חזרה לפעילות אחרי פציעה

חזרה לפעילות אחרי פציעה

צהריים טובים ושבת שלום,

קוראים לי עדי. עד לפני שנה וחצי רצתי, שחיתי (בעבר השתתפתי גם בטריאתלון נשים) והתאמנתי בחדר כושר. בפברואר שעבר שברתי את הברך בתאונת אופנוע ומאז הספקתי גם לעלות הרבה במשקל, גם למכור את אופני הכביש (ואת האופנוע, אבל זה לא קשור) וגם לעבור עוד ניתוח בברך.
ביום רביעי האחרון, בשעות הערב, אחרי עוד אזעקה, פתאום גמלה בי ההחלטה לצאת שוב לריצה. יצאתי לרחוב, עם נעלי הריצה הישנות, MP3 (אבל בשקט) ולא מעט חששות, עשיתי אימון של כ-40 דקות ששילב הליכה וריצה (קלה מאד) וגיליתי לשמחתי שהברך דווקא משתפת פעולה. אתמול יצאתי שוב לאימון דומה שעבר חלק והרגיש טוב.
בניתי בזהירות תכנית אימונים ואני יוצאת לדרך עם מטרה של השתתפות במירוץ קצר (5-8 ק"מ) בסביבות נובמבר (האם יש לכן רעיון למירוץ כזה ?)
בנוסף אני רוצה לחזור לרכב על אופניים. כשניסיתי לפני כשנה, מספר חודשים אחרי התאונה, טווח התנועה בברך לא אפשר רכיבה, היום כבר כן, אבל כאמור - מכרתי את האופניים, וגם יש לי תחושה שמוקדם ולא מתאים כרגע לקנות שוב אופני כביש. האם יש לכן רעיונות / הצעות לגבי אילו אופניים לקנות בשלב זה ? (במטרה לרכב בפארק וכד', לא סינגלים ולא רכיבות כביש ארוכות)

בעבר קראתי בפורום כאן באדיקות (אם כי מעולם לא השתתפתי באופן פעיל) ושמחתי למצוא אותו חי ומתפקד.
תודה,
עדי

מור שלז

New member
ברוכה השבה

וואו, חתיכת תאונה שעברת. שבר בברך נשמע כואב מאוד

יופי לשמוע שהברך משתפת פעולה! זו כבר התחלה מצויינת.

תכנית האימונים שלך נשמעת מעולה - התחלה הדרגתית, שילוב הליכה וריצה וכן הקפדה על יום התאוששות בין ריצה לריצה (יום כן-יום לא היתה השיטה המועדפת עלי לאורך תקופה ארוכה מאוד).

אם את מחפשת המלצה אישית לגבי מרוץ 5 ק"מ חביב ומאורגן לעילא ולעילא באיזור נובמבר הוא מרוץ אייל ברמת השרון. רצים את חלקו בשדות, מה שהופך את המסלול ללא קל במיוחד, אבל בהחלט שווה. שנה שעברה לקחתי לשם רצים שאימנתי מהקבוצה, לרובם זה היה מרוץ ראשון, והם נהנו מאוד וחזרו עם חוויה חיובית וטעם של עוד.

יש כמובן לוחות מרוצים בשוונג, 4SPORT ועוד אתרים ושם תוכלי למצוא ריכוז מלא של שלל מרוצים - לשמחתנו הרבה לא חסרים.

ואחרון חביב לגבי אופניים - נשמע לי שאופני שטח פשוטים, זנב קשיח, יעשו את העבודה מצויין ויאפשרו לך לרכוב בפארק וגם בדרך אליו, כולל שבילי עפר. אופניים כאלו לא עולים הרבה (אפשר גם יד שנייה) ונותנים בדרך כלל תמורה מצויינת למחיר.

אני השתמשתי באופני השטח שלי גם לרכיבות לעבודה וגיליתי שזה מאוד נוח..

ושוב ברוכה השבה - שמחה מאוד לראות אותך כאן איתנו

ברוכה השבה

אני יכולה להמליץ על האופניים שלי - אופני עיר היברידיים של קנונדייל - דגם קוויק. הם משהו בין אופני שטח לבין אופני כביש במחינת משקל, יציבות ומהירות. אפשר גם לקנות אופני שטח והלחליף לגלגלים צרים יותר.

למעלה