חזרה לעבודה והמשך הנקה

JJLed

New member
חזרה לעבודה והמשך הנקה

שלום לכולן!
אני קוראת סמויה עם תאומים מתוקים בני 8 חודשים, והקריאה פה עזרה לי הרבה ונתנה לי כוחות להמשיך... אז תודה רבה לכן :)
אחרי התחלה קשה, חודשיים של שאיבות ומלחמות על ההנקה, הצלחנו להגיע להנקה כמעט מלאה + בקבוק תמ"ל אחד ביום לפני השינה (לשחרר אותי קצת ולשמור על השפיות).
עכשיו אנחנו כבר גדולים, אוכלים יפה 2 ארוחות מוצקים, נשארנו עם הבקבוק לפני השינה ויונקים בשאר הזמן.
עוד חודשיים אני חוזרת לעבודה, ומכיוון שמאסתי בשאיבות הייתי רוצה להישאר רק עם הנקות בשעות שאני בבית, ובשאר הזמן שיאכלו מוצקים ותמ"ל לפי הצורך. הבעיה היא שפעם בשבוע אני אהיה מחוץ לבית ל-24 שעות, אז נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא לשאוב כי אחרת יהיה לי גודש.. כרגע אנחנו בתקופה גרועה מבחינת הלילות, קמים כל אחד פעמיים בלילה לינוק (לפעמים יותר..) ולמרות שאני מקווה שזה ישתנה אני מנסה להתכונן למקרה שלא.
השאלה שלי היא כזו - האם מספיק לשאוב פעם אחת ב-24 שעות, רק כדי שלא יהיה לי גודש? אם זה פעם בשבוע האם זה ישפיע על ייצור החלב?
וגם - יש פה מישהי שגמלה מהנקות לילה בגיל 9-10 חודשים?
אשמח לשמוע את דעתכן ומניסיונכן
תודה!

שוקותות

New member
מניסיוני המועט....

גם אנחנו, בני 10 חודשים, יונקים בלילה. ופעם נוספת ביום בערך ב-15:00 לפני שנ"צ.

אני לא יודעת מה יקרה לאספקת החלב ביום שאת נעדרת.
וכמה פעמים את מתכננת להניק כשתחזרי לעבודה?
אני משערת שאם תשאבי בשעות שאת אמורה להניק בד"כ לא יקרה כלום.
ואם לא תשאבי מן הסתם יהיה גודש.

אני חזרתי לעבודה לפני 3 חודשים.
כשאני חוזרת הביתה אני מניקה, אח"כ הם מקבלים ארוחת דייסה או עוגיות בתה ב17:00 וב19:30 בערך תמ"ל. ובלילהכמובן יונקים המון.

גמילת לילה?
קודם נעבור את החורף בשלום, נחליט שאנחנו מוכנים למלחמה הזו ונצא לדרך.
כרגע אין לי כוח למלחמות ליליות.
מעדיפה לישון!
לא?

shigatox

New member
זו בדיוק שאלה בשבילי!!!

אנחנו היינו באותו מצב בגיל 8-9 חודשים, חזרתי לעבודה כשהיו בני 11 חודש.
קודם כל קיבלתי החלטה שאנחנו עושים גמילת לילה לפני שאני חוזרת לעבודה כי אני פשוט לא אצליח להחזיק בעבודה אם אני לא אשן גם בלילה. בגיל 9 חודשים הם עדיין היו קמים כל 3-4 שעות בלילה להנקה. גם אצלנו בשלב הזה כבר קיבלו בקבוק לפני השינה (מישהו אמר לי שאולי ההנקה לא מספיק ממלאת להם את הבטן ללילה שלם אז עברתי לתמל עם דיסה וגם זה לא עזר) בכל אופן בשלב ראשון הפסקתי להניק בלילה ובמקום כשקמו נתתי להם תמ״ל, ולאט לאט בהמלצת רופא הילדים התחלתי לדלל אותו עד שהגענו בערך ליחס של כף אחת ל150
(במקום ל60). בשלב הזה עברנו ממש למים, ואז זה לקח בערך שניים שלושה לילות קשים, כשקמו הצענו מים כמובן שלא רצו, נשארנו לידם ליטפנו הרגענו שרנו אבל לא הוצאנו מהמיטה ובסוף הם נרדמו... כל הסיפור של הדילולים לקח איזה שבועיים ואחר כך הגמילה מבקבוקים בלילה לקחה עוד 2-3 לילות. מאז הם ישנים מ6:30 בערב ועד 5:00 בבוקר אז הבן קם, והבת קמה רק ב6:30 בבוקר. הדבר הכי חשוב זה להחליט שעושים את זה ולהתמיד.
לגבי החזרה לעבודה, עד לאחרונה (הם בני שנה וחודשיים) המשכתי להניק עוד הנקה בבוקר לפני שאני הולכת לעבודה אבל בשבועות האחרונים הבת כבר לא התעוררה כדי לאכול בבוקר והכמות חלב שלי כל כך התמעטה שפשוט הפסקתי..
אם יש לך תורנויות של 24 שעות (רופאה?) הייתי עושה שאיבה בזמנים שאת רגילה להאכיל בבית גם אם היא קצרה- נגיד בבוקר ואחה״צ. שיהיה בהצלחה

JJLed

New member
תודה לשתיכן על התגובות :)

אני צריכה להחליט עם עצמי אם אני מוכנה לגמילת לילה ואז אולי יהיו לי עוד שאלות בנושא..
למה הנקת רק בבוקר כשחזרת לעבודה? כשחזרת הביתה מהעבודה לא היית מניקה?
אני עוד לא רופאה, מתחילה סטאז׳, ולכן תורנות רק פעם בשבוע, בהתמחות זה יהיה יותר :(
לפי הניק שלך אני מבינה שגם את ממקצועות הרפואה, לא?

גמילה בלילה וחזרה לעבודה

הי jled

ברוכה הבאה אלינו , לפחות בפומבי.. :)
כל הכבוד על ההתמדה בהנקה ועל ההגעה להנקה כזו מבורכת לזמן ארוך!!
עברת מסע לא פשוט ולא התייאשת בדרך וזה כלל לא מובן מאליו

אין ספק שלגבי גמילת הלילה -את צריכה לקבל את ההחלטה לבד עם עצמך. להחליט שהיגיע הזמן ואת שלמה עם עצמך ואז לעשות את זה.

אני מניחה שביום שתעדרי מהבית ל24 שעות - יהיה כדאי שתשאבי, כדי שהגוף לא יגיע לגודש. סביר להניח ששאיבה אחת או שתיים יהיה מספיקות.

איפה ההתלבטויות שלך ?

shigatox

New member
אין בעד מה

גם אני בעוונותי מהמקצוע, אבל כבר אחרי סטאז, אני עובדת בסוג של קהילה ככה שאין תורנויות.
בתקופה הראשונה אחרי שחזרתי מהעבודה ניסיתי עוד להניק אותם אחרי הצהריים אבל הם היו מקבלים בגן בקבוק וכריך כשקמו משינה ככה שלא היו רעבים ועם השעון חורף פשוט הקדמנו את הארוחת ערב לחמש וחצי שש ובשש וחצי הם כבר במיטה אז לא היה ממש מקום להנקה.

למעלה