חזרה לעבודה

חזרה לעבודה

שלום, יום ראשון אני מתחילה עבודה חדשה ב"ה..., בתי בת 3 חודשים, יונקת מלא. בעקרון התכוננתי מראש ויש לי הרבה ארוחות קפואות בשבילה לזמן שאהיה בעבודה, זו לא בעיה, הבעיה היא שבזמן העבודה כשתוכל אוכל שאוב לי יהיה חלב שלא אוכל לשאוב בעבודה, אלא רק כשאבוא הביתה, ואצטרך הרי לשאוב בשביל הארוחות הבאות שלה. האם זה בעייתי לחכות ולשאוב רק כשאני מגיעה? או שכך אני מרגילה את הגוף לא לייצר חלב בזמן שאני בעבודה? ועוד כמה שאלות: 1. האם יש עניין להרגיל אותה לשעות הנקה קבועות (דוגמה שתינק ב - 6 בבוקר קבוע כשאקום ופעם הבאה שתינק יהיה אצל המטפלת) כי כך גם אוכל לדעת כמה ארוחות לתת למטפלת. מה מומלץ, להפשיר את החלב יום לפני או להביא קפוא? 2. בעיקרון היא יונקת כל שעתיים בערך, ויוצא לפעמים אחרי שלוש שעות וזה כשהיא נרדמת, אבל ההנקה עדיין לא התייצבה, איך אדע כמה ארוחות אביא למטפלת? תודה רבה...

חזרה לעבודה

זה ממש נפלא שהצלחת לאגור חלב שאוב עבורה. זה מוריד ממך את הלחץ בימים הראשנים של הסתגלו לחזרה לעבודה. הגוף שלך יתרגל לא ליצר חלב בזמן שאת בעבודה, כמו שמתרגלים אם תינוק ישן כל הלילה. אם תרגישי אי-נוחות עקב המלאות בימים הראשונים, ולא תוכלי לשאוב, פשוט תסחטי כמה שאפשר, גם אם זה לכיור בשירותים. העיקר לא לסבול, ולא לקבל דלקת בשד. זה לא בעייתי לחכות ולשאוב כאשר את מגיע הביתה. אני מכירה אימהות שעושות כך בהצלחה רבה. שאלת האם כדאי להרגיל אותה להנקת בוקר לפני שאת יוצאת. אני חושבת שזה רעיון נפלא. יהיה לכם זמן איכות לפני שאת צריכה לצאת, ופחות בקבוקים אצל המטפלת. לגבי הפשרת החלב- לאחר ההפשרה צריך להשתמש בחלב תוך 24 שעות. אולי אפשר להביא לה חלק מופשר וחלק קפוא, גם במנות קטנות, כדי למנוע בזבוז חלב אבל לאפשר גמישות למטפלת? את לא תדעי כמה היא תאכל אצל המטפלת, לכן כדאי לתת לה כמה מנות רזרבה. לאחר כמה ימים המטפלת כבר תגיד לך כמה היא צריכה. חזרה לעבודה קלה! אורית מדריכת לה לצ'ה

אורית שלום, כתבת שזה לא בעייתי

לחכות ולשאוב כאשר אני מגיעה הביתה, ומצד שני כתבת שהגוף שלי יתרגל לא לייצר חלב בזמן שאני בעבודה... איך זה מסתדר ביחד? בעיקרון אני לא מעוניינת שהגוף יפסיק לייצר חלב בשעות שאני בעבודה כי מה אעשה בימים שלא אעבוד (שישי שבת לדוגמה/חופשים) ארצה להניק... השאלה שלי היא אם אשאב קבוע כל יום רק כשאחזור מהעבודה (ואסחט קצת כדי למנוע דלקת),נגיד בערך 3 ארוחות (כי הרי יישאר לי הרבה חלב מכל היום שלא הינקתי) האם גם במצב זה הגוף יתרגל לא לייצר חלב בזמן שאני בעבודה? ויש לי עוד כמה שאלות, סליחה על האריכות.. התינוקת לא אוהבת כל כך לאכול מהחלב שאני שואבת לה, אימי אומרת לי שיש מקרים שממש לוקח לה זמן עד שהיא אוכלת, היא עושה כאילו זה לא טעים לה... היום למשל יצאתי לקניות ולא יכלתי להניק אותה, לקחתי בקבוק קפוא מלפני חודש,הפשרתי, והיא ממש לא הסכימה לאכול (לא התייאשתי מהר...) וגם הרחתי לא היה ריח מקולקל, ובסופו של דבר כשכבר נהייתה עצבנית כבר הינקתי אותה, מה אעשה? אני מפחדת שכשלא אהיה היא לא תסכים לאכול... נ"ב האם זה קשור לעובדה שאני מאכסנת את הארוחות בשקית אוכל רגילה (אטומה - קושרת הייטב)? גם מאוד חבל כי הכנתי כל כך הרבה ארוחות, (לפחות 25) ואעדיף לא לתת לה תחליף, אך אם לא תהייה ברירה.... ושאלה אחרונה: לפעמים יוצא לי להפשיר שתי ארוחות מאותו תאריך (לפני שבועיים בערך) האחת יצאה עם ריח מקולקל והשניה לא... מה יכולה להיות הסיבה.... בכול אופן קניתי בקבוקים פשוטים ואנסה לאכסן איתם את האוכל... תודה אורית שוב

חזרה לעבודה

שלום, בגיל שלושה חודשים גופך לומד לייצור חלב לפי דרישה ולכן קל יותר להרגיל אותו לייצור חלב בשעות מסווימות. בסופי שבוע אולי תצטרכי להניק יותר בשעות הבוקר בהם גופך יתרגל לייצר פחות חלב. כאשר תינוק יונק לפי דרישה, אז הוא יינק יותר זמו או בתדירות רבה יותר וכף הוא יתאים את עצמות לשינוי בגופך. לגבי אפסון בשקיות רגילות, זה לרוב לא מומלץ משום שהם לא עברו תהליך של סטרילזציה וגם משום שלעיתים הפלסטיק גורם לספיחה של שומן החלב ובכך זה מוריד קצת את "איכות החלב". מאותה סיבה בקבוקים רגילים גם לא מומלצים. אולי כדאי לנסות לקנות שקיות מותאמותץ לאכסון חלב או לנסות לאכסן בצנצנות זכוכית אשר עברו סטרליזציה וניקוי יסודי. חשוב לציין כי הרבה פעמים תינוקות לא רוצים לקחת בקבוק מהאמא, משום שהם יודעים שיש אלטרנטיבה, אבל יסכימו לאכול מידי זר. כמו כן כדאי לנסות להציע את הבקבוק בפעמים הראשונות, דווקא כאשר הם שבעים ולא עצבניים ובכל הם פתוחים יותר לחוויות חדשות. בהצלחהף

למעלה