הזמן קצר והמלאכה מרובה...
ביקרנו בקרואטיה וסלובניה. קודם כל הנופים מדהימים! הרבה ירוק בעניים, הרבה מים ובתים יפים ואתרי תיירות מדהימים (מערות, אגמים ויערות וכו´). מקומות עם פוטנציאל תיירותי אדיר!!! בקרואטיה יש 1185 איים. אתם מתארים לעצמכם כמה אגמים ומים יש שם? ממש תענוג לעיניים. התעניינו גם מאוד בהסטוריה ובמיוחד במלחמות האחרונות. בין השאר ישנו בצימרים והכרנו כך את המקומיים ומהם למדנו המון על מה שקרה אצלם בשנים האחרונות. המדינות הללו מתחילות לאט לאט להיות יותר מערבייות אבל עדיין אלו הם שווקים לא מפותחים כ"כ (רואים שאני עוסקת בשיווק, לא ?). כמות המותגים שיש להם קטנה יחסית לשלנו. יש גם המון מה להשקיע שם. עוברים שם מקומות שרואים שם בתים נטושים, שרידים למלחמות הנוראיות. יצא לנו אפילו להתארח אצל משפחה קרואטית שסבלה מהמלחמה וגורשה מביתם הישן בקרואטיה. עשינו גם כייף שחיה בים האדיאטי בדוברובניק המקסימה, הלכנו הרבה ברגל, גמענו המון ק"מ באוטו השכור, אכלנו את המאכלים המקומיים, ביקרנו ביריד של יום ראשון עם שוק אוכל וריקודים מקומיים. נהנינו מאוד מהביחד. אמרתי לבעלולי לפני ההמראה ארצה שצריך כבר לחשוב על החופשה הבאה... לסיכום- מומלץ מאוד !
החלק המאכזב- צילמנו 10 פילם. מסתבר שמשהו בצמצם לא היה בסדר ורוב התמונות לא יצאו. כל היום אנחנו מאוכזבים מזה
ומשהו מעצבן- כזכור לכם לא החלפתי את שם המשפחה במשרד הפנים אחרי החתונה. בכל המקומות אני רושמת את שם המשפחה שלי ואח"כ השם של בעלולי, אפילו בכרטיס ביקור שלי זה מה שכתוב. כשהגענו ארצה השוטרת של משטרת הגבולות הסתכלה עלי ושוב בדרכון ושאלה אותי מה שם המשפחה שלך? אמרתי לה ואז היא שאלה "מזה XXX " (שם משפחתו של בעלולי) ואז אמרתי לה "אה, זה שם המשפחה של בעלי" והיא אומרת "השם הראשון שלך בכלל לא קיים במערכת של משרד הפנים יותר, רק השם של בעלך מופיע". אמרתי לה "אבל אני בכלל לא ביקשתי לשנות". מסתבר שהם משנים אוטומטית וזה כ"כ מכעיס. מילא שהרבנות מעבירה למשרד הפנים דיווח על הנישואין אבל משרד הפנים לא יכול לכתוב לנשואות הטריות מכתב ובו הוא מבקש להודיע עד תאריך מסוים אם רוצים להחליף/ לשנות/ להוסיף שם. באיזה זכות הם מחליטים רק בגלל שהתחתנתי להחליף את שמי. אפילו בעלולי אמר שזו חוצפה. עכשיו אין לי ברירה. אחרי החג אני ניגשת למשרד הפנים ומשנה את שמי לשילוב של שני השמות. בדיוק כמו שאני רוצה...- השם שהוא חלק ממני + צירוף של משהו חדש, שנובע מנישואין.