חזרנו מהטיול

ronga

New member
חזרנו מהטיול

היה נהדר! הסיפור והתמונות בקרוב, רק כמה נקודות: מז"א נהדר, נוף מדהים, מסעדה מעולה, רוח גב, הרבה מזל, ארץ בראשית, שיא מהירות, כולם נהנו, יש לנו ארץ נהדרת, בחורים נהדרים... תודה רון

היה מדהים........................

יום שישי מזג אוויר היה מדהים לכול אורך הטיסה . נופים יפים . נחלים מחורצים . מצוקים . ומרחבים בלי סוף . והמחתש מהמם צבעים שברי סלעים ועוד.... יום שבת היה קצר ונחמד . ליד הר חריף ונחיתה בעזוז . וטייל רגלי בשבטה תודה : לכול המשתתפים בטייל היה נהדר .

אתגר לביטחוניסטים לפעול

אהרן שלום, גם בקרב טייסי המצנועים יש מס´ אנשים עם עבר ביטחוני שמתאים למקרה. אני פונה לאותם אנשים, בעלי נסיון בתחום, לנסות להרים את המסך מעל אותו מתעניין שכמובן, לא מסר שום פרטים מזהים. באופן כללי, לשם זהירות, אני תמיד מבקש מס´ טלפון ומשוחח עם האדם ורק אחרי ששוכנעתי ברצינות כוונותיו, אני מנדב אינפורמציה וגם זה בזעיר אנפין. בני

ronga

New member
נתיב מבצע עבדה (מלחמת השחרור)

עולם קטן: הייתי אתמול במרפאה בחדר המתנה, על השולחן 10 חוברות "לאשה" ואחד "טבע הדברים"... התחלתי לדפדף (באחרון שביניהם גליון 84 אוק´ 2000): אחד המאמרים היה על מבצע עובדה ושם כתבה שחיברה אותי מייד למסלול הטיול: תמונה אחת הראתה פרימוס ("פייפר ישן") טס 2 מטר מעל שיירה ב"נחל ערוד"! עוד פרטים בקצרה: - עד 46 הקו הדרומי שהיה בידי ההגנה וצה"ל מאוחר יותר היה מניצנה לעין יהב, כל מה שמדרום לה היה מוכר או ממופה! - בן גוריון התעקש לכלול את מפרץ אילת והנגב כחלק מא"י וכפועל יוצא שבר גם את הרצף הטריטוריאלי הערבי - לדרך יצא סיור מקדים עם 2 ג´יפים של גולני, אחד של ח"א (מהנדס לבחירת מנחתים למטוסים גדולים) ועוד קומנדקר, כמו כן מטוס קל היה מדי יום עושה גיחה לראות שהכל בסדר איתם - הדרך שעשו היתה דרך צפון המכתש ומשם לנחל ערוד, הר לוץ ופארן, עד הר יואש, שלמה ומפרץ אילת - היה מעניין לקרוא את עדות הטייס שלראשונה ראה את הנגב מלמעלה והגיע להרי אילת מלאי הצבעים עם המפרץ הכחול ברקע, שהכי הוא התרשם מהצמחיה הירוקה סביב הר ארדון שבמרכז המכתש - בכתבה עוד המון פרטים כמו בחירת שדה עובדה ("אברהם"?), דגל הדיו וסלע עם נ.צ. מדויק עליו חרטו הלוחמים "פלמ"ח" כשראו עליו כנפי R.A.F. - מה שציינתי אלא רסיסים מהזיכרון, שווה לחפש את הכתבה המלאה - בלי להתכוון השיממון שראינו (כיום שטחי אש) ממש חתיכת היסטוריה! תודה רון

מזכיר את האזמ"ים לפני 16 שנה....

תהנו.. ד.א רון, אני מבין שאתה מביאים את הכלים שלכם על איזו עגלה לאזור הטיול ושם מרכיבים אותו, נכון ??

ronga

New member
"באמת!... ספרי פרטים" ("שי ודרור")

מי שמכיר את 2 הזקנות ב-5 דקות האחרונות של התכנית מביו מייד, מי שלא: חובה ערוץ 10 22:30 ואח"כ 23:00 סיינפלד! יואל, מה היה לפני 16 שנים? איזה אז"מים? זרוק איזה עצם... לגבי עגלות, מצנועים יגעיו תמיד אם עגלות לאזור הטיול (מיכל לכשעתיים ומהירות של כ-45 קמ"ש), כשטרייקים לעומתם לרוב יגעו בטיסה (טווח מיכל 3.5 שעות, שיות בסביבות 120 קמ"ש) תודה רון

ronga

New member
שיות=שיוט +ה[ע/א]רה

משגיאה זו ע"מ להתנצל מראש על השגיאות שהיו, ועוד יהיו הרבה, לא במתכוון אבל "זה מה יש", אשמח אם תופעה זו לא "תבהיל" אנשים, ויבקשו הבהרות במידה והשגיאה פוגעת רק בתוכן... תודה רון

אני מבין שכתיבה בשגיאות זה תנאי

בפורם הזה...לא כ"כ הבנתי את סיפור הזקנות . לא נורא. כעת ברצינות..מביקורי המועטים בפורם זה אני רואה שאתם מתלבטים, מנסים לפתור, מציעים, ממציאים את כל אותם דברים שחברי מהאזמ"ים פתרו לפני שנים רבות..הישראלי הממוצע ממציא כל הזמן את הגלגל מחדש. לא חבל על הזמן והכסף ? נצלו את הנסיון שהצטבר עם הרוטקסים ועם השמן ועם הטיפולים ועל תתגלחו על עצמכם מחדש.. טיסות נעימות ובטוחות...

אני טייס אז"מ מלפני 15 שנה

ולא הבנתי על איזה פתרונות אתה מדבר. לדעתי הוויכוח של סוגי השמנים היה ממשיך עד היום אילולא עברו רובם ל למנוע 4 פעימות). בהתחלה היה שמן מינרלי. אח"כ שמו תוסף לשמן, אח"כ החליפו לשמן סינטטי אח"כ חזרו לשמן מינרלי אח"כ לשמן חצי סינטטי (וחוזר חלילה). אהרון.

יואל........על איזו עגלה ?

יואל אולי יש לחה איזו עגלה שאתה רוצה לספר לנו עלה ? אני חסר סבלנות ליראות את העגלה לפני 16 שנה ?

pini s

New member
נאה דורש נאה מקיים

"שאתה מביאים..." "הכלים..." - "אותו..." לא מצליח להבין מה כתוב שם..במכתב למעלה.. פיני

כמה אופיני..הישראלי המכוער..

הייתי מתפלא אם לא הייתי מקבל את התגובות האלה. מנסיוני "באנשים" זה בדיוק מה "שהגיע לי" בנסיונותי לחסוך לכם אולי זמן בטוח כסף.. תמשיכו לקרטע,(שיקורי1 תשאל את פיני מה זה..) ותשתדלו לא לעלות ל-2500 שם אני בדר"כ נמצא.. ד"א ,אם יש שיקורי1 אני מבין שיש גם 2 3 ואולי גם 4 ..איזה כיף..

../images/Emo39.gifמה אתה עושה בפורום שלנו ?

שלום יואל מקווה שאתה מספיק צעיר, כי יש כנראה עוד מס´ דברים, בחיים, שאתה צריך ללמוד. בראש וראשונה לא ללעוג ולא לזלזל באף אחד, גם אם יש לו פחות כישורים ממך, לדעתך. ממה נעלבת ? מזה שמישהו העיר/האיר לך על טעויות שלך ? מציע שתשאר בגבהים שלך
(2500,,,אמרת ?)
ואל "תנמיך" לפורום שלנו. אנחנו אליך, כנראה, לא נצליח להגיע. מוטי

ronga

New member
מי, מה ואיך בפורום

יואל שלום, פעם אחרונה שפניתי אליך ביקשתי את התנצלותך ולא הגבת, אתה מוזמן להתייחס. יותר חשוב לי זה שתיכנס ל"אווירה" בפורום זה (ראה גם דיונים במיקום קודם ב"דיבורים") ותראה שכאן התנצחויות מהסוג שאתה מתסיס, הם לא היו עד היום כלל! אני שנית מזמין אותך לתרום לדיונים אך לחסוך את הציניות, התקפיות והמלצות באיזה גובה יטוס כל אחד, כל זאת כמובן בהנחה שכוונותיך לתרום ידע לכולם ולא להתסיס (זאת התרשמותי), אחרת אבקש משאר החברים לא להגרר לאותו סגנון, כי סכסכנים ומתחזים, עוד צפויים רבים ומשונים, אחריותנו לא להתיחס ברצינות! שלח איזה מלה טובה ונגמור סיפור תודה רון

iram

New member
ממ"ג תקיפה מחומש

מה קורה בפורום לאחרונה. נראה שיש צורך לחמש את הממ"ג עם טילי ירוט והפצצה? אוירה קרבית וקסחיסטית.

למעלה