חזרה לפוליטיקה, תעזרו לי לעשות סדר בבאלאגן...

חזרה לפוליטיקה, תעזרו לי לעשות סדר בבאלאגן...

טראמפ טוען שהקורונה זה נגיף שהסינים פיתחו במעבדות, ואני לא מבינה איך זה מקדם את האג'נדה הפוליטית שלו. מצד אחד אם הוא יטען שזה היה אסון טבע שתפס אותו עם המכנסיים למטה, זה דבר אחד, אבל אם הוא אומר שזה היה פיגוע חבלני שתפס אותו לא מוכן ולא ערוך, זה גרוע הרבה יותר. בכל מקרה הוא נתפס לא מוכן ואיבד עד עכשיו 67 אלף אנשים, אז איך העובדה שהוירוס יוצר ע"י אדם תשכנע את המצביעים שלו לבחור אותו שוב בנובמבר?
https://www.mako.co.il/news-world/2...71027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

אני מבינה שהוא מנסה לצאת קורבן, אבל בתור רפובליקן הוא אמור להציג את השילטון שלו כחזק שמגן על האמריקאים, אם יש את מי להאשים אז יש גם מישהו שפיספס את הסכנה מתקרבת...

איי ל

New member
מנהל
למיטב הבנתי, הטענה שונה.

הטענה של טראמפ (או הממשל) היא שהוירוס לא נוצר במעבדה, אלא כנראה אוכסן שם והצליח למצוא את דרכו מחוץ למעבדה בדרך כלשהי.
&nbsp
כמובן שטראמפ מנסה להסיט את האש ממנו אל הסינים. כאמור, אף אחד לא טוען שהסינים יצרו את הוירוס, אלא שהוירוס יצא אל העולם בעקבות רשלנות של הסינים: הסתרת המידע הראשוני, הכחשה לאחר שהשמועות החלו לצוץ וכ'ו.
מסתבר שיש עוד לא מעט מדינות שחושבות שהתגובה של הסינים היא זאת שמנעה פתרון מהיר עם פגיעה קלה יותר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

debby12

New member
מנהל
נדמה לי ש-2 הגרסאות נטענות לסירוגין

האחת - זו שאתה תיארת (וירוס ברח ברשלנות מהמעבדה שם, והשלטונות השתיקו/העלימו (חיסלו?
) רופא ואזרחים סינים מצפוניים שניסו להתריע.

וגם השניה: של וירוס שפותח בזדון במעבדה (ויש לזה עובדות תומכות של כל מיני סטודנטים סינים שנתפסו ובמזוודותיהם מבחנות גנובות עם וירוסים מכל מיני מעבדות באוניברסיטאות בארה"ב) כגון אלה

https://www.justice.gov/usao-ma/pr/...hinese-nationals-charged-three-separate-china

ויש גם סתם גניבות ידע בסגנון המאפיין את סין

https://www.boston.com/news/local-n...rch-smuggling-freed-on-bond-beth-israel-china

https://www.scmp.com/news/china/dip...rcher-accused-trying-smuggle-vials-biological

Boston Guy

New member
החומר שנגנב בפרשה שמוזכרת בקישור הראשון שלך לא קשור לוירוסים

נתפסו סטודנטים סיניים ובמזוודות שלהם היו מבחנות גנובות ממעבדות הכימיה של BIDMC (בית יזראל דיקונס מדיקל סנטר).
המבחנות היו מוחבאות בתוך גרביים במזוודה - לא ממש הצורה שבה מעבירים וירוסים קטלניים...

לפי מה שידוע מהמידע שהתפרסם בנושא, מדובר על כך שנגנבו ניסויים כימיים בחמרים שקשורים לתרופות כנגד סרטן ותרופות כנגד סכרת.
בית יזראל בכלל לא מתעסק במחקר עם וירוסים, ואין לו LEVEL 4 BIOLAB שצריך בשביל להתעסק עם וירוסים כמו קורונה או אבולה. מעבדה כזו יש לבוסטון יוניברסיטי (התחילה לפעול ב 2008 - ותקועה באמצע ה SOUTH END של בוסטון, כך שאם חס וכרפס יברח משם משהו הלך על כל מי שגר במטרו בוסטון).

למיטב ידיעתי, לא התפרסם שום מידע לגבי גניבה של וירוסים מארה"ב.\ על ידי חוקרים סינים. הם גנבו ים של דברים אחרים - אבל לא פורסם אף פעם שהם גנבו וירוסים.

vinney

Well-known member
זה מקדם את האג'נדה שלו כי מבחינת הבייס שלו זה עושה אותו זכאי

"הוא זכאאאאאאאאאאאאאאאאי, הוא זכאאאאאאאאאאאאאאאאאי", זוכרת את השירה בציבור ביום הכניסה של דרעי לכלא? אנשים מעוורים על ידי שנאה לא מונעים בעובדות.
&nbsp
הרי העובדות לא משנות. גם אם הכל נכון והוירוס אכן נוצר במעבדה ואכן ברח משם או שוחרר במזיד - זה לא משנה מאומה את האחריות של טראמפ לגבי כל מה שעשה מאז ההתפרצות החלה (או יותר נכון - לא עשה).

debby12

New member
מנהל
אני לא מומחית לעניינים אלקטורליים... אבל נראה לי

שהרעיון הוא להסיט את תשומת הלב ולמקד/לאחד אותה בנושא שאינו קשור לטראמפ ולחוסר-השגיו/כשלונותיו/המדיניות-שבה-בחר וכו'. ואז אם הבוחרים בקריזה על הסינים/מפלגת-השלטון-הנצחית שלהם, אז נשארת להם פחות אנרגיה להתעצבן/לבוא-בטענות-לטראמפ

עוד נקודה, היא שמצע הבחירות שלו ב2016 כלל הרבה רטוריקה אנטי-סינית. אז הדגשת האחריות של סין לנזקי הקורונה היא אולי דרך שלו לטעון <אפילו רק ברמה הרגשית> משהו כמו: "אתם רואים? אמרתי לכם ב-2016 שמקור כל/רוב הצרות הן מסין, והנה ההוכחה שצדקתי. כדאי לכםלהצביע בשבילי כי העובדות מראות שאני יודע על מה אני מדבר"

נקודה שלישית: האמוציה שהוא אולי בונה עליה היא של "האויב של האויב שלי, הוא חבר שלי". ככה שאם למצביע פוטנציאלי יש בטן-מלאה על סין, אז ירגיש לו רגשית יותר נכון להצביע עבור מועמד בעל מדיניות אנטי-סינית. ויש רק אחד כזה

כל הנ"ל סתם השערות שלי. אנא עארף מה עובר לו בראש?

איי ל

New member
מנהל
זה משחק בדיוק לידיים שלו

הסיסמא של טראמפ ב2016 הייתה אמריקה תחילה ושהוא יחזיר את העבודות לאמריקה.
זה בדיוק הפוש שהוא צריך כדי לגרום למפעלים המקומיים להוות תחליף לייבוא הסיני.
&nbsp
האם זה יצליח? לא יודע. אבל הסיכוי שלו לשכנע את האמריקאים לשקול לרכוש מוצרים מתוצרת אמריקאית במקום סינית מעולם לא היה גבוה יותר.

vinney

Well-known member
אני מצטער לאכזב אותך, אבל זה לא יקרה

אני לא רואה אמריקאים משלמים כפליים רק כדי לקנות תוצרת ארה"ב. זה לא קרה עד עכשיו ואין סיבה שזה יתחיל לקרות עכשיו.
&nbsp
הסיבה היחידה שהאמריקאים קונים תוצרת סין היא כי סינים חוסכים עלויות על איכות, שכר עובדים והוצאות נלוות. תאר לעצמך שבארה"ב יהיה מפעל שצריך לשים רשת בטחון מסביב למעונות כי העובדים שחיים במפעל ועובדים 15 שעות ביממה מתאבדים מהגג...

איי ל

New member
מנהל
אני לא בטוח.

מסכים איתך שאמריקאים אוהבים לקנות ומוצרים מתוצרת סין מאפשרים לאמריקאים לרכוש הרבה יותר מוצרים בפחות כסף.
אבל אם האלטרנטיבה הייתה סכום דומה למוצר אמריקאי וסיני, יש לך ספק מה רוב האמריקאים היו רוכשים?
&nbsp
הזעם העולמי על הסינים הולך וגובר ולכן סנקציות על סין ייתקבלו בהבנה.
אין זמן טוב יותר לטארמפ להחריף את מלחמת הסחר שלו עם סין, וכפועל יוצר מחירי המוצרים הסינים יעלו.
&nbsp
יקרה? לא יקרה? לא יודע.
אבל בהחלט אפשרי ולא הייתי פוסל על הסף.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
ורק אני נזכר בTPP זצ״ל שנועד לבודד את הייצור הסיני?

שום מלחמת סחר של טראמפ עם סין לא הפריעה לו לבטל את ההסכם הזה, רק כי אובמה חתום עליו...

randomwinds

New member
למי צילצל הפעמון (לצ'ארלי)

זה אכן תענוג לחבוט בטראמפ ואפילו מביך עד כמה זה קל. אבל בעינין הפנדמיה, האחריות רובה - על המושלים

פרופסור Thomas Tsai חושב שהוא יודע לאן נעלם הפעמון. כך מספר הבוסטון גלובס במאמר הראשי לפני כמה ימים. הגלובס, ורבים אחרים ב MA, מחפשים את הפעמון. פעמון החרות.

במה מדובר: המומחים הבטיחו שגראף הנדבקים והמתים מהמגפה יתנהג כך: עליה אקפוננציאלית מהירה, ואז שבועים שלושה של יציבות ואז תחל ירידה מתונה ועקבית, תוצאה ישירה של 'הצעדים' שינקתו לבלום אותה. בקיצור, צורה של פעמון.

בגראפים של MA מראים שהמצב זוועתי אך יציב. אין ירידה, אין פעמון, יש קדחת. וזה אחרי יותר מ 6 שבועות של 'צעדים'

מי שרוצה יכול להאשים את טראמפ. לי נראה שהכישלון הקולוסאלי רשום לזכותו של המושל. צ'ארלי.

קשה שלא לאהוב את המושל, הרפובליקאני הכי דמוקראט. ביידן מאדים לעומתו. התקשורת המקומית לא מעיזה לגעת בו. Callie Crossley מהללת אותו בפינה השבועית שלה ברדיו. אבל על הוירוס זה לא עושה רושם

ראשית, אכן מדובר בכישלון אדיר כיוון שיש למה להשוות: למשל לצ'כיה וישראל.

המקרים הראשונים ב MA החלו להופיע כשבוע אחר צ'כיה וישראל, בשבוע הראשון של מרס. הנפטרים הראשונים הופיעו 3 שבועות אחר כך בשלושתן, בשבוע של ה 23 במרס.

במספר המתים למליון MA בצמרת העולמית עם קרוב ל 600, אחרי ניו יורק, ניו ג'רזי ובלגיה. מקדימה את איטליה, ספרד, UK. פי 22 מצ'כיה וישראל. במספר המקרים למליון, פי כ12 מצ'כיה ופי 5 מישראל. מספר הביקות למליון כמו בישראל ופי 2 מצ'כיה.

מה השתבש? די ברור. המושל כפה אסון כלכלי על תושבי המדינה באמתלה של 'ריחוק חברתי'. זה בערך הצעד היחיד האמיתי שהוא עשה. מה הוא לא עשה: לא היתה אכיפה של מניעת התקהלויות, לא היו סגרים על מוקדי התפרצויות, לא היו צוים מחייבים - הכל היה 'advisory', לא היתה חובת מסכות פנים - החיוב ב MA יתחיל רק ביום רביעי השבוע! , לא היה חיוב בבידוד ומעקב אחר ישומו לכל מי שמגיע באויר ים ויבשה, לא היו חקירות אפידמיולוגיות לאיתור נדבקים פוטנציאליים, הגנה על אוכלוסיות פגיעות בבתי אבות

סינגפור ודרום קוראה הביסו את הוירוס (סינגפור חווה גל שני מהעובדים הזרים). הם לא סגרו בתי עסק ומסעדות. הם חיבו מסכות פנים ואכפו את זה, ביצעו חקירה אפידמיולוגית ואיתרו נדבקים לפני שאלה גילו תסמינים, אכפו בידוד לכל מי שהגיע מחו"ל. אכפו 'ריחוק חברתי. בקוריאה ישמו סגרים במקומות מועדים. כל מה שצ'ארלי לא עשה.

מה היה הטעם בלהרוס פרנסה למליונים ב MA ולקבל תוצאות כאלה עלובות? ההשערה שלי היא שלא היתה מלכתחילה כוונה למנוע התפשטות. המטרה היתה 'חיסון עדר'

אם כבר מחפשים אשמים ברמה הפדראלית, הכתובת היא ה CDC. אחרי שני עשורים של התפרתויות מגפות בעולם, היה ברור שמגפה כלל עולמית תגיע לארה"ב. טראמפ אשם בזה לא יותר מאובמה ובוש.

מעניין, נכון להיום, סה"כ מתים למליון, סין 3

הודו מדינה מטונפת עם אוכלוסיה של 1.4 מיליארד, מת 1
ארה"ב מעצמה עולמית 207 מתים

randomwinds

New member
אמינות הדיווחים מסין משתווה לזו מצ. קוראה. בהודו הבלאגן חוגג

debby12

New member
מנהל
אכן, אבל בינג ז'או (
בוסקילה) מקבל משכורת מממשלת סין

Boston Guy

New member
It ain't over till it's over

זה ביטוי שאושיית הבייסבול Yogi Berra הכניס לפנתאון של ה"אמריקאנה", ואני
חושב שאין נושא שלגביו הוא יותר אקטואלי מאשר "פסטיבל הקורונה".

אם נמשיך באנאלוגיות לבייסבול - העולם נמצא כרגע בערך ב INNING השני
במשחק הזה. יש עוד המון INNINGS לפנינו, ואנחנו אפילו לא קרובים ל 7th inning strech - שלא לדבר על סוף המשחק.

אני מעריך שיהיו עוד המון עליות ומורדות ברכבת ההרים הזו שבה אחנו נמצאים.
מה שקורה כרגע בעולם (עם הגישות השונות של מדינות שונות לעניין) זה אחד
הניסויים הכי גדולים בהיסטורייה בהתמודדות עם מגיפה - ולדעתי רק בעוד
כשנתיים או שלוש אפשר יהיה להגיע למסקנות, על בסיס התוצאות של הניסויים
הללו, מה נכון ומה לא נכון לעשות.

אבל כרגע אנחנו נמצאים עדיין בטרימסטר הראשון של התהליך הזה - קומפלט עם
הבחילות, העייפות, הצרבת והתנודות הקיצוניות במצב הרוח.

כמו שאנחנו רואים כרגע - סינגפור, שהצהירה על ניצחון במאבק הזה, עוסקת כרגע
ב"לאכול את המילים" הפזיזות האלו.
המחלה הזו הצליחה להוריד את הכיסוי הצבעוני והדקורטיבי שסינגפור לובשת על
עצמה, ולחשוף את העובדה שבדיוק כמו כל כלכלה מערבית אחרת - הכלכלה
בסינגפור בנוייה על "מעמד עבדים" שחיים בתת תנאים.

בסינגפור אלו 323,000 עובדים זרים שחיים בגירסא המקומית של "משכנות
עבדים" - דורמיטוריומים עצומים שבהם הפועלים חיים בצפיפות עצומה.
שם המחלה משתוללת כרגע, ודי סביר שכל מי שחי בדורמיטוריומים הללו ידבק בה.
מכיוון שבסינגפור חיים פחות מ 6 מליון אנשים - זה אומר שה"בדיחה" לגבי זה
שיש להם רק כמה מאות מקרי מחלה היא פשוט זה. בדיחה.
תוך חודש הם יגיעו למאות אלפי מקרי הדבקה - בתסריט האופטימי.
ומכיוון שיש לי טיפה נסיון בעבודה מול הסינגפורים - הם כבר ימצאו דרך להסתיר
את כמות החללים "כי הם לא אזרחי סינגפור".

המקבילה לכך באירופה ובארצות הברית אלו מהגרים (חוקיים ולא חוקיים) שחיים
ב"קסבות" שנמצאות מרחק יריקה מהגושים המטרופוליטניים הנוצצים והאלגנטיים.

המצב כרגע במסצ'יוסטס אכן זוועתי. הדיווח מאתמול - שלישי למאי - מעמיד את
מספר החללים של המחלה הזו על 4,004.
למרות שכמעט אין נתונים על העניין, מהמעט שכן פורסם נראה שגם כאן (וגם בניו יורק
ומקומות אחרים בארה"ב שהם "HOTSPOTS") - גם כאן אותו "מעמד עבדים"
נפגע בצורה דיספרופורציונאלית מהמחלה הזו.
ומכיוון שהם אלו שמשרתים את אוכלוסיית הקשישים במוסדות הגריאטריים ובתי
האבות - המחלה הגיעה, התפשטה והיכתה בשוכני אותם מוסדות.
יותר מחצי מהחללים במסצ'יוסטס הם קשישים ששהו בבתי אבות ומוסדות גריאטריים.

אין "פעמון" במסצ'יוסטס מכיוון שהכלי הזה של "ריחוק חברתי" לא יכול לעבוד על
האנשים שעדיין מכריחים לצאת מהבית וללכת לעבודה.
דוגמה: מתוך כ 400 בני אדם שעובדים שם, כ 61 עובדים בסניף וולמארט על כביש
146 בווסטר נדבקו לפני שהחליטו לסגור את הסניף הזה ביום חמישי בשבוע
שעבר.
וולמארט מוגדר כ"שרות חיוני" - ונשאר פתוח כי שם אנשים קונים מזון וצרכי קיום.

דוגמא שנייה: כל יום שומעים על יותר עובדים בחנויות של סופרמרקטים - ממארקט בסקט
ועד WHOLE FOODS - שנדבקו (וחלקים גם נפטרו).
פעם אחרונה שהייתי במרקט באסקט - העובדים הסתובבו עם מסכות שנראו כאילו
הם הביאו מהביית. לא נראה כאילו המעביד שלהם סיפק להם ציוד מגן מקצועי,
ומן הסתם גם אם היה רוצה לספק להם כזה - אין לו איך להשיג אותו.

כל הצעדים שאתה טוען שהיה צריך לעשות - אכיפה של מניעת התקהלויות, סגרים
על מוקדי התפרצויות, צוים מחייבים - לא יכולים להיות אפקטיביים כשהאנשים
שמתפעלים את מה שנשאר מתשתית השירותים ושאותם מחייבים להגיע לעבודה
הם אלו שנדבקים ומפיצים את המחלה...

לגבי שאלתך - "מה היה הטעם בלהרוס פרנסה למליונים ב MA ולקבל תוצאות
כאלה עלובות?" - התשובה ברורה ונאמרה כבר אלפי פעמים.
הטעם היה למנוע התעצמות של ההתפרצות למצב שבו יש מצב קבוע של יותר
אנשים במצב קריטי ומצוקה נשימתית אנושה מאשר יש מיטות בית חולים וציוד
הנשמה לטפל בהם בכל נקודת זמן נתונה.
כלומר - מצב שבו אנשים עוברים ישירות מחדר מיון למשאית הקירור במגרש החנייה.
הם כולנו (או רובינו) בסוף נחלה בוירוס הזה? כנראה. חסינות עדר בסופו של דבר תיווצר.
הסגר הוטל בכדי שלא כולנו נחלה ביחד בחדשים מרץ, אפריל ומאי של 2020.
זה נותן עוד 3 חדשים של זמן למערכת (בתי החולים, המדינות - אפילו הממשל
הפדראלי הכושל שלנו) TO GET THEIR ACT TOGETHER ולהתארגן על ציוד,
חמרים, נהלים וכיוצ"ב.

הכלכלנים טוענים שמבחינת החישובים שלהם, הערך של יחידה אחת של
"חיי אדם" בארה"ב הוא 10 מליון דולר.
כלומר, לפי התחשיב שלהם - ה"שווי הכלכלי" של 100,000 אנשים שנפטרים הוא טריליון דולר.
אם הצעדים שנקטו יצליחו לגרום לכך שבמקום 200,000 איש ימותו רק 100,000
איש - זה הישג ש"שווה" טריליון דולר.
אם יצליחו "לחסוך" מליון נפטרים - אז זה "שווה" עשרה טריליון דולר.

ולגבי הסיפא שלך - ניתן גם להגיש שמי שקצץ את תקציב ה CDC ב 17% ערב
המגיפה, ועוד קודם לכן גרם לכך שהצוות ששלטון אובאמה הקים בשנת 2015 -
The Global Health Security and Biodefense unit - התפרק וחדל מלהתקיים
בחודש מאי 2018 - בהחלט נושא בחלק ניכר מהאשמה ברמה הפדראלית.

שים לב למילה חשובה מאוד בשם של הצוות הזה: BIODEFENSE.
שים לב לכך שהצוות הזה היה חלק מה"מועצה לביטחון לאומי".

אם מסתכל על זה מהאספקט של "שמות ומשמעותם" - ה CDC הוא
ה Centers for Disease Control and Prevention, והמטרה המוצהרת שלו
היא tracking and investigating public health trends.
התפקיד של ה CDC הוא לעקוב אחרי בריאות הציבור, לבחון מקרים של בעיות
בבריאות הציבור ולנסות למצוא פיתרונות שימנעו אותן.
מגיפות בעולם התפתחו מאות שנים אחורה, לא "שני עשורים אחורה".
ורוב המדענים - גם אלו שב CDC וגם רבים מחוץ ל CDC - הזהירו כבר לפני שנים
רבות מהתסריט שבדיוק קורה מול העיניים שלנו.
ובעקבות ההתפרצויות שקרו בעשור האחרון (סארס ואבולה) אז לזמן קצר מאוד -
בקושי 3 שנים - ה"אטימות" של מערכת השלטון הפדראלית בארה"ב התערערה
קצת, ונעשה נסיון רפה לעשות משהו בכיוון.
עד ששילטון טראמפ שם לזה סוף.

Boston Guy

New member
The proof is in the pudding

נחכה בסבלנות (או בלי סבלנות - לא ממש משנה) ונעשה את הסיכומים, הגרפים והסטטיסטיקות - 3 שנים אחורה - בחודש מאי 2022.

אז נוכל להבין עד כמה זו באמת הייתה "אפוקליפסה", ואם העוצמה שלה הייתה באמת חמורה במיוחד רק בארה"ב או שמדינות אחרות - כולל כאלו שמופיעות בגרף שמוצג בהודעה - הושפעו גם הן בצורה דומה מהמחלה אבל "דיווחו דיווחים לא אמיתיים".

למעלה