חזרה לעבודה

taltal78

New member
חזרה לעבודה

שלום ! יש לי תינוק בן חודש. לצערי עוד פחות משבועיים אני נאלצת לחזור לעבודה ובעלי יהיה איתו לארבעה שבועות (אח"כ מטפלת )-: ). התחלתי עם שאיבות כבר מההתחלה כי היתה בעיה לינוק בהתחלה ואח"כ כבר המשכתי לשאוב 2-3 פעמים ביום. אך עדיין הכמות שיוצאת היא 70-90cc. כל שאיבה לוקחת 10-20 דק (תלוי בזמן ובסבלנות...). כרגע בעלי נותן לילדון מנה אחת של חלב שאוב בלילה. זה די עוזר ולא גורם "לבלבול פטמה" כמו שחששתי... הבעיה היא שאני הולכת להעדר די הרבה שעות מהבית (7:00 - 16:00) ורוצה להערך מראש. אז .... א. מה ההכנות שכדאי לעשות וממתי ? הכרחי להקפיא מראש ? ב. אם צריך , מתי לשאוב עכשיו (לפני שאני חוזרת לעבודה). את המנה אני שואבת בשעות הבוקר אחרי ההנקה מהשד שלא הנקתי ממנו. לא הייתי רוצה להפסיק לתת את המנה הזו הוא (ואנחנו) די רגילים אליה. ג. איזו כמות לשאוב / להקפיא / לתת בכל פעם בכל פעם ? סה"כ הוא די קטן אז גם אין לי הרבה חלב בכל שאיבה וגם אני מניחה שהוא יונק פחות בכל יניקה, לא ? תודה !

שאיבות

שלום, הכמות של השאיבה שציינת היא יפה מאוד, בעיקר לאור משך השאיבה. לשאיבה יום יומי, הרבה אמהות מצאו כי משאבה כפולה, מאפשרת להם לשאוב יותר באותו משך זמן. ניתן להכין מראש מצבורי חלב במקפיא, אולם יום יומית מומלץ יותר לתת חלב מהמקרר ולא מוקפא. ולכן 3-4 ימים לפני החזרה לעבודה, ניתן להכין מנות במקרר (חלב יכול להשאר במקום קר במקרר עד 8 ימים, בכל מקרה מומלץ להריח לפני שנותנים). הנקות לילה חשובות מאוד לשמירה על ייצור החלב של האם ולכן, ויתור על בקבוק הלילה, יאפשר לך לשמור את המנה במקפיא ויעזור לשמירה על ייצור החלב. הרבה אמהות ראו כי מתן בקבוק בעת הנקה, בעיקר בגיל כזה, יכול לגרום לקיצור משך ההנקות ובהמשך להקטנת ייצור החלב שמוביל לגמילה מוקדמת. צמצום מספר הבקבוקים למינימום ונתינה נכונה שלהם (פיטמת זרימה איטית, הפייה מאונכת לפה התינוק ומלאה בחצייה אוויר כך שהחלב לא ייגר לפי התינוק, משך האכלה מבקבוק לפחות 20 דקות), יגדיל את הסיכוי כי ההנקה תמשך יותר זמן. כמו כן לעיתים כאשר האם חייבת לחזור לעבודה, ניתן להביא את התינוק אליה להנקה או שתיים ביום וכך להמשיך ולעודד את ההנקה. חשוב לזכור כי ההנקה היא יותר מאשר תזונה, ולכן האכלה מבקבוק אינה שוות ערך. מאחלת לך בהצלחה, -- שרון

למעלה