חזרנו מהתפתחות הילד ו
...

קרן*~

New member
חזרנו מהתפתחות הילד ו../images/Emo53.gif...

חזרתי היום מהתפתחות הילד........ואין לי הרבה תלונות ומאנות חוץ מ......(תמיד יש משו)...בשלב הזה מצפים מהילד (בין שאר הדברים) להכניס כל דבר, כל חפץ לפה שלו...וליאור ומתי אכן עושים זאת..."מתחרים על נייר אפילו"...וליהיא.....שהיא כל כך עדינה...תנו לה במבה ותראו אך היא "מנתחת" אותה...את הנייר שיגיע לידיה היא תחזיר לכם בשלמותו...אמרו לי כמה שיותר להאכיל אותה בכפית...והאמת שעד היום (הם בני שנה, לא היה לי זמן להאכילם ארוחות שלמות בכפית) הם לא אכלו הרבה בכפית.....אך בגלל העניין שמתי דגש על ליהיא......והיא אוכלת יפה מכפית...אך פשוט לא, לא, לא ושוב לא מכניסה בעצמה דבר ולא חצי דבר לפה הקטן והמבוצר שלה.....(מלבד אצבע).. האמת שאני דואגת ולוקחת את זה ברצינות..כי אחיין שלי בגן מיוחד (מסיבותיו) וכשהייתי במסיבת יומולדת שלו בגן ראיתי ילדה כבת 3 שמאכילים אותה והיא עם הידיים מאחורי הגב......לא מוכנה להחזיק בכל אוכל שהוא בעצמה.....אני חוששת....אוף מה עושים?

קרן*~

New member
משהו כמו......../images/Emo4.gif

"תעבדו על זה"...תנו לה מברשת שיניים ותכניסו לפיה שתחושב משהו בפה שלה.....תנו לה כפית..ועזרו וכוונו אותה לפיה..... משהו כמו "ימים יגידו"....טוב לא במילים האלה אך ככה אני מרגישה.... ואך לעבוד על פה קטן ומבוצר כל כך?????? קל לדבר.....(וכאילו אני שופעת זמן בכלל).....כל ההערות ה"חכמות"
האלה.....שנאמרים...ולא בטוח שאפשר ליישם אותם בכלל...

noa_f

New member
אכילה מכפית

מנסיוני, אכילה מכפית קשה לילד וגם להורה - במיוחד אם את צריכה לנקות אחרי שלושה... אנחנו התחלנו קודם לאכול חתיכות קטנות ורכות בידיים: קישואים מבושלים, פסטה רכה, קציצות מבושלות רכות, פרוסות לחם שטובלים באיזשהוא ממרח נוזלי כמו טחינה או גבינה. גם לפני שהיו שיניים ממש. וגם מתוך אי-רצון של הילד לאכול את המרק הדוחה. יתכן שאם תתני לה לשבת עם ה"חתיכות" הללו בזמן שאת מאכילה את האחרים והיא כבר רעבה - אז היא תנסה. קודם בידיים ואח"כ לפה. ותני לזה זמן. ד"א: טוב כמובן גם לשני הבנים. בהצלחה ובתאבון

הבעיה מוכרת לי היטב

אני קוראת פה ולא משתתפת פעילה בקשר לבעיה שתארת , עמרי נולד פג שבוע 31 משקל 950 גר , היה בטיפול נמרץ חודש ועוד .. ועוד..היריעה קצרה ) כיום הוא בן שנה ותשעה חודשים , ומה שתארת זו בעיה שאני מתמודדת איתה יום יום במכון להתפתחות הילד שלנו זה הוגדר כ- " רגישות יתר סנסורית" הוא עדיין ניזון את רוב מזונו מסמילאק נוזלי בבקבוקים (מעולם לא אכל פרי ) ומסכים לאכול מספר מצומצם ביותר של מאכלים אחרים בעיקר חטיפים , שום דבר בכפית ולא לצחצח שיניים , חולצה עם צאוורון מפריעה לדוגמא או חלילה להתלכלך או רעשים חריגים, קראתי חומר בנושא ושוחחתי עם מרפאה בעיסוק , זה תלוי בחומרה של הבעיה יש טיפול למקרים קשים ע"י מרפאה בעיסוק . אבל בעיקרון אני אופטימית מאוד משתדלת להניח לו לא לדחוק לא לשדר לחץ . ולאט לאט רואים שיפור צריך המון סבלנות הוא עדיין בבית איתי ולא בגן בעיקר ביגלל האכילה . מציעה לנסות למצוא משהו שכן חביב עליה לאחוז לבד ביד ולאכול מצידי אפילו שזה דובונים או במבה העיקר התירגול.

מיכל153

New member
לשלי יש בעיה עם אוכל ,גם בדיבור

אני כותבת על כך גם בפורום הפרעות קשב ולקויי למידה ומקבלת תגובות. תקראי גם את. להשתמע מיכל153

למעלה