חזרה על נושא ה-WLan

• פותח הנושא shed
  • פורסם בתאריך

shed

New member
חזרה על נושא ה-WLan

מצטער שלא הגבתי להודעה הקודמת (שנדחקה כבר לעמוד קודם), פשוט לא הייתי כאן כל כך בימים האחרונים. מכיוון שלא קיבלתי אינפורמציה, ועל מנת לחדד, (בשביל MacRot - אמיר) הנה זה בגירסא משופרת: 1. כמה תחנות מסוגלות לעבוד במצב של "אד-הוק", כלומר ללא AP? 2. במצב כזה - איך נעשית ההגדרה של ה-GateWay ל- WAN? 3. האם ניתן לעבוד ברשת אחת (BSS אחד) עם יותר מ-AP אחד? ואם כן, אז מי ה-Gateway??? 4. עם איזה AP השתמשתם? (לינקסיס? פרוקסים?) ומה היו הטווחים והביצועים אם/ בלי WEP??? לא, אני לא מתבלבל בין wan ל-lan. הנחת העבודה שלי היא שכל lan מחובר גם ל-wan , וזה לא משנה אם מדובר בכבלים, adsl וכו´. בד"כ קוראים לפונקציה הזו gateway... השאלות שלי מתמקדות באמת בקינפוג ה-gateway ברשת הפנימית. לאנטידוט: התרשמתי מאוד מהמוצרים של קומפאק, יש לי שאלה קלה בקשר לרכיבי ה-802.11 1. האם הכרטיסים המיועדים לתחנות (קרי לפטופים, מחשבים נייחים) מבוססים על צ´יפסט פריזם 2? או 2.5? 2. האם רכיבי ה- ap מבוססים על פריזם 2 בלבד, או שמא יש גם כאלה על 2.5??? ושוב, תודה מראש !!!

antidot

New member
--->

עכשיו סיקרנת אותי... אני אבדוק את כל הסיפור (מילא כנראה אני אצטרך בקרוב להכין תשתית לWIRELESS... עידכונים בהמשך... Antid0t

maCr0T

New member
שד, אנטידוט - התשובות - !

אוקיי, לא הגבת, לא נורא. 1. למיטב ידיעתי 2 תחנות, אחרת חייבים תחנת ACCESS שמשמשת כהאב לרשת, או כתחנת קליטה. נראה לי שלא הבנתי את השאלה 2. ההגדרות נעשות דרך המחשב שמחובר לWAN, או בראוטר, כאמור תחנת הגשה היא מאין האב. 3. בוודאי שניתן, בעזרת האב פשוט, או סוויצ´, או ראוטר. 4. what the fuck? מה השאלה? לא הבנתי? בקשר למוצרי קומפאק, לדעתי הם יקרים מדי, תבדוק חברות אחרות, הנה הכתובות: www.dlink.com www.cisco.com www.3com.com www.linksys.com www.netgear.com www.netopia.com הכי טוב בשבילך זה DLINK ולינקסיס, פשוט האחרים מתקדמים יותר ובנוים אחרת. בקשר לרכיבי ה802.11 התכוונת לA או B? יש הבדל, A משדר ב2.4 גיגה, טווח יותר גדול אך אות חלש יותר, דבר שמשפיע בבתים. בB יש תדר 5 גיגה, אמנם טווח קטן יותר (לא משמעותית) אבל האות חזק יותר, מה שעוזר בחיבור INDOOR. maCr0T מתי אנשים ילמדו? stupidty is the worst of all

antidot

New member
-->

לא הגבתי בשביל לא להטעות. ברגע שיהיו לי נתונים מדוייקים, אעדכן אותכם עם כל התשובות. Antid0t

shed

New member
תגובה , ואפילו תיקון קל

אז ככה: 1. - כמה תחנות מסוגלות לעבוד ב"אד הוק" : לפי הסטנדרט אפשר יותר מ-2, למעשה אין הגבלה. רציתי לדעת אם יש מישהו שמימש עם יותר (אני אישית עבדתי כבר עם 3 תחנות). 2. במצב כזה אפשר להגדיר את הגישה ל-wan על ידי תוכנת gateway שתרוץ על אחת המכונות, זה טרוויאלי. רציתי לדעת האם ישנה דרך אחרת, אולי יותר מתוחכמת, יותר קרובה לרמה הפיזית והמאקית של העסק, (כמו למשל הגדרת ה-gw בתחנות האחרות ברמה יותר נמוכה מרמת התוכנה). 3. לפי הסטנדרט לא ניתן לעבוד באותו bss עם יותר מ-ap אחד (הרי ה-ap מבצע פעולות ניהול של הרשת כמו "פיזור שעון", החלטה מי מדבר וכו´). מה שכן אפשר לעשות זה להגדיר 2 ap שונים על שני bss שונים. 4. הכוונה היתה רק לשאול עם איזה מוצרים השתמש מי שהשתמש. בכל מקרה, אני נמצא בתהליך למידה חזק מאוד של הנושא (כולל כתיבת דרייבר) ועוד. לחלק מהשאלות היו לי תשובות עוד קודם, פשוט רציתי לשאול אנשים שאולי התעסקו עם זה קצת יותר. והנה תיקון קל בקשר לסטנדרט: ה-a משדר ב-5.8 ג´יגה, ומגיע לקצבים של 54 מגה ביט, ומתאים גם לטווחים גדולים יותר. ה-b משדר על 2.4 ג´יגה ומגיע על ל-11 מגה ביט. לפחות חלק מהמוצרים שהמלצת לי עליהם כבר יש לי, אבל בכל אופן תודה :)))

antidot

New member
ממצאים

אני לא אתחיל לתרגם... רוב התשובות מצויות כאן. אם הלינק יחתך: http://compnetworking.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http%3A%2F%2Fwww.vicomsoft.com%2Fknowledge%2Freference%2Fwireless1.html%231 בלינק הבא תמצא לא מעט מידע שימושי בנושא: סטנדרטים, דרכים אופטימליים למימוש וכו´. את רוב הנתונים נטכניים על המוצרים של קומפאק ניתן למצוא ב: http://www.compaq.com/products/quickspecs/North_America/10507.html לגבי הצ´יפסט: ממה שמצאתי, קומפאק עובדת עם Intersil (יצרנית הצ´יפסט) כבר כמה שנים ועוד ב2000 הייתה כוונה לממש את 2.5 בתוך מוצריה. לדעתי אפילו iPAQ עובד עם 2.5 אבל אני אנס לברר את עניין לעומק. Antid0t

למעלה