חזרה לעבודה ומוצקים

מרלן 4

New member
חזרה לעבודה ומוצקים

אורית שלום, בתי בת 6 חודשים עד גיל 5 חודשים הנקתי אותה הנקה מלאה ולאחר מכן שילבתי לה תחליף חלב, מרק ופירות. בתי אינה אוהבת את המוצקים פירות היא מעדיפה גרבר שלב 2 113 ג"ר בטעם בננות +תפוח עץ ומרק היא לא אוהבת בכלל ניסיתי לה כל מני שילובים של ירקות תפוח אדמה+גזר+קישוא, בטטה +קישוא היא לא מעונינת ובוכה בכי הסטרי אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות יש לציין שכרגע עשיתי לה הפסקה עם המרק אני נותנת לה רק גרבר היא לא אוהבת פירות טריים. בקשר לתחליפי חלב התחלתי להוסיף דיסת שבולת שועל לסימאליק אנירוצה לדעת אם זה בסדר (כפית) . ועוד דבר הילדה היתה מאוד שקטה ורגועה ובזמן האחרון היא כל הזמן בוכה לי נראה שההנקה לא מספיקה לה. בתי נכנסת למעון ב 1/9 מה אני עושה?

חזרה לעבודה

כל הכבוד על ההנקה הממושכת! זאת המתנה היקרה ביותר שאי-פעם תתני לבת שלך. בנושא התזונה: אני מבינה שאת חשה שהתינוקת לא כל כך מתלהבת מהמוצקים. גם משרד הבריאות, גם ארגון בריאות העולמי, וגם ארגון לה לצ'ה ממליצים על התחלת המוצקים רק בסביבות גיל חצי שנה. יתכן שזאת הדרך שלה להגיד לך: אימא- חכי רגע! חלב הינו האוכל העיקרי של תינוקות. אם אי-אפשר לתת חלב אם שאוב כאשר הבת שלך תהיה במעון, היא כנראה תקבל בקבוקים של תמ"ל. אין הרבה חלבונים בירקות ללא בשר, ומתחילים בשר רק בגיל 7 חודשים. לכן, עד אז, לא כדאי להפחית בהרבה את החלב שהיא מקבלת. הפירות וירקות בהתחלה הם בנוסף לחלב ולא במקום. נותנים בהתחלה רק טעימות, ומעלים את הכמות על-פי רצון התינוקת. עד שאת מכניסה אותה למעון, אין צורך לדאוג לגבי כמויות, כל עוד את מניקה ללא הגבלה. הגוף שלך כל כך רגיל להנקה שאת יכולה לתת לה כמה שהיא רוצה, על-פי הדרישה שלה. אם היא רוצה יותר, היא פשוט תינק יותר, ביום ובלילה. יש סיבות אחרות לחוסר שקט, כמו כאבי שיניים, שמאוד נפוצים בגיל הזה. אם היא עושה שתן כרגיל (5-6 טיטולים רטובים ביום של שתן בהיר) זה סימן שהיא מקבלת מספיק נוזלים. לגבי דייסה: על-פי משרד הבריאות, אפשר להתחיל דייסות מגיל 6 חודשים. לפני זה לא נותנים דייסות עם גלוטן, בכדי למנוע מחלת צליאק. על נושא האוכל אפשר לקרוא באתר של משרד הבריאות הרשום למטה בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה