חזרו תוצאות של בדיקות ואני מבולבלת

michellelurie

New member
חזרו תוצאות של בדיקות ואני מבולבלת

בעקבות ריבוי המחלות של החתול הבריטי שלי שלחנו בדיקת צואה לארץ המקור שלו- אנגליה
משהו שנקרא פרופיל PCR אם אני לא טועה
הבדיקה חזרה עם חיובית ל-3 דברים:
ווירוס קורונה
חיידק קלוסטרידיום
טפיל טריכומונאס

עד כמה אני צריכה להלחץ? זה קשה להיפטר מזה? זה מסכן חיים?

לא הסבירו לי עדיין כלום כי הרופא בודק איך להשיג את התרופה

Yukita

Active member
מנהל
נתחיל מהאמצע

Clostridium perfringens - ניתן לטיפול בקלות יחסית עם אנטיביוטיקה. יכול להסביר הרבה מהדברים שתיארת לגבי החתול שלכם - בעיות צרכים, הקאות, ומתאים גם לעובדה שבדיקות שתן/צואה רגילות יכולות לחזור כאילו-תקינות. נהוג להמליץ על מזון עשיר בסיבים תזונתיים, עם פרוביוטיקה ופרביוטיקה, לפעמים נותנים פסיליום כתוסף תזונה. אם המערכת החיסונית טובה, החתול מסוגל להתגבר על הזיהום הזה. מידע מפורט אפשר לקרוא כאן:
https://www.petmd.com/cat/conditions/digestive/c_ct_clostridial_enterotoxicosis
&nbsp
טפיל טריכומוניאסיס - טפיל שבדרך כלל תופס מקום במעי הגס וגורם לדלקות באזור הזה, בדרך כלל בחתולים מתחת לגיל שנה. גם הטפיל הזה גורם שלשולים, וגם יכול לגרום לפי הטבעת להיראות אדום ומגורה ולגרום לכאבים באזור הזה. גם במקרה הזה, הרבה בדיקות נראות כאילו נורמליות, אבל הטפיל אמור להיות ניתן לאיבחון בדגימת צואה. ניתן לטיפול.
&nbsp
וירוס קורונה - זהו בעצם הממצא המדאיג ביותר. הוירוס מתפרץ בפרטים עם מערכת חיסונית חלשה. בהתחשב בהסטוריה הידועה אצלכם, סביר להניח שהגור הגיע כבר עם הוירוס מבית הגידול, ושכל בית הגידול הזה נגוע: מדובר במשהו נפוץ שעובר מאוד בקלות מחתול לחתול. הבעיה הגדולה ביותר עם הוירוס הזה היא שהוא יכול מצד אחד להופיע בתור וירוס קורונה יחסית לא מזיק עם מחלות-לוואי שאפשר לטפל בהן עם אנטיביוטיקה (אולי זה הרקע לדברים האחרים שאיבחנו בגור שלכם), ויכול מצד שני לעבור מוטציה לצורה שנקראת feline infectious preitonitis (FIP) שזו מחלה שנכון לעכשיו אין לה מרפא והיא גורמת למוות. אין שום דרך לדעת אם הוירוס נשאר קורונה או עבר את המוטציה לFIP. אצלי היה מקרה של FIP בחתולה אחת אבל גילינו את זה בשלב כבר מאוד מאוחר. פירסמו בזמן האחרון מאמר עם התפתחות בטיפול בנושא, אבל עד שהפיתוח יוכיח את עצמו ויוכנס כתרופה לטיפול בFIP, אין כרגע מרפא לזה. כרגע צריך לקוות שאצלכם מדובר רק בגרסת הוירוס שלא עברה מוטציה.
&nbsp

michellelurie

New member
תודה על התגובה

לכבי הקורונה-
אם הוא אצלינו 3 חודשים זה עדיין יכול פתאום לעבור מוטציה?
אם אני טופסת בהתחלה יש עדיין דרך לטפל או שזה לא משנה? מה בכלל התסמינים שאני צריכה לשים עליהם לב?

האם יש דרך למנוע מזה לעבור מוטציה? אולי לחזק את המערכת החיסונית באיזשהי דרך?
הוא שלילי לאיידס חתולים ולFELV לפחות שזה היה מחליש עוד יותר את המערכת החיסונית שלו

בנוגע לפרוביוטיקה כאשר היה מקבל פרוקולין היה מקיא מיצי קיבה ואני די בטוחה שזאת הסיבה כי הפסקנו לתקופה והפסיקו ההקאות וברגע שחזרנו חזר להקיא..

נכון לעכשיו הוא מקבל אוכל עם סיבים W/D שימורים וכבר לא שילשל שבועיים

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי כדאי

ראשית כל לשמוע מהוטרינר שלכם איך בדיוק הוא רואה את המצב, ולהבין עד כמה שניתן את כל חלקי התמונה: עבור מה בדיוק התרופה שהוא מביא? מה הוא חושב על ריבוי הבעיות (הטפיל והזיהום עשויים להיות תוצרי לוואי של המצב עם הקורונה, אבל כדאי להקשיב ולהבין איך הוטרינר מפרש את התמונה). מה הוא מציע בדיוק לשלב הזה?
&nbsp
אחרי ששומעים את הוטרינר אפשר לשקול ולחשוב על הפרטים הקטנים. לא כל דבר אפשר לדעת. למשל, לאפשרות המוטציה לfip אין הגבלת זמן, לצערי. לא כל כך יודעים מה גורם למוטציה להתרחש ויש כל מיני השערות, למשל שסטרס מאיץ ומגדיל את הסיכוי לכך, שצריך להקפיד מאוד על ניקוי ארגז חול מדי יום כי אולי צרכים שעמדו יותר מ24 שעות הם גורם נוסף, אבל לא באמת יודעים בבירור.
&nbsp
למרבה הצער זה המצב. נכון שגם חתול לא גזעי יכול לחלות, אבל מצב של בית גידול שממש מייצר בעיות הוא מצב מכוער. נקווה לטוב עבור הקטנצ'יק.

michellelurie

New member
כן, אני מאוד מקווה שנצא מהם בשלום

אם רק היה אפשר להחזיר את הזמן אחורה ולהתעקש יותר ולא לקחת חתול מבית גידול.. למראת שאי אפשרי לדעת וגם חתולים לא גזעיים לפעמים חולים

גם מקווה מאד בשבילכם

ואל תייסרי את עצמך לגבי הבית גידול. זה לא קשור. חתול יכול להיות חולה מגורמים שונים. אולי הוא נדבק בכית הגידול ואולי לא. באותה מידה גור יכול להידבק ברחוב, בכלובי עמותה וכדומה. אלו לא מחלות גזע.

Yukita

Active member
מנהל
"יש רק שני דברים אינסופיים:

היקום והטיפשות האנושית. לגבי הראשון אני מסופק." ~ אלברט איינשטיין

Yukita

Active member
מנהל
ארחיב לגבי הנקודה הזו

(לטובת מי שממש מפעיל את ראשו, כמובן: את כבר עשית את הקישור, אחרים אולי צריכים קצת שיעזרו להם לקשר, וקבוצה אחרונה תתקע אצבעות באזניים ובעיניים ותצווח "להלהלהלהלה". לאחרונים הללו כלום לא יעזור):
&nbsp
מדובר במקרה הזה בגור צעיר מאוד, שהגיע ישירות מבית גידול לבית ללא חיות נוספות. בנסיבות הללו, הסיכוי שהוא נדבק בוירוס הקורונה בבית הגידול והגיע עימו לביתו הנוכחי גבוה מאוד, בהחלט ניתן לומר מעל 90%. האם יש אפשרות לקבל קורונה ברחוב או בעמותה? כן. אבל.... ברחוב ובעמותה אין הרבעה מכוונת ולכן גם לא הפצה מכוונת. כנראה כל אחיו ואחיותיו וגם אימו של הגור הזה נשאי קורונה. חלקם יהיו חזקים יותר ולא יפגינו הרבה מעבר לנטייה מוגברת לכל מיני תחלואים קלים לכאורה. בעליהם על פי רוב לא ישקיעו כמו בעליו של הגור הזה, שהשקיעו כסף רב עד לנקודה של אנליזה בחו"ל, ולא יבצעו את בדיקת הקורונה. הם לא יידעו בכלל שזו הסיבה האמיתית לבעיות החוזרות. חלק מכל הגורים שהופצו מבית הגידול יחלו במחלות רציניות יותר כתוצאה מנוכחות הקורונה, וכולם בהחלט בקבוצת הסיכון הראשונה לFIP, מחלה חסרת מרפא עם תוחלת חיים של חודשים בלבד במקרה האופטימי ביותר. לא רק זה, יתכן מאוד ששגרים קודמים שיצאו בעברמבית הגידול הזה הם נשאי קורונה, ובודאי שגרים עתידיים. אין לי מושג אם למגדלת הזאת תהיה ההגינות להפסיק מיד את פעילות בית הגידול עם קבלת המידע הרפואי על הגור הזה. בהחלט יש מגדלים שייאחזו בטענה שאפשר להידבק בוירוס במקומות אחרים בתור תירוץ, או יטענו שאם זה לא גנטי אין לזה קשר לבתי גידול. בפועל, ההדבקה התרחשה בבית גידול והפצה מתמשכת מתבצעת מבית הגידול כך שלגמרי ולחלוטין יש קשר לבית הגידול. המשך ייצור והפצה לאחר קבלת מידע גם יהיו מכוונים. ברחוב אין כוונת הפצה, וגם בעמותות לא - בעמותה נורמלית לא מרביעים ולא מייצרים, רק מנסים עד כמה שאפשר במשאבים מוגבלים להתמודד עם הקיים. בית גידול מתעלם מהמציאות, עם או בלי וירוס כזה, ומייצר. חובבי הרבעות כמובן יסרבו להכיר בכך. כבר אמרנו, "להלהלהלהלהלה".

michellelurie

New member
את זה כבר הבנתי

וכבר הבנתי שאנחנו טיפשים שלקחנו מבית גידול ואני מספיק כועסת על עצמי שנכנעתי ללחץ מבעלי ולטיעונים שלו "לפי מה שכתוב בדף הבית של האתר" שהיא עושה בדיקות לחתולים וזה אומר שהם יותר בריאים וכדו'.

אבל הוא איתנו ואני רוצה שיישאר איתנו כמה שיותר וזה מה שחשוב כרגע ולא האם נלקח מבית גידול או לא!!

חשוב לי להבין כמה שיותר על הסימפטומים של קורונה וגם להבין האם יש דרך למנוע כמה שיותר את הסיבוכים ולא את זה שאני אשמה בכך שלקחתי מבית גידול!

Yukita

Active member
מנהל
ברור שהוא ישאר אתכם

וכולנו מקווים שיתברר שמדובר בצד הקל ביותר של העניין ושהוא יצליח לצאת מזה במידה שתאפשר לכם ליהנות עוד שנים רבות.
&nbsp
כפי שגם ציינתי, המידע לא ניתן רק עבורך. אנשים חייבים להבין את ההשלכות של מה שקורה במצב של בית גידול, ולצערנו רבים מאוד הטפשים האמיתיים - לא את, שלא ידעת ולמדת, אלא אלו שמתעקשים לא לראות ולא להבין.
&nbsp
האם כבר שוחחת עם הוטרינר שלכם? מה הוא אומר?

michellelurie

New member
שוחחנו עם הממומחה בבית ברל

שהוא זה שאפנה לבדיקות- אמר שצריך לטפל רק בטפיל בעזרת תרופה רנידזול שאותה יש להשיג דרך בית דגן
לגבי החיידק אמר שהוא בדרך כלל עובר מעצמו ואחרי שנסיים את הטיפול בטפיל נוכל להחליט אם צריך לטפל גם בחיידק וככול הנראה לא

לגבי הקורונה אמר לא להתייחס ושיש אותה להמון חתולים ונראה שהסימנם שמראה לא קשורים לזה והסיכוי שזה יהפוך למשהו מסוכן נמוך

הבעיה שקראתי שקורונה עלול להפוך לFIP בסטרס ומתן כדורים זה גם סטרס וזה מפחיד אותי נורא

Yukita

Active member
מנהל
לכי עם ההמלצות שלו

אי אפשר לבנות הכל על בסיס פחד מסטרס. לא משנה מה, במהלך החיים יש סטרס, ממליון וחצי גורמים. לפיכך, לפחות כרגע, המלצתי היא לשים את הפחד הזה בצד.

michellelurie

New member
מנסה ובעיה נוספת

עכשיו יש בעיה נוספת, אני גרה בצפון ואת התרופה מכינים בבית דגן ונאמר לי שהיא צריכה להיות ברמת קירור של פריזר ולכן גם לא יכולים לשלוח עם שליח וגם אם אני מגיעה צריך להיערך בהתאם עם קרח יבש

אשמח לעצה איך לעשות את זה נכון

Yukita

Active member
מנהל
הרנידזול?

פשוט לשמוע להוראות. לא צריך להסתבך, רק לקחת צידנית כמו של טיולים, עם קרח יבש בפנים שדאגת לשים כל הלילה שלפני במקרר. לחילופין, קופסת קלקר כמו אלו שבתוכן נמכרות הגלידוניות המרובעות הקטנות בסופר יכול לעשות את העבודה, תלוי מה גודל הבקבוק שיתנו לכם. ארצנו לא גדולה במיוחד ולכן גם הנסיעות אינן עד כדי כך ארוכות שזה לא יעבוד.
&nbsp
כל הכבוד לכם על המאמצים, הנכונות לנסוע ולטפל. לגמרי לא מובן מאליו!

michellelurie

New member
אני לא רואה דרך אחרת

וכן, שמעתי על סיפורים והמווטרינר שבמקום לבדוק ולטפל מעיפים החוצה- ככה הווטרינר שלי קיבל את המיין קון והספינקס שלו שהשאירו אצלו במרפאה ולא אספו בגלל שהיו חולים הרבה

אני ההיפך נאבקת עליו בכל דרך ולא אוותר גם אם אצטרך למכור את הבית מצידי (או כלייה תלוי)

dimitrygo

Active member
מנהל
תגידי, אבל לפני זה לא עשו לו בדיקת צואה? למה היה צריך לשלוח

לאנגליה? לא ייתכן שאצלנו לא בודקים דברים כאלה.

michellelurie

New member
אכן בדקו

אבל בבדיקה בארץ, גם בבית דגן לא ראו כלום והווטרינר בבית ברל חשד שיש טפיל נוסף ולכן החליט לשלוח לבדיקה יותר עדינה שלא עושים בארץ ואכן צדק (לצערי הרב)
ולמראת שכרגע לא משלשל נצטרך להמשיך לטפל

הפחד שלי זה באמת מהמוטציה של הקורונה שבא לא ניתן לטפל ורק להתפלל שיהיה בסדר לפי מה שהבנתי

למעלה