חזרה לעבודה...

lamed5

New member
חזרה לעבודה...

היי בנות,

אלפי סליחות מראש... יצא לי קצת ארוך...

בני בן שלושה וחצי חודשים. הוא מתחיל את הפעוטון ב 1.10 ואני חוזרת לעבודה כשבוע לאחר מכן.
עם ביתי הגדולה (שלוש וחצי) נגמר לי החלב מאוד מהר כשחזרתי לעבודה. הפעם אני ממש מקווה שאולי בעזרתכן והעצות אצליח.
אני רוצה תחילה לנסות לשמור על הנקה מלאה. תמיד אוכל להוריד את מספר ההנקות. עד שלא אנסה לא אדע אם זה יהיה לי קשה מידיי. אני עובדת 7 שעות ביום. לצערי אין לי מקום מסודר בעבודה בו אוכל לשאוב... רק בשירותים (אנחנו מעט נשים בחברה ולכן בדרך כלל מאוד נקי ומסודר). יש לי משאבה חשמלית של ספקטרה בבית וקניתי משאבה ידנית של טומי טיפי שאוכל לקחת איתי. התאמנתי עליה מספר פעמים והולך בסדר.
אני מקווה שאם אשאב משד מלא, במקום הנקה יצא לי לא מעט חלב... יועצת הנקה אמרה לי לבנות סטוק בבית עכשיו ולשאוב משד מלא לפני הנקה. שתמיד יהיה לי חלב לתת לו לינוק.
אני מקווה שבאמת אוכל לשאוב פעמיים ביום בעבודה....
לצערי אני לא מצליחה לבנות סטוק ממש גדול... יוצא לי לשאוב סביב ה 100CC ביום... זה לא מספיק אני יודעת... יש לי בפריזר אולי 4 מנות בנתיים... קשה לי המחשבה שבזמן עד שאני אחזור לעבודה אצטרך להיות רק סביב נושא השאיבות... ומצד שני אני מרגישה שאני לא מסוגלת לתת לו משהו אחר... הפעם ממש קשה לי נפשית עם כל הנושא הזה...
אני מרגישה שאני "מתאבדת" על זה... אבל במובן החיובי .... שאני לא רואה ורוצה אופציה אחרת כרגע... בטח עד שלא ניסיתי...
אני מאוד לחוצה... לא יודעת בדיוק כמה הוא צריך לאכול במנה... פעם אחרונה שנשקל הייתה לפני חודש וחצי בערך אולי קצת פחות (בחיסון של גיל חודשיים). החיסון הבא רק בסוף אוקטובר... אז הוא שקל 6.350 ק"ג. אני יודעת שיש את הנוסחה 150 X משקל : 8 .... אבל אם אני לא יודעת בדיוק כמה הוא שוקל... איך אדע לחשב... אני מפחדת שישאר רעב בפעוטון... חוץ מזה... לוקח זמן עד שהם מרגישים תחושת שובע (כעשרים דקות).... שהמטפלת לא תחשוב שהוא עוד רעב... ולא תרצה לשתף פעולה איתי.... והאם יש משמעות למנה של 130 או 140 או 150 ? איך אדע כמה לתת לו ?
בכלל כל עצה שיש לכן... כל דבר... אשמח לשמוע...
תודה רבה רבה רבה !!!!

חזרה לעבודה

שלום לך,
ראשית, כל הכבוד על ההנקה עד כה והרצון להמשך, נשמע שאת יודעת ומרגישה כמה חלב אם טוב בשבילו ומוכנה להתאמץ ולהשקיע כדי לתת לו את הטוב ביותר!
הצלחת המשך ההנקה לאחר חזרתך לעבודה תלויה בכמות השאיבות שתצליחי לשאוב בזמן העבודה ופחות בסטוקים שאת מתאמצת ליצור. חשוב כשאת יוצאת לעבודה שיהיו מס' מנות, אך אין צורך בכמויות גדולות. הרי שהתכנית היא לשאוב פעמיים בזמן העבודה, במקום שתי הנקות שבמילא היית מניקה אם היית איתו בבית ואת המנות הטריות האלו את יכולה להביא למחרת למטפלת בפעוטון. חשוב שלפני תחילת הפעוטון שוחחי עם המטפלת ותאמרי לה כמה חשובה לך ההנקה ועל רצונך שבנך יקבל רק חלב שאוב, הקפידי לתת בד״כ מעט יותר ממה שאמור לקבל כדי שאם המטפלת תתרשם שהוא עדיין רעב יהיה לה מה לתת לו.
במשקל של 7 ק"ג הוא צריך לקבל בערך 130 מ"ל (לפי הנוסחה), רצוי להכין מנות עם כמות מעבר, ז"א במשקל 7 ק"ג הכיני מנות של 150 מ"ל.
רצוי לבצע את השאיבות (השאיבות שאת שואבת כיום) בשילוב עם ההנקות לאחר ההנקה ולא לפניה, קודם כל שהוא ינק ויקח את מה שצריך ולאחר מכן המשיכי לשאוב עוד מס' דקות., נכון שיצא פחות אבל את יכולה לצרף מנות, כלומר במידה ואת שואבת כל פעם 50 מ"ל לאחר ההנקה את יכולה משלוש שאיבות לצרף למנה אחת של 150 מ"ל (רק לאחר ששלושת המנות הגיעו לאותה הטמפרטורה).
כאשר תשאבי בעבודה השד יהיה מלא וזאת תהיה שאיבה ללא הנקה ואז תוציאי כמויות גדולות יותר.
שיהיה המון בהצלחה!

lamed5

New member
תודה רבה :)

האם יש סיכוי שהוא יצטרך מנה גדולה מ 150 מ"ל ? קראתי בכל מיני אתרים שתינוקות יונקים לא חשוב מה משקלם לא אמורים לאכול יותר מ 150 חלב שאוב. האם זה נכון?
ניסיתי לשאוב לפני הנקה... ובאמת יצאה כמות מכובדת... וגם הנקתי לאחר מכן... אולי ההנקה התארכה מעט כתוצאה מהשאיבה אבל זה הלך ממש בסדר. ככשאבתי אחרי הנקה יצא לי 20-30... וזה לאחר כמעט חצי שעה של שאיבה... זה ממש ייאש אותי... גם בגלל כמות הזמן... וגם בגלל שלא הוצאתי הרבה... אני מקווה שכשאחזור לעבודה באמת אגיע לכמויות יפות בשתיי השאיבות.
יש לי כמה שאלות... מקווה שזה בסדר... מבינה מראש אם לא תוכלי לענות לי... וכמובן המון תודה !!
1. האם יש הבדל אם אשאב בעבודה למשל 4 פעמים ( 5-7 דקות בכל פעם) או 2 שאיבות ארוכות יותר ( 15-20 דקות בכל פעם)?
2. האם כשהוא יכנס לפעוטון להתחיל בשגרה כמו כשאחזור לעבודה (כשבוע לאחר מכן) ?
3. האם ניתן להקפיא חלב שאוב שנשמר במקרר/צידנית? ואם כן לאחר כמה זמן ?
4. אחרי שאכל מהבקבוק ולא סיים - האם ניתן לשמור את מה שנשאר ? (משנה אם זה חלב מופשר או מהמקרר?)
5. האם כדאי כבר בימים אלו לתרגל בקבוק פעם ביום?
6. איזה בקבוק יותר מומלץ - אוונט או טומי טיפי ? (בנתיים עושה רושם שמעדיף טומי טיפי)
7. האם כדאי ליתר ביטחון לתת טעימות של מטרנה (לוודא שלא אלרגי) במידה וחס וחלילה יגמר לי החלב מסיבה כלשהי ? (מפחדת נורא שיקרה כמו שקרה לי עם ביתי שנגמר לי החלב מאוד מהר)
8. אם לא ידוע לי משקל התינוק - האם מנה של 150 הינה המקסימום לתינוק יונק?
9. התנהלות עם צידנית - זה בסדר לשמור שקיות עם חלב במשך 8-9 שעות ?
10. האם 2 שאיבות זה מספיק במשך היום כשהו לא איתי ?
11. אם לא יוצא לי להניק בבוקר ממש לפני הפעוטון... והנקתי למשל ב 5 בבוקר, האם להציע לו בכל זאת ? או לקחת לפעוטון עוד מנה ?
12. האם אפשר לשאוב במשך היום לעשר דקות ללא קשר לזמן ההנקה ? ז"א שאם הוא אכל ב 12, אני יכולה לשאוב למשך עשר דקות בשעה 2 ?
13. את השאיבות בעבודה - האם אפשר לאחד ישר את המנות בצידנית או שצריך לדאוג לקרר את המנה החמה לפני?

אלפי תודות... באמת... גם אם ענית וגם אם לא....
אני אופטימית מקווה שיהיה בסדר... וילך הרבה יותר פשוט וקל ממה שאני חושבת...

תודה רבה וחג שמח !!!

תשובות לשאלותייך

שוב שלום,
1. עדיף לשאוב 2 שאיבות יותר ממושכות מאשר 4 קצרות, בדומה יותר ליניקה עצמה כשהוא איתך.
2. רצוי בהחלט שכשבוע לפני שאת חוזרת לעבודה תתחילי עם השגרה החדשה ע״מ להרגיל את הגוף שלך וגם הוא יהיה כבר בפעוטון ובכל מקרה לא תניקי אותו בזמן הזה לכן התחילי כבר אז.
3. בהחלט ניתן להקפיא חלב שנשמר בקרור, לאחר שאת שומרת במקרר בעבודה הכניסי את המנות לצידנית בדרך הביתה וכשתגיעי הביתה הכניסי ישר למקפיא.
4. לאחר שכבר לקח מהבקבוק ניתן לשמור שארית עד כשעה ולאחר מכן צריך לזרוק, את השארית ניתן לשמור כשעה בטמפרטורת החדר (22-23 מעלות), אין הבדל בין מופשר מהפריזר או שהוצא מהמקרר, את שתיהן צריך לזרוק לאחר כשעה.
5. כדאי מס' ימים לפני החזרה לעבודה לתרגל בקבוק, אם כבר ניסית והוא לוקח סביר להניח שלא יהיו בעיות.
6. מכיוון שכבר ניסית ונראה לך שהוא מעדיף את הטומי טיפי זה בסדר ותני לו ממנו.
7. אין צורך לתת מטרנה במידה ואת תעבדי נכון אין סיבה שלא ילך, אני מבינה שלאור הנסיון בעבר את חוששת אך נראה לי שהפעם את נחושה ורוצה מאוד כך שעם עבודה נכונה יהיה בסדר. את יכולה לקחת איתך לעבודה איזה בגד שלו או חיתול ובזמן השאיבה הריחי אותו וכך החלב שלך ישתחרר יותר בקלות.
8. 150 מ"ל זה בהחלט לא המקסימום שניתן לתת חלב שאוב, כמו שכבר הסברתי, החישוב הוא לפי משקל וככל שהוא עולה במשקל כך גם הכמויות. ההנחה היא שאם לא ירצה את כל ה-150 מ"ל חבל יהיה לזרוק ולכן לא להכין בקבוקים מלאים יותר. בכל מקרה אני מציעה שתחשבי לפי המשקל והכיני בסביבות ה-20 מ"ל יותר בכל מנה (במידה וירצה קצת יותר).
9. זה בסדר כל עוד יש בצידנית קרחומים, אם את בעבודה 7 שעות, אין סיבה שהחלב יהיה בצידנית כל הזמן, עדיף במקרר, והשאיבות הן לא מיד כשאת מגיעה לעבודה אלא 2-3 שעות אחרי כך שזה בסדר בכל מקרה.
10. 2 שאיבות זה בהחלט מספיק, בדומה לשתי הנקות שאת מניקה כשהוא איתך.
11. כדאי להציע לו לפני שאתם נפרדים, כך השאיבה הבאה והמנה השאובה שיקבל יידחו ל-2-3 שעות לאחר שאת מגיעה לעבודה.
12. את יכולה להוסיף שאיבה במהלך היום, אך לא כדאי שתהיה לפני ההנקה, עדיף כשעה לאחר הנקה.
13. בשביל לאחד בין 2 מנות צריך ראשית להביא אותן לאותה טמפרטורה ואז לאחד בינהם.

בהצלחה ולילה טוב.

למעלה