מאוד (ועדיין צריך השלמה) ומלבד זה אוכל שאוב וארוחת מוצקים. שאיבות בבוקר, בערב, ואחרי שהם אוכלים מוצקים. ככה שהבוקר שלי כרגע נראה ככה: הנקה לבחור, השלמה, הנקה לקטנה, סנדוויץ׳ והפוגה קצרה (בערך שעה אחרי שהיא התחילה לאכול) ואז שאיבה. לענייננו - ככה אי אפשר כשחוזרים לעבודה. אז נשאלת השאלה - מה לעשות בבוקר? מצד אחד אני רוצה לתת לו את ההנקה היחידה שהוא מצליח לקבל ולפעמים לשבוע. מצד שני, אני אישאר מלאה אם לא אשאב. מצד שלישי, הכי מועיל לייצור החלב אם היא תקבל את ההנקה (למרות שעדיין לא אתרוקן לגמרי). ומצד אחרון
, זה מאוד מוקדם. מה אם קורה נס והם ישנים? כרגע אני נוטה לשאוב בבוקר, זה הכי צפוי.

מלבד זה, הקושי של תחילת ההנקה מקשה עליי מאוד להתנתק ממדיניות ״כל טיפה שאפשר״. ביליתי כל כך הרבה זמן בניסיונות להגביר ולשמר ייצור חלב, שהמחשבה על לתת לגוף לייצר פחות קשה לי ומחזירה את כל חרדות היעלמות החלב שלי. אני מתלבטת בנושא השאיבה בעבודה, וגם אם אשאב כנראה יהיה רק פעם לאורך היום. האם אוכל לצפות שיישאר לי חלב להניק בערב, או שאין כזה דבר להניק ״חצי יום״?

ועוד אחת קטנה... הקטנה מסרבת לשתות מים מבקבוק (למרות שזה מאוד מצחיק אותה). מי ידע לפני ארבעה חודשים בשיא בלבול הפטמות שכך יהיה? בקיצור, איך משכנעים תינוק יונק לשתות מים? בכפית היא מסכימה, אבל זה לא פתרון. עדיין לא העזתי לתת לה בקבוק לארוחה, למרום שברור לי שצריך להתחיל להתאמן. לפני חודש-חודשיים דווקא יצאו כמה פעמים שאכלה ארוחה מבקבוק והיה בסדר.

מתנצלת על האורך, תאמינו לי שיכולתי עוד... אשמח לתובנות ועצות מניסיונכן.

kokla2

New member
מנסה לענות על חלק..

בקשר לכל נושא החזרה לעבודה, הנקה ושאיבות.. אשאיר את זה למנוסות ולמבינות ממני
כי אין לי כ"כ ניסיון עם חזרה לעבודה בגיל כזה
וגם לא עם שאיבות וכו'...

בקשר לנושא המים -
אצלנו בגיל הזה לא נתתי עדיין מים
כי התחלתי מוצקים רק בגיל כחצי שנה
ורק בערך בגיל 8 חודשים שתו קצת קצת מים..
אבל ינקו הרבה והמוצקים היו בעיקר פירות וירקות, דייסת קווקאר וכו'.. בקיצור נוזליים.
גם אצלי עד מעבר לגיל שנה לא ידעו לתפוס פיטמה של בקבוק
מצחיק אבל ממש מהר שכחו שעד גיל חודשיים אכלו גם שאוב מבקבוק
בסביבות גיל חצי שנה גפ ניסינו לתת להם איזה ערב שאוב בבקבוק ולא ידעו מה לעשות עם זה.
מה שאני עשיתי זה קניתי פיטמה של בקבוק מעבר
שכאשר לוחצים עליה ומרימים קצת את הבקבוק אז יוצאים מים וככה הם לעסו את זה שתו קצת על הדרך..
רק אחרי גיל שנה התחילו לשתות מים מבקבוקים רגילים למינהם.
נראה לי שבגיל 5 חודשים אין לך מה להיות כ"כ מוטרדת מעניין המים, במיוחד אם הם יונקים, שותים שאוב וכדומה
אני חושבת שזה נוזלים שמספיקים להם
במיוחד שהמוצקים בגיל הזה זה בד"כ מרק וכו'..

אין לך מה להתנצל על כלום
בשביל זה אנחנו כאן!

בהצלחה בהכל ושנה טובה :)

nk11

New member
מה זה "פטמה של בקבוק מעבר?"

לא מכירה את המושג הזה... אשמח אם תסבירי/ תשלחי תמונה.
אני עם אותה הבעייה של סרבנות בקבוקי מים עם הבן...

תודה!!

kokla2

New member
דוגמא לבקבוק מעבר

אני השתמשתי (בעצם עדיין) בבקבוקיפ של בי פרי
אז ניתן לקנות להם פיטמות בנפרד - פיטמות מעבר וככה פשוט להחליף את הפטמה הרגילה

אני מצרפת תמונה של בקבוק מעבר של בי פריאבל יש גם של חברות אחרות כמובן

אפשר לנסות גם בקבוק רגיל של נביעות או מי עדן - עם הפיה המסתובבת הפשוטה
אני מסובבת רק קצת ואז רק טיפה נשפך להם לפה (אבל זה פחות נעים אם מנסים ללעוס אותה..)

בהצלחה!

nk11

New member
אה.... אני קוראת לאלו "כוס מעבר"

בגלל זה לא הבנתי למה את מתכוונת...
וניסיתי כבר.
לצערי לא עבד.
קניתי של 2 חברות והבחור לא הבין מה עושים עם זה בכלל... אולי בגלל שהוא עוד קטנצ'יק (שנייה לפני חצי שנה).
אני אנסה באמת את המי עדן. נראה אם יצליח להסתדר איתם.

תודה!!

חזרה לעבודה ושאיבות

הי חיפאית

כבר את חוזרת לעבודה ?? נראה לי שהזמן עבר נורא מהר...כאילו רק לפני איזה חודש ילדת..
אם הם יתעוררו מוקדם בבוקר- תניקי לפהי שתצאי לעבודה, ואם לא - אז תשאבי והם יקבלו את זה כשיקומו.

תוכלי לשאוב איזה פעם/פעמיים במהלך יום העבודה ?
זה יהיה נהדר אם כן.
נסי להתחיל בלשאוב פעם או פעמיים במהלך שעות העבודה. לא להרבה זמן, לאט לאט - תגדל כמות המוצקים שהם יאכלו ואז תוכלי להוריד לשאיבה אחת ואז לא לשאוב בעבודה.

בעיקרון - אין בעייה שתמשיכי להניק בשעות שאת בבית. הגוף בדרך כלל מתאים את עצמו לזה. כתבת שהיה מאוד קשה בהתחלה והנסיונות להגביר את הכמויות. יש איזה בעייה שיכולה לגרום לירידה מאסיבית בכמות החלב ?

הרבה אמהות שחוזרות לעבודה - ממשיכות להניק בשעות שהן בבית ובסופי שבוע וחגים - כשנמצאים יום שלם בבית - אפשר לרוב להניק גם לאורך היום בלי בעייה.

לגבי המים - בקבוק מעבר הוא באמת הצעה טובה, וגם בקבוק מי עדן או כזה עם פקק מתברג.
כל עוד הם יונקים - הם מקבלים גם נוזלים בהנקה.
אל תילחצי מזה, המשיכי להציע לה, והיא גם רואה שאתם שותים,כך שהיא תלמד את זה לאט לאט.
את יכולה לתת לה אפילו בכוסית כזו כמו של אקמולי - לשים שם קצת מים, ובהתחלה היא תשחק עם זה ותשפוך את זה - אבל גם זה יכול לעזור ללמד אותה לשתות.

בהצלחה בחזרה לעבודה

קחי בחשבון שיכול להיות שהם יינוקו יותר בשעות שתהיי בבית וגם בלילה כדי להחזיר לעצמם "שעות אמא" אחרי שתזחרי לעבודה.

למעלה