חזרות בכל סט

אודי2121

New member
חזרות בכל סט

לפני כשנה התחלתי להתאמן מתוך כוונה לשפר את הסיבולת השרירית ולא את המסה כפי שעשיתי קודם לכן.
בעקבות פציעה אני מקפיד על משקלים נמוכים והרבה חזרות. עד היום עשיתי 5 סטים של 20 חזרות כל אחד, בכל תרגיל. לאחרונה זה לא מספיק לי וכדי לחוש את הצריבה בשרירים אני צריך לעשות 30 חזרות, 5 סטים.
אני מעדיף לא להעלות משקל, האם בטוח להתאמן בצורה כזו ? האם ישיג את המטרה ?

תודה,
אודי

מצטרף לשאלה -סיבולת שרירית פרקטית ?

האם יש יתרונות באימון סיבולת שרירית?
אני למשל עובד בנהיגה ויושב כמעט 8-9 שעות ביום,
והגב התחתון שלי כל הזמן כואב ואני נאלץ לעשות הרמת אגן (קיעור הגב התחתון)
כנל לגבי עמידה אני פשוט לא מצליח לעמוד יותר מחצי ברצף בלי רצון מטורף לשבת,
כנל לגבי קניות בסופר אני מאוד חזק והמשקלים שאני מרים מאוד קלים בהתחלה,אבל אחרי כמה דקות שאני מחזיק את המשקל אני מרגיש ממש מועקה ואני חייב להוריד את השקיות ממני ולנוח.

וכן אני מרים דדליפט/סקוואט כבדים של 5 חזרות...
חשבתי לעצמי שאם אני יעשה 20- חזרות כל העניין הסיבולתית הפרקטית (שלעיתים חשובה יותר מכוח) תיפתר, במילים אחרות אני אצליח לשבת הרבה יותר זמן,לעמוד יותר זמן או להרים שקיות של הסופר ב20 חזרות הרבה יותר מ5 חזרות, מה אתם אומרים?

The Pinky P

New member
קרא קצת על סיבים אדומים ולבנים בשריר.

סיבולת שריר לזמן ארוך היא העבודה האמיתית.

גם לחיי היום יום וגם לפעילות ספורטיבית.

בגלל זה לא תראה ספורטאי שנראה כמו מקרר,
אנשים שנראים כמו מקרר הם בדרך כלל דוגמני
מראה

המשקלים שאתה מרים הם בכלל לא פקטור לבעיות שלך, הם פקטור בשביל האגו ובשביל הראי שבמלתחות בחדר כושר שלך.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה לא מדוייק. עבודת כוח מאוד מחזקת

גם את התחום הסיבולתי.
כמה שמרימים כבד יותר ככה התחום הסיבולתי עולה גם הוא במשקל.
החלוקה המוחלטת של סיבים לבנים ואדומים היא רק תאורטית.
במציאות יש הרבה סיבי שריר הם גם וגם.

אני אתן דוגמה:
נגיד מישהו שהתחיל להתאמן ולא יכול לעשות 10 שכיבות סמיכה.
בשבילו 7-5 ופחות זה עבודת כוח.
אבל אחרי תקופה שהוא מצליח כבר לעשות כל סט 10 חזרות ויותר זה הופך כבר לעבודת סיבולת.

חיבים קודם לחזק את הכוח של השריר בשביל לתת לו טווח עבודה מסויים לעבודת הסיבולת.
מי שלא מחזק את הכוח אז אין לו סיבולת. בגלל שהוא לא יכול להכנס לתחום הזה , אלא אם כן המשקלים הם מאוד נמוכים.

אבל כמובן שבשלבים הבנוניים והמתקדמים שיש כבר בסיס טוב של כוח, צריך אולי גם לעבוד ספציפית על סיבולת.
אבל לאחד שרק מתחיל, עבודת סיבולת זה בזבוז זמן שלא תקדם אותו.

The Pinky P

New member
שמע, אתה פשוט טועה ומטעה.

אין לי כוח להתווכח איתך כי כל מה שיש לך בראש זה להרים 3 פעמים איזה מוט ברזל וללכת הביתה.

אני רק אספר לך שכשספורטאי מתאמן הוא מוציא את כל הכוח שלו אבל לא ברבע שעה של חצי סט אלא בכמה שעות טובות של אימון שכולל גמישות, כוח, קוארדינציה וסיבולת לב ריאה ושרירים.

למה? כי זה מה שהגוף שלך צריך לעמוד בו בעת הצור

המשקלים בכלל לא מתקרבים לקצה היכולת, זה לא חשוב בכלל כי הגוף צריך לעבוד שעות על גבי שעות.

אתה מקובע במחשבה כי אתה לא יודע לעשות את ההבדל בין דוגמנות גוף לספורט.

MidNight Flame

New member
ממש שיחת פינקי והמוח

אה, משקולנים הם דוגמני גוף, פאוורליפטרים הם דוגמני גוף, שחקני פוטבול הם דוגמני גוף?
באמת שליוהרה שלך אין גבולות, הביטחון שבו אתה מדבר על דברים שיש לך אפס הבנה בהם מרשים כל פעם מחדש.
לא שלקולגה שלך לשיחה אין יציאות דומות אבל עקביות כמו שלך עוד לא ראיתי - המון שטויות ובלי להתעייף = סיבולת?

The Pinky P

New member
אפשר לחשוב איזה גאון גדול אתה...

פאוורליפטר נו...
טוב מה אני משקיע מאמץ בלהתווכח איתך.

מי שרוצה שירים 400 קילו ושיהיה לו בכיף.

MidNight Flame

New member
כל כך משכיל

חבל שאני לא פאוורליפטר, אולי היה בורח לך משהו נכון בתוך כל השטויות שאתה פולט פה.
לך תרוץ איזה מרתון ותחשוב שאתה אתלט-על.

Unknown89

New member
אתה פשוט טר1ל גאון

אהלן, אני אבשר לך חגיגית שהשקעתי מזמני כ-10 דק יקרות מאוד להרשם לפורום על מנת להגיב להודעה הכל כל כך מטופשת שכתבת זה עתה.

מה הקשר בין פיל מלונה מעיל ומיטריה?

אין קשר, בדיוק לאימרה הטיפשית שלך של בילדרים, אגו, ומראות במלתחות של החד״כ.

לנוכח המצב העגום עקב משקלך הצנום של כ-65 קילוגרם, שהרוב המוחלט הוא עצמות וכלי דם, אני אוסר עליך להגיב לכל דבר שקשור לספורט, מהסיבה הפשוטה שהידע שלך שואף לאפס. ואתה מפדח את עצמך.

אני ממליץ לך לצאת לריצה לילית (אתה וודאי עושה את זה המון) ולחשוב לעומק על כל השטויות שרשמת ואי פעם רשמת בנוגע לדברים שאין לך טיפת מושג עליהם.

תודה רבה,

צוות החכמים.

רוב הזמן נח

Well-known member
הקטע זה שלא בריא לשבת המון זמן

וגם לא לשכב המון זמן באותה תנוחה.
אז צריך כל 20- 25 דקות לשנות תנוחה או לעשות הפסקה מהישיבה וללכת כמה דקות.

בקשר לעמידה אותו דבר. הגוף לא בנוי לעמוד במקום בלי לזוז.
לעמוד במקום בלי לזוז זה שונה מאוד מללכת. נוצר לחץ על הרגלים שלא נוצר מהליכה או ריצה. אז גם בזה צריך לעשות הפסקה ולשבת או להתחיל ללכת.

בקשר לסופר, אתה בטוח שהמשקלים שהיום קשים לך הם אותם משקלים בדיוק שהיו לך קשים בעבר? יכול להיות שהעלת משקלים.

בקשר לעבודה האימון עצמה, אתה צריך למצא תרגיל שמדמה סחיבת שקיות ולעשות אותו עם משקלים כבדים יותר למרחק קצר יותר.

זה יחזק לך את התחום הזה שאתה מרגיש שחלש לך.

רוב הזמן נח כנס

לגבי שיטת האימון רק בשביל לדעת אם הבנתי מה שאתה אומר...
אתה טוען שעבודה כבדה של 5 חזרות בתרגיל פשיטת גב/דדליפט תגרום לכך שאוכל לשבת על כיסא מחשב/רכב לזמן ממושך יותר בלי כאבים מאשר עבודה של 20 חזרות? כנ"ל לגבי סחיבה של שקיות סופר ?
נגיד והRM1 שלי ושלך בדדליפט הוא 100 קילו, אני מתאמן באימון סיבולתי של 15-20 חזרות. אתה מתאמן באימון כוח של 5-3 חזרות. מי יצלח להחזיק את השקית סופר של ה20 קילו יותר זמן אני או אתה?

The Pinky P

New member
יש לך בעייה רפואית בגב, לך לרופא.

להרים עוד יותר משקל זה כמו להגיד למכור לאלכוהול עם בעיות בכבד לשתות יותר בשביל לחשל אותו שיוכל להתמודד.

בשביל לשבת על כסא לא צריך להיות בודיבילדר, צריך ךלהיות בריא וכנראה שאתה לא...

לך לרופא ותשאל אותו בדרך אגב מה עושה הפעילות שלך בחדר כושר לגב...

אין בעיות גב

שאלתי שאלה פשוטה.
מה יגרום לי להחזיק יותר מעמד בישיבה/עמידה/סחיבה. עבודה סיבולתית או עבודת כוח? הכאבים שלי נגרמים בגלל ישיבה/עמידה/סחיבה ממושכת ולא בגלל שיש בעיה רפואית כלשהי.

MidNight Flame

New member
השאלה שלך לא תשובה אבל התשובה תהיה פשוטה

גב כדי לתפקד (בהנחה שאין אנומליה כזאת או אחרת) צריך להיות חזק וגמיש, אם אחד התנאים לא מתקיים - הוא יכאב.
כוח יוביל אותו מהר יותר למצב תקין (אם אכן חולשה היא הבעיה), עבודת סבולת עלולה לגרום לבעיות אחרות בגלל טונוס גבוה שהיא עשויה ליצור.
אגב, המתאמנים הכי פצועים שלי הם מרתוניסטים (פציעות ITB, כאבי גב, רצועות בברכיים וכו') זה אומנם לא מחקרי אבל אפשר ללמוד מזה משהו.

כנס מייק

אז אתה אומר שאם קשה לי לשבת בכיתה עקב חולשת שרירי הגב התחתון יותר מ40-50 דקות מבלי לעמוד או לעגל את הגב באמצע השיעור, אימון דדליפט של 5 חזרות יהיה יותר אפקטיבי מאימון של 15-20 חזרות?

רוב הזמן נח

Well-known member
העבודה לא קשורה לישיבה

הסברתי שישיבה ממושכת בלי להחליף תנוחה או הפסקות, היא לא בריאה. שאתה יושב, כל כמה דקות נגיד בין 15 ל- 25 אתה צריך לשנות קצת את תנוחת הישיבה. או לחילופין לקום קצת מהמצב הזה לכמה דקות.

יכול גם להיות שהסחיבה של השקיות קשה לך כי היא מתרחשת בסמיכות לאימון או בימים שאתה במנוחה מהאימון. בגלל זה זה תוספת מאמץ שקשה לך.

הכוונה זה למצא תרגיל שאתה נגיד אוחז משקולות בידים כמו שאתה מחזיק שקיות ואז הולך איתם כמה מטרים קדימה כל סט.

אתה צריך לעשות תנועה פונקציונלית שדומה לתנועה האמיתית, בשביל ספציפית לחזק את הפעולה הזאת.

למעלה