חזרנו להציק

be_roo

New member
חזרנו להציק

אחרי שרכשנו את היורו (תודה לכולם על העזרה) והחלטנו לחכות ולראות אם יש צורך בארגז או לא, הגעתי למסקנה היום שהוא חיוני למדי. העניין הוא שארגזים יש במגוון מחירים בערך כמו הכלים עצמם, החל מ-200 ש"ח ועד לפי עשר ואולי אף יותר. אז ברור שיש עניין של גדלים ומידות, וגם איכות חומרים. השאלה היא אם יש דברים מיוחדים לשים אליהם לב כאשר מחפשים את הארגז המתאים לצרכים. אין לי שום בעיה להבחין בעצמי שהפלסטיק הוא מאיכות ירודה, אבל האם יש קריטריונים נוספים שאינם מובנים מאליהם? שוב
מראש.

ixmix

New member
קצת:

עדיף ארגז מתפרק - בלילה מפרק, בבוקר מחבר, והכל בלחיצת כפתור. ארגז קבוע הינו מתכון לנסיונות פריצה (מנסיוני העגום). עדיף ארגז בגודל המתאים - ולא גדול יותר הוא תמיד טוב יותר (לעיתים גדול מדי יכול לעצבן). אם אתה שם ארגז לנשיאה של דברים כבדים - אתה צריך סבל טוב. חשוב! ארגז חייב להיות אטום לחלוטין למים - סגירה כפולה (דופן כפולה, מכסה עליון גדול יותר או אטם גומי). חוץ מזה - עדיף שייראה טוב... בקשר למקדם גרר - ממש לא משנה לך, אין לך R6, אם כי ישנה שמועה עקשנית שמסתובב אחד בת"א עם ארגז על R6...

TheReverend

New member
עוד קצת

צריך לוודא שהארגז מתאים ליכולות של הסבל, כלומר לסבלים יש כושר נשיאה מוגבל וידוע מראש(בק"ג) ולכן לסבל שיכול לסחוב עד 3 ק"ג לא הייתי קונה ארגז בנפח 40 ליטר(מזמין העמסה מעבר לגבול). את צריכה גם להגדיר את צרכייך מראש. מה צריך להיכנס בארגז? את מתכוונת לאכסן בו 2 קסדות מלאות? או שמספיק שיכיל רק אחת? בקיצור, תחשבי מה את צריכה להכניס ובהתאם הנפח. אני מסכים לחלוטין עם IXMIX על נושא הפירוק, לפעמים זה ממש נוח שהארגז מתפרק. אין לך מה לחשוש שמישהו "יפרק ויקח" את הארגז בזמן שהקטנוע חונה מכיוון שמנגנון הפירוק בד"כ נמצא מתחת למנעול או באיזור שלא נגיש כאשר הארגז נעול.

be_roo

New member
תודה רבה לשניכם!

האם יהיה נכון להוריד את הארגזים הזולים ביותר מרשימת האפשרויות בטענה שאיכותם מתחת למינימום?

דמיקולו

New member
לא מחייב, יש זולים וקטנים יותר

תלוי, אני קניתי באופנועים 25 ליטר (הכי קטן שמצאתי) ב270 ש"ח +-. לא יודע אם זה זול או יקר לגודל, אבל יש דופן כפולה, מחזיר אור מאחור והוא נשלף. לא עשיתי סקר שוק לפני שקניתי אותו, היה כ"כ חם בתל אביב שרק רציתי לקנות ולעוף.

nob

New member
קניתי ב אופנועי הקריה

קניתי בשבוע שעבר שם ארגז. בחרתי לעצמי ארגז של YaguarLocks , 40 ליטר. עונה לכל הדרישות - 390 ש"ח. היה שם עוד אחד שהתלבטתי עליו - 35 ליטרים, של חברה אחרת, נראה יותר טוב (יותר גבוה וצר) ועליו רצו רק 300 ש"ח. נראה לי שהם ממש לא יקרים בזה. הם נמצאים בסוף המסגר (ליד הקריה) אם תחיטי לקפוץ לשם. ולא, אין לי שום קשר אליהם, רק לקוח די מרוצה מהם.

be_roo

New member
אבל יש בינהם הבדל די גדול לא?

לפי מה שראיתי, ארגזי שלא עוברים את ה-40 ליטר מכילים קסדה בודדת, ואלו שכן כבר יכולים להתאים לשתיים. עקרונית אנחנו שני רוכבים, ולרוב נרכב כל אחד לחוד, אבל יתכן שגם יחד. בנוסף לזה, יהיה מאוד נוח להכניס את תיק הלימודים לארגז. ואז נשאלת השאלה עד כמה ארגז גדול יותר יקשה על התמרון. בכל מקרה לא נראה לי שכדאי לקחת ארגז שחורג מרוחב הקטנוע. יצא לי גם לקרוא ביקורת ב"מוטו" על ארגזים של חברה מסויימת שהיתרון שלהם הוא שהמנשא הוא מתכתי ולא פלסטיק, ולכן עמיד יותר, וגם הם ציינו לטובה את השירות של אביזריון, שהחליפו בלי בעיה רצועות שנקרעו. עד כמה מנשאי פלסטיק הם בעייתיים?

nob

New member
טיפ קטן מלקח שלמדתי...

עדיך שתקנו כמה שיותר גדול ולפחות 45 ליטר. אני קניתי את זה של 40 והוא קטן (אני רוכב לבד). מבחינת רוחב -- למרות שהוא נראה גדול ורחב, לא חורג מהקטנוע ויש עוד מספיק מרחב עד שהיה חורג. ולא, קטנוע שלי זה לא בורגמן או משהו כזה. סך הכל פזו טרקר מסכן. אז במה נתקלתי בארגז שלי (YaguarLocks, 40L): אינו מספיק גבוה - קסדה סגורה (הכי פשוטה) בגודל M נכנסת בלי בעיה ויש עוד מקום לשניה, אבל קסדה נפתחת שקניתי (M) לא נכנסת בצורה רגילה וצריך להשכיב אותה על הצד וקצת ללחוץ כדי לסגור את הארגז. כך, ששתי הקסדות כאלו (ואני לא מדבר על יותר גדולים!) לא ממש יסתדרו ביחד. נכון לעכשיו - אני בכושי מסתדר איתו - קסדה ומעיל ממלאים אותו ב100% ואין מקום יותר לכלום. כך שתקחו בחשבון ותקנו ארגז גדול, שלא תצטערו על זה אחר כך.

לא ממש מסכים איתו....

קראי את ההערה לגבי העניין של איקס (אני חושב) אני מסכים איתו שלא תמיד נוח ונחמד שיש ארגז גדול מדי. מה שבטוח, עדיף לקחת קסדה ומעיל, או כל מה שאתה מתכננת עבור הארגז ולנסות אותו בפועל...

nob

New member
כמה כבר ארגז יכול להיות גדול?

אני לא מתכוון לארגז של 100 ליטר (יש?). אבל עם 40 שלי -- אני ממש לא מרגיש שהוא גדול ויכול להפריע איכשהו. כשאמרתי ארגז גדול התכוונתי באזור 40-50 ואני לא מאמין שזה יכול להפריע בצורה כלשהי שארגז מחובר נכון וחזק. במה אני לא צודק/אתה לא מסכים?

לא לקחת אישית, כן ? ../images/Emo8.gif

זה לא שאתה לא צודק... זה פשוט אני שלא מסכים... למשל... אני מסתפק ומסתדר יופי עם ארגז של 26 ליטר ועם המקום תחת הכסא... כשאני יודע שאיני צריך את הארגז מאחור, אני מוריד אותו בבית בכלל. המשקל על הזנב אינו עושה טוב לקטנוע שגם ככה חלוקת המשקל שלו לא ממש טובה (ראה דיונים על כך לאחרונה), וככל שהארגז גדול יותר הוא כבד יותר ונוטה להתמלא במרוצת הזמן בכל מיני פיצ'עפקס... בקטנועים מהירים, בכביש מהיר, הוא אף פוגע ביציבות הקטנוע כשהוא משמש מפרש נוסף לכל הצרות... בקיצור... לא נורא... אבל לא מומלץ למי שלא חייב... וזו בסה"כ דעתי האישית...

בי_רו

תקפצי ללרט... ספרי לו שבגללך פורום אופנועים מפסידים בקרטינג כל פעם... מובטח לך מחיר "טוב".
וברצינות... שחר יוכל לייעץ לך ללא קשר למלאי הקיים אצלו. גם הגיע הזמן שתכירו את האיש הזה... מסרי ד"ש חם מהשדון.

guy0987

New member
אחי אם אתה רוצה יש מצב שאני מוכר לך

כי אולי אני קונה קטנוע יד שנייה שיש בו ארגז ואני ממש ממש לא צריך אותו, אני לא זוכר כמה ליטר הוא אבל הוא היה קטן.

ixmix

New member
אם תמצא במאיה משומש טוב

זה עסק לא רע בכלל. יחסוך כמה מאות, וממילא ייראה משומש אחרי חודש. X

למעלה