חזרנו מהרופאה היום

עב

New member
חזרנו מהרופאה היום

לפני כמה ימים שאלתי בעצתכם. היום חזרנו מהערכת מצב אצל הרופאה המטפלת. הרופאה התחילה לתת טיפול אנטי דיכאוני לאמי ומבקשת להמתין שבועיים לראות האם יהיה שיפור במצב הרוח ובכלל. בניגוד לעבר לא רק שהיא לא התנגדה לאבחון אלא אפילו הציעה זאת בעצמה - אבחון במרפאת זיכרון. הבעיה שהמרפאה ממוקמת בבית החולים הפסיכיאטרי ואני לא יודעת איך אמי תקבל את זה. איך להסביר לה את הבדיקה ואת המקום? יש עצה? תודה מראש!

zs1957

New member
מרפאת זיכרון תגובה ל- עב

שלום רב! לאיזה מרפאתזיכרון את הולכת? רוב המרפאות ממוקמות באגף מרפאות חוץ. תגידי לה שאת הולכת למרפאת זיכרון. את גם יכולה להראות לה את ההפניה. הבדיקה באה לבדוק את תפקוד הזיכרון.מדוע יש ירידה וכיצד ניתן לשפר את המצב.רגיעי אותה ותאמרי לה שאת תהיי עמה בעת הבדיקה. כדאי להכין אותה לבדיקה. למרות שאני לא בטוחה אם תזכור את דברייך. חשוב לנסות ולראות בהצלחה!!! האםאת מגיעה למגש חברי הפורום ביום ראשון ה- 1.1.06 אנא הודיעי לי. עלינו להזמין מקום.תודה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

עב

New member
תודה זהבה

1. מדובר בבאר שבע ומשום מה המרפאה נמצאת בבית החולים הפסיכיאטרי. 2. תודה על ההזמנה למפגש אבל ביום 1.1 אני מבלה עם הנכד החמוד שלי... מאחלת לכם מפגש נעים ומהנה.

ronnyw

New member
איך להסביר לאימא...

שלום, קודם כל הרשי לי לציין שאת עדיין בשלב טוב - בשלב שעוד אפשר לדבר עם החולה, לנסות לשכנע, לנסות לקבל ממנו הבנה ושיתוף פעולה. זה ייעלם מתישהו, ואז כל מה שיישאר זה לאכוף את רצונך. אבל זה תהליך ארוך ורחוק. על מנת להסביר לאימך - או לכל חולה, צריך לגייס כושר אילתור ופיברוק, וקצת לשקר לפעמים... אתן לך דוגמאות מהמקרה הפרטי שלי, אולי זה יעזור. אימא שלי היתה מודעת לכך שהיא שוכחת לפעמים, אבל חשבה (וחושבת עד היום) שזה במסגרת הנורמאלי לגילה. אני השתמשתי בנושא משקפיים: הסברתי לה פעם ופעמיים, שגם הראיה יורדת עם הגיל, וגם זה נורמאלי. ובכל זאת - כולנו הולכים לבדיקות ראיה, ומשתמשים במשקפיים אם זה עוזר. אז נכון שזה נורמאלי, ונכון שזה קורה לכולם, אבל אם יש אמצעי שמקל על תופעה רגילה - כדאי לנסות !! וכו' וכו', אותו דבר - הזכרון. ירידה נורמאלית, אבל ברת שיפור, אז למה לא לשפר? הרבה בלה-בלה, אבל השתכנעה ובאה. הפלגתי גם בשבחים של מה יודעים היום לעשות במסגרת שיפור זכרון, וכמה הטיפול - אם צריך - פשוט וקל, רק כדורים וכו' וכו' לגבי המיקום (פסיכיאטרי) - יחסי את זה לכך שזה המקום שיש בו התמחות בנושאי ראש ומוח. כמו שרופא נשים עוסק גם בדברים ה"בריאים" (הריון ולידה) וגם בדברים ה"חולים" (מחלות גניקולוגיות). זה פשוט אותם בעלי מקצוע שעוסקים בפסיכיאטריה מחד, ובתופעות נורמאליות של אבדן זכרון מאידך, ולכן שתי המרפאות ממוקמות באותו מקום. השורה התחתונה - אלתרי, קשקשי, חפשי דוגמאות סבירות. אם צריך - שקרי, (דוגמא לשקר כזה: הרופא שכר של קליניקה, כי שם הכי זול...") המטרה מקדשת !! שיהיה בהצלחה !!

עב

New member
תודה על הרעיונות הטובים

היא די משתפת פעולה ושקועה בעיקר בכאבים מהם היא סובלת. לאבא שלי קשה לעכל את רעיון הבדיקה. שוחחנו הערב והסברתי לו שאפשר לאבחן את הסיבה ולהערך לבאות וזה דבר שנראה לו כי הוא אדם שאוהב לתכנן. הוא מבקש להמתין שבועיים עד להערכה החוזרת של הרופאה ולאחר שנוכל לראות את השפעת התרופות האנטי דיכאוניות. כנראה שנצטרך לשוחח על כך שוב ושוב בימים הקרובים.

למעלה