חזרה לעבודה ותינוק שרוצה רק ציצי

חזרה לעבודה ותינוק שרוצה רק ציצי

אני פשוט לא יודעת מה לעשות. הבן שלי יהיה בן 7 חודשים , שבוע הבא. היה חולה וצומחות לו שיניים אז הוא יונק כל הזמן.והדרישות הן במיוחד אם אני בסביבה.ביחד עם זאת, מסרב לטעימות מוצקים. שום דבר לא מעניין אותו:בטטה, גזר, אגס, בננה... לא בכפית חביבה, לא באצבע שלי.וכבר המון זמן אנחנו מנסים! שבוע הבא אני חוזרת לעבודה.(מ7-30 עד 13-30 4 פעמים ופעם עד 15-00) כשחזרתי לעבוד לפני חופשת הלימודים (אני מורה), שאבתי כל בוקר במשך חודשיים. אני ממש לא רוצה לחזור למרטונים האלה. יש לי עדיין חלב במקפיא אבל מוכנה גם לתחליף חלב. נכון שמה שתכנתי היה שתי ארוחות בהעדרותי,ומים כתוספת, אבל השלמתי עם זה שזה בלתי אפשרי. מה הוא ואני נעשה בבקרים? הוא שרוצה לינוק כי רעב, צמא, לא רגוע,זקוק לפינוק. אני עם הציצים מלאים בחלב כי התרגלו שיונקים ומרוקנים אותם כל שעה, שעה וחצי... אולי כדאי לי להתחיל השבוע כבר עם כמה ניסיונות.? לשאוב בבוקר בכל זאת, לפחות בהתחלה? מנות קטנות של חלב? מים, למרות שהמוצקים לא באופק? מה עושים עם המוצקים? לא לנסות יותר? אולי דיסה? (אין לי מושג מה נותנים, ביתי הבכורה לא אכלה בחיים דיסות) ועוד משהו: להמשיך ללכת לעבודה חצי רדומה לאחר שהאכלתי אותו פעמיים, שלוש פעמים במשך הלילה? אני מתחילה להיכנס ללחץ. וכואב לי הלב עליו שיהיה צריך אותי ואני לא אהיה בשטח, פשוט כי הלכתי לעבוד... מה עושים??????????????????????????????????

התחלת מוצקים קשה

שלום, נשמע שקשה לך אם ההתחלה הקשה של המוצקים ואם ההנקות התכופות. לעיתים ילדים מתחילים מוצקים לאט והדבר מעיד על חוסר בשלות של מערכת העיכול, ולכן כדאי ללכת בקצב של הילד. לפעמים ילדים נוטים לאכול יותר בקלות את המוצקים כאשר גורם אחר שהוא לא האמא נותן את המזון, ואולי כדאי לבחון אם האפשרות הזאת נכונה. במקרה שעדיין לא יהיה מספיק ארוחות מוצקים כאשר את עזובת ניתן לעבות חלב אם עם דייסת אורז ואז יש ארוחה . לגבי הלילה, התקופה בא יוצאת שיניים יכולה להיות מאתגרת מרוד לאם בשל מחסור בשינה, ללא קשר האם האמא מניקה או לא. יתרה מזאת, לפעמים הנקה בשכיבה מאפשרת לאמא לנמנם בעוד שאם היא לא מניקה היה עליה להרגיע את התינוק תוך כדי הליכה. הרבה אמהות מצאו כי שינה בבקירבת התינוק מאפשרת להן להניק בנימנום וכך לתפקד ביום. כמו כן חשוב ללכת לישון מוקדם יותר על מנת לנצל כמה שיותר את הזמן בו התינוק ישן. בהצלחה,

תודה שרון!

תמיד היתה לי ההרגשה שדיסות משמינות נורא ולא מזינות.אבל אולי הן תהינה הצעד הראשון במוצקים?משהו זמני שאחריו יבואו הירקות והפירות? איך מכינים דיסת אורז? מומלץ לקנות את האבקה ולהוסיף חלב?

תזונה נכונה

שלום, אכן דייסות מספקות הרבה "קלוריות ריקות", אך כאשר זה מבוסס על חלב אם הערך התזונתי מאוד גבוהה. ניתן להוסיף דיסות אינטסטנט של אורז או להכין לבד אורז לבן ולטחון אותו. ניתן גם לעבות את חלב האם עם פירות (אחרי שנבדק שאין אלרגיה) ויוצא מילק שייק טעים טעים. לאחר שנבדק שאין אלרגיה ל"שקדיה" ניתן להשתמש גם בה על מנת לעבות. בהמשך ניתן יהיה להכין דייסות נהדרות משיבולת שועל.

למעלה