חזרה לפעילות גופנית לאחר שבר בקרסול

ביני4

New member

שלום רב, כשבוע לפני שילדתי את בני הראשון ולפני כארבע חודשים שברתי את הקרסול הזמאלי (אם זכור לי המונח את המלאולוס בצד ומאחור, כך נאמר לי...). גבס שישה שבועות ולאחר מכן פיזיו במשך כחודשיים, כפעמיים בשבוע, שהפסקתי על דעת עצמי. יחד עם זאת אני מקפידה על הליכה מרובה ועושה תרגילים שניתנו לי בפיזיו בבית. הרגל במצב הרבה יותר טוב אך עדיין יש הגבלה בתנועות מסוימות. בעקר תנועות של מתיחה או כאשר אני הולכת זמן ממושך (כמה שעות). לפני כן הייתי מאוד פעילה מבחינה גופנית (ספינינג, ריצה, קיקבוקסינג, חדר כושר) אך בחודשים הללו הכושר הגופני התדרדר משמעותית, בין היתר, גם בגלל ההריון, רציתי לדעת האם אוכל בשלב זה של ההחלמה מהשבר לחזור לרכב על אופניים (ספינינג) או פעילות אחרת (יותר אינטנסיבית מהליכה) בכדי להחזיר ולשקם את הכושר הגופני ובמקביל לאמן ולחזק את הקרסול. תודה מראש

זכיר

New member
חזרה לספורט

כשאת כותבת קיקבוקסינג את מתכוונת לפעילות אירובית או לקרב מגע מלא? בכל מקרה, האידיאל לחזרה מלאה לספורט הוא טווחים מלאים, כוח תקין ואין יותר כאב. מהפעילות שתיארת, נראה שקיקבוקסינג (בטח אם קרב מגע וגם אם פעילות אירובית) הוא סוג הפעילות הקיצוני ביותר לקרסול, אחריו ריצה, הכי פחות מאיים לצורך העניין הוא הספינינג. מהתיאור חד"כ אני מתעלם מכיוון שזה אמורפי לגמרי. כמו תמיד, לחזור לפעילות בהדרגה. אם מתפתחת נפיחות לאחר הפעילות או כאב שלא חולף ומחמיר ממחזור פעילות אחד לשני, אז להפסיק ולהתייעץ עם בעל ידע רלוונטי. לא בהתכתבות.

שלום, מבחינת משך הזמן מאז השבר, עבר מספיק זמן שמאפשר איחוי של העצם. לגבי התחלת ריצה הייתי מתייעצת עם אורטופד על סמך צלום ביקורת. לגבי הספינינג להערכתי את יכולה לחזור לאימון זה אך בהדרגה כמובן היות ונדרשים טווחי תנועה טובים של הקרסול לרבות בזמן עמידה באופניים. חשוב שתרגלי תרגילים סטטיים ודינמיים לשיפור יציבות הקרסול ברמה הולכת ועולה. לאחר שבר של הקרסול יכולה להישאר הגבלה בסופי הטווחים, שעלולה להגביל בפעילויות עצימות יותר שדורשות גם נשיאת משקל וגם טווחים מלאים. בברכה גלית.

למעלה