חזרה לרסק והתמהמות בנושא הרפורמה של סימון מוצרים
רסק:
ע"פ חוק, במוצר הקרוי "רסק" אסור להוסיף סוכר. אז משנים את השם ומוסיפים גם מוסיפים (ראה תמונות). הדבר הכי קרוב לרסק, שלא כמו רטבים בטעמים (שום, לפיצה, לשקשוקה, בזיליקום וכו'), המרכיב השני בכמות (ע"פ חובת הסימון ברשימת הרכיבים), זה סוכר לבן. גם במוצר השני (בתוספת בזיליקום) הסוכר הלבן מככב.
להזכירנו שברסק היה כתוב במפורש ללא סוכר.
אז מה הבעיה?
שאין יותר מוצרים ללא סוכר במדף שימורי העגבניות, מלבד תוצרת חוץ.
אפרופו, ראו כתבת ערוץ 2 אמש, על החמאה. אותו סיפור: יש תוצרת חוץ, רק יקר.
בעניין סימון מוצרים והתעקבות הנושא, הרי שבמוצרים רבים, במיוחד בנושא רטבים אך לא רק, סוכר ומחל מככבים. זה זול (פחות מ-1 ש"ח לק"ג). וזה תוספת יפה למשקל ולשורת הרווח. מצד שני, זה שורת אזהרה בנושא הבריאות של הצרכן.
צא ולמד שהיצרנים והחברות ששולטות בשוק, עושות שימוש ציני בצרכן וחולבות אותו. אני מחרים אותם.
רסק:
ע"פ חוק, במוצר הקרוי "רסק" אסור להוסיף סוכר. אז משנים את השם ומוסיפים גם מוסיפים (ראה תמונות). הדבר הכי קרוב לרסק, שלא כמו רטבים בטעמים (שום, לפיצה, לשקשוקה, בזיליקום וכו'), המרכיב השני בכמות (ע"פ חובת הסימון ברשימת הרכיבים), זה סוכר לבן. גם במוצר השני (בתוספת בזיליקום) הסוכר הלבן מככב.
להזכירנו שברסק היה כתוב במפורש ללא סוכר.
אז מה הבעיה?
שאין יותר מוצרים ללא סוכר במדף שימורי העגבניות, מלבד תוצרת חוץ.
אפרופו, ראו כתבת ערוץ 2 אמש, על החמאה. אותו סיפור: יש תוצרת חוץ, רק יקר.
בעניין סימון מוצרים והתעקבות הנושא, הרי שבמוצרים רבים, במיוחד בנושא רטבים אך לא רק, סוכר ומחל מככבים. זה זול (פחות מ-1 ש"ח לק"ג). וזה תוספת יפה למשקל ולשורת הרווח. מצד שני, זה שורת אזהרה בנושא הבריאות של הצרכן.
צא ולמד שהיצרנים והחברות ששולטות בשוק, עושות שימוש ציני בצרכן וחולבות אותו. אני מחרים אותם.


